Kattenurine verwijderen, kan dat?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

kattenurineKattenurine zelf uit uw bankstel verwijderen? Dat is nagenoeg niet mogelijk De feromonen blijven in uw bankstel aanwezig en uw kat zal blijven plassen op de bank. Een specialist in het verwijderen van kattenurine is de enige die u kan helpen dit probleem op te lossen.

Feromonen

Feromonen is een duur woord voor signaal moleculen. Een kat of poes geeft deze feromonen of signaal moleculen door via zijn of haar urine . Er zijn verschillende signaal moleculen, bedoeld om met andere katten te communiceren. Dit kan zijn om een territorium af te bakenen, te laten merken dat iedereen moet oppassen omdat de kat boos is, of om door te geven dat het tijd is voor stevige seks.

Waarom plast uw kat op de bank?

Meestal gebeurt dit tijdens een vakantie, als uw kat thuis is en alleen. Zelf bent u lekker twee weken weg en de kat blijft binnen. Uw kat merkt deze verandering natuurlijk op. De vertrouwde mensen in zijn omgeving zijn weg. Hij mag of kan niet naar buiten toe. Zijn kattenbak wordt minder verschoond dan hij gewend is. Het leven van alledag verandert opeens.
Een andere verandering is wanneer u altijd alleen met de kat gewoond heeft en er plotseling een partner komt of dat er een kindje wordt geboren. Maar ook kleine wijzigingen in huis kunnen voor een kat best wel ingrijpend zijn. Dit is natuurlijk per kat verschillend.

Uw kat wil communiceren met u

Op de plek waar de meeste geur van zijn verzorgers hangt, geeft de kat vervolgens een signaal af. De kat wil met u communiceren. Niet omdat hij boos is, maar omdat hij niet blij is met al die plotselinge veranderingen in huis. Miauwen helpt niet, dan maar wat geursignalen plaatsen. In de hoop dat u de geur ruikt en begrijpt dat hij niet blij is met deze veranderingen.

Uw kat blijft plassen op de bank ook na het schoonmaken

Heeft uw kat eenmaal op de bank geplast, dan zal hij dit gedrag blijven herhalen. Omdat uw kat getriggerd blijft door de feromonen in de bank. Uiteraard heeft u geprobeerd om de bank schoon te maken. Alleen het verwijderen van de feromonen lukt niet. Deze blijven achter in de bank, hoe goed u de bank ook schoonmaakt. Voordat u besluit om een specialist in te schakelen bent u waarschijnlijk al een paar maanden verder. De kat blijft ondertussen rustig zijn geursporen nalaten op de bank. Vervolgens laat u toch uw bank reinigen en ontgeuren. En wat gebeurt er… de kat plast weer over de bank.

Katten zijn gewoonte dieren

De reden hiervoor is dat uw kat een gewoonte dier is. Hij wil om zes uur eten, hij wil ‘s avonds op schoot komen liggen. “s Ochtends moet hij naar buiten en noem maar op. Zo is het ook met het plassen op uw bank. Het is belangrijk na het laten ontgeuren van uw bank. De gewoontevorming direct te doorbreken om herhaling te voorkomen..

Hoe u kattenurine op uw bankstel voorkomt

Na het laten reinigen van uw bank moet u ervoor zorgen dat uw kat minimaal drie maanden geen kans krijgt om op de bank te plassen.
Even op een rijtje wat u allemaal kunt doen om te voorkomen dat de kat weer op uw bank plast.

  • zet minimaal twee kattenbakken per kat neer.
  • maak de kattenbakken elke dag schoon
  • laat uw kat niet alleen met uw bankstel
  • leg eventueel wat aluminiumfolie over de plekken waar uw kat plast
  • doe wat mottenballen in een washand en leg dit in de bank.

Kattenurine laten verwijderen, hoe gaat dat?

Kattenurine uit een stoffen bank laten verwijderen gebeurt met een sproei extractie machine en een enzymenpreparaat. Door de sproei extractie machine wordt er zoveel mogelijk vuil uit uw bank verwijderd. Hierdoor is de geur al direct voor een groot deel verdwenen. In enkele gevallen kan er een restgeur achterblijven. Deze restgeur zal in de komende dagen verdwijnen. Zolang de enzymen leven, blijven ze zich voeden met de geurmoleculen. Om die reden is het ook belangrijk om de ruimte goed te ventileren omdat enzymen gebaat zijn bij veel verse zuurstof. Is de geur na enige tijd nog niet geheel verdwenen, neem dan altijd contact op voor een gratis nabehandeling.

Specialist in ontgeuren van kattenurine – vraag hier een gratis offerte aan.

 

Kattenurine verwijderen, kan dat? was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
6 comments to “Kattenurine verwijderen, kan dat?”
6 comments to “Kattenurine verwijderen, kan dat?”
  1. Kunnen jullie ook verouderde katten urine (geur) uit eetkamerstoelen verwijderen?

    Zelf al meermaals schoongrmaakt maar kat blijft voor de stoelen plassen/sproeien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *