Hondengeur verwijderen | Handige tips en trucs

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

PuppyNiets schattiger dan je allerliefste viervoeter die een dutje doet op de bank, toch? Je voelt je helemaal relaxt door er alleen maar naar te kijken. Helaas heeft het ook een nadeel: je bank gaat naar hond ruiken. Gelukkig is hondengeur verwijderen niet zo moeilijk. Wij geven je alvast enkele handige tips!

Een gezonde hondengeur – of net niet

Elke hond – hoe groot of hoe klein hij ook is – heeft een eigen, specifieke geur. Daar is niets mis mee maar je moet er wel op letten dat die geur niet opeens verandert. Dat kan namelijk betekenen dat je lieve viervoeter misschien ziek is. Als je hond gewoon gezond is, kun je hem het beste af en toe een wasbeurt geven. Op die manier wordt zijn geur niet te sterk.

Gebruik een goede spray!

Hondengeur verwijderen doe je met Textile Refresher!Je kunt de ergste geurtjes makkelijk verwijderen met een spray. Textile Refresher is een product dat we je van harte aanbevelen voor natuurlijke en synthetische stoffen. Het verwijdert niet alleen de hondengeur maar werkt ook uitstekend tegen tal van andere onfrisse geurtjes. En je kunt het bovendien ook prima gebruiken voor je tapijt.

Luchten maar!

Onze grootmoeders wisten het al: luchten is de beste manier om meubels en stoffen weer fris te laten ruiken. Zet dus je bank een dagje in de tuin of op het balkon. Je zult verbaasd zijn hoe makkelijk dat helpt tegen hondengeur.

Doe-het-zelf-middeltjes

Baksoda verpakking en bakje met baksodaNog zo’n klassieker is het gebruik van zuiveringszout. Strooi dat over de bank en laat het zout zijn werk doen. Het neemt zowel de vuiligheid als de vieze geuren op en je bank krijgt een grondige schoonmaakbeurt. Nog even met de stofzuiger erover en klaar! Heb je geen zuiveringszout bij de hand? Geen nood. Met baksoda krijg je hetzelfde effect.

Heb je geen van die spullen in huis en je wil toch de hondengeur verwijderen? Maak dan zelf een spray. Neem een plantenspuit en vul die voor de helft met water en voor de helft met schoonmaakazijn. Even goed schudden en je kunt aan de slag.

Hondengeur verwijderen met stoom

Het is ook mogelijk om de hondengeur te verwijderen met behulp van een stoomreinigingsapparaat. Dat kun je kopen, maar als je er niet goed mee om gaat kan dit wel leiden tot onherstelbare schade. Het reinigen kun je ook aan een professioneel bedrijf over laten. MeubelVisie.nl is een bedrijf die kan zorgen voor een zeer grondige reiniging zodat alle vieze geuren uit je bank verdwenen zijn.

Hondengeur verwijderen door bevriezing

Een andere optie die minder gevaarlijk is dan stoom dat is bevriezing. Door de geurmoleculen te bevriezen kun je ze neutraliseren waardoor de hondengeur verdwijnt. Het kost wel iets meer moeite want de bank moet een paar dagen buiten staan met een afdekzeil en oja het moet natuurlijk ook vriezen…Maar als dit lukt heb je wel een effectieve en goedkope manier om de hondengeur te verwijderen.

Heb je nog vragen over hoe je hondengeur kan verwijderen? Neem dan gewoon even contact met ons op!


Hondengeur verwijderen | Handige tips en trucs was last modified: april 13th, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *