Ontgeuren

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Ontgeuren

Ontgeuren kun je doen door middel van:

  • reinigen
  • ventileren
  • enzymen
  • ozon
  • bevriezing

Reinigen

Afhankelijk van waar de geur zit, kun je door het bankstel te reinigenal veel geur verwijderen. Een stoffen bankstel kun je met behulp van een diepte reinigingsmachine reinigen. Een leren bankstel kun je goed reinigen door deze te ontvetten met een speciale leder ontvetter.

Ventileren

Regelmatig ventileren is het beste voor een gezond leefklimaat en tegen vervelende geuren in huis. Door altijd te ventileren – vooral ook in de winter – zorgt u ook voor een goede en vooral gezonde luchtvochtigheid van gemiddeld 50%. Ook uw meubels profiteren daarvan en blijven in betere conditie.

Enzymen

Enzymen kom je in veel producten tegen zoals in azijn en zelfs in biotex. Alleen het gebruik van enzymen geeft vaak onvoldoende effect. In samenwerking met een grondige reiniging kan het veel geuren neutraliseren.

ontgeurenOzon

Ozon is een onvast gas dat door een ozongenerator kan worden opgewekt. Wanneer het ozongas in aanraking komt met geurmoleculen worden deze direct afgebroken. Ozon werkt het beste wanneer de omgevingstemperatuur zo hoog mogelijk is. Daarnaast moet het ozongas ook overal bij kunnen komen. Om die reden zal een ozonbehandeling bij een hoogpolig karpet weinig of geen effect hebben. Terwijl het bij een kortpolig tapijt een heel positief effect kan hebben.

Bevriezing

Het lijkt haast onmogelijk, maar stel dat het winter is en uw bankstel of karpet stinkt behoorlijk. Zet het dan een aantal dagen buiten neer. Met het minpunt ver onder nul kun je zelf je meubels of karpetten ontgeuren.

 

Ontgeuren was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Ontgeuren”
2 comments to “Ontgeuren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *