Stank

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

stank
Stank: iedereen heeft het wel eens een onaangename geur ervaren. Soms heel duidelijk zoals kattepis. En een andere keer blijft het alleen bij een onaangenaam gevoel.

Als iets onaangenaam ruikt, is dat een signaal voor ons dat we actie moeten ondernemen. Je moet dan ook altijd achterhalen waar de geur vandaan komt, de kamer goed ventileren en de oorzaak goed reinigen.

Nieuwe meubels

Nieuwe meubels kunnen de eerste weken een onaangename stank verspreiden. Wanneer het een nieuwe kast betreft, kun je de kast een aantal keer grondig afnemen met een vochtige doek.

Heb je net een nieuw leer bankstel gekocht, dan kun je in de eerste weken een overdreven leer geur ruiken. Sommige mensen kunnen daar niet tegen. In dat geval een aantal keer goed uw bankstel reinigen, en het huis vooral goed luchten.

Heb je een stoffen bank gekocht, dan kan het zijn dat je de binnenvulling ruikt. Vooral rond bankstellen uit verre landen vandaan – waar de milieu wetgeving nog in de kinderschoenen staat – kun je FCKW ruiken. Dat is een soort formaldehyde gas dat in Europese landen zoals Nederland, België en Duitsland niet meer gebruikt wordt.

Oude meubels

Heb je een stoffen bank dan is de geur vaak heel goed te verwijderen. Denk aan nicotine, braaksel of zelfs urine. Een lederen bank wordt al wat moeilijker te ontgeuren. Zelfs een vakman kan daar moeite mee hebben. En vaak zijn er rigoureuze maatregelen nodig.

Geur verwijderen

Stoffen bekleding

Er is een aantal manieren om geur te verwijderen. Wanneer bijvoorbeeld de kat op je stoffen bank heeft geplast is het belangrijk dat je zoveel mogelijk vuiligheid uit de bank haalt, door gebruik te maken van een dieptereinigingsmachine. In de meeste gevallen is de geur dan al voor een groot deel weg. Een vakman gebruikt dan een sterk enzymenpreparaat dat diep in de bank doordringt, om zoveel mogelijk geurmoleculen te neutraliseren. Soms kan het een aantal dagen duren voordat de geur helemaal verdwenen is. Ook in die tijd is het belangrijk om goed te blijven ventileren.

lederen bekleding

Bij een leren bank wordt het al een stuk lastiger om geur te verwijderen. De grootste oorzaak zit vaak aan de buitenkant. Afhankelijk van het leder kun je de bank zo goed mogelijk reinigen met een lederontvetter. Vergeet niet om de bank daarna weer goed in te vetten.

Heb je bijvoorbeeld een tweedehands leren bank gekocht, die in een kamer gestaan heeft waar veel gerookt werd, dan is het nog lastiger om de geur te verwijderen. Afhankelijk van het leder kun je gebruik maken van een lederontvetter en goed reinigen. Daarna weer goed invetten. Lukt dat niet, dan moet je toch naar een vakman toe. Er zijn dan nog twee mogelijkheden: dat is een ozon behandeling of het vervangen van de vulling. Dit is zeker geen goedkope oplossing. Dus goed opletten voordat je een tweedehands leren bank koopt.

 

Laat ons uw bankstel ontgeuren

 

Stank was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *