Weg met vieze geurtjes uit je tapijt!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Vieze geur uit tapijt verwijderenEen heerlijk schoon huis om in thuis te komen. Wie wil dat niet? Het ziet er niet alleen aangenaam uit, maar het ruikt ook lekker. Helaas is daar wel iets meer voor nodig dan even snel met de stofzuiger of een dweil door je woonkamer te gaan. Want daarmee kun je geen vieze geur uit tapijt verwijderen. Dat kan je hele mooie huis én je goed humeur verpesten. Maar geen nood. Met deze tips ben je zo van die geurtjes bevrijd.

Waar komt die vieze geur vandaan?

Er zijn tal van redenen waardoor je tapijt vies kan gaan ruiken. Regelmatig is er vaak te weinig ventilatie in onze goed geïsoleerde huizen. Daardoor blijven vieze geurtjes langer hangen. Dat merk je meteen in huizen waar gerookt wordt of waar huisdieren leven, maar het kan net zo goed komen door schimmels of door de uitwerpselen van de huisstofmijt. Het heeft bovendien geen zin om die te lijf te gaan met een geurverwijderaar: die brengt even verlichting, maar lost niets op. Wil je die vieze geur uit tapijt verwijderen, dan heb je iets beters nodig.

Makkelijk zat: zuiveringszout

Tapijt reinigenZuiveringszout is een eenvoudige manier om die vieze geurtjes aan te pakken. En bovendien is het goedkoop én onschadelijk voor mensen en huisdieren. Je bewijst er dus je portemonnee, je gezondheid en het milieu een dienst mee.

Vieze geur uit tapijt verwijderen: een stappenplan

  1. Begin met je tapijt grondig te stofzuigen en zorg ervoor dat er daarna niemand op gaat lopen. Lukt dat niet, maak dan stuk per stuk schoon.
  2. Sprenkel royaal zuiveringszout over het tapijt. Het hele oppervlak moet bedekt zijn, zodat je de oorspronkelijke kleur niet meer kunt zien.
  3. Wrijf het zuiveringszout nu goed in het tapijt. Je kunt hiervoor een borstel of een droge spons gebruiken. Vooral bij hoogpolig tapijt is dit erg belangrijk!
  4. Laat het zout minstens een nacht inwerken, zodat de geur volledig opgenomen kan worden. Als het mogelijk is, wacht 24 uur om het te verwijderen, dan heb je nog meer kans op succes.
  5. Stofzuig het tapijt meermaals zodat je alle zuiveringszout verwijderd hebt.

Extra tips:

  • Doe het zuiveringszout in een strooibus, zodat het niet kan klonteren. Je kunt het dan makkelijker over het tapijt sprenkelen.
  • Gebruik vers zuiveringszout. Dit absorbeert de geuren beter dan zout dat al een tijdje in je kast staat.

Schakel een expert in

Wil je wel de vieze geur uit tapijt verwijderen, maar heb je geen zin om het zelf te doen? Dat kan. Neem gewoon even contact met ons op. Onze experts gebruiken de ozonmethode en de enzymenmethode. Dankzij hun jarenlange ervaring maken ze zó een einde aan vieze geurtjes!


Weg met vieze geurtjes uit je tapijt! was last modified: november 6th, 2018 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *