Bank bijvullen, zelf doen of laten doen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Een bank bijvullen is een nieuw alledaags karwei voor veel mensen. Helemaal niet wanneer het een bank is met vaste kussens. Een bank met losse kussens is ook al een heel karwei dus laat staan wanneer u de stoffering moet verwijderen en weer terugplaatsen bij een bank met vaste kussens.

Een bank bijvullen of de vulling laten vervangen

Veel zitmeubels hebben een vulling van polyether en dan ook nog eens van een niet al te beste kwaliteit. Logisch natuurlijk want het is ook niet de bedoeling dat uw bank jaren meegaat. Wanneer de bank de garantie periode heeft overleefd zit de taak van uw bank erop. Een bank met een polyether vulling gaat vaak niet langer mee dan circa 3 tot 5 jaar.

U kan twee dingen. Een nieuwe vulling plaatsen of de bestaande vulling bijvullen. Bij de eerste optie is het duidelijk wat we kunnen doen. De bank wordt ontdaan van de stoffering. Oude vulling wordt verwijderd. Romp en vering indien noodzakelijk hersteld. Eventueel de ondervering vervangen of aanspannen. Een vulling prepareren, vorm maken, van dacron voorzien en dan de stoffering weer terug plaatsen. Nog even controleren of alles er weer als nieuw uitziet en we hebben weer een tevreden klant.

De bank bijvullen gaat op een andere manier. De bestaande vulling blijft op zijn plaats, het enige wat we doen is er een stevige presskern aan toevoegen. Waardoor de oude vulling weer voller en strammer wordt. Het is niet een oplossing waar u tientallen jaren mee vooruit kan maar het is ook geen dure oplossing. U weet zeker dat uw bank weer een paar jaar verder kan en dan kunt alsnog overdenken om er een nieuwe vulling in te laten plaatsen.

Een bank bijvullen met losse kussens

Dat is al een stuk eenvoudiger om zelf te doen. De zitkussens zijn vaak voorzien van een rits met een binnenvulling. De binnenvulling bestaat dan uit een vaste kern zoals koudschuim of polyether. U kunt dan eenvoudig het schuim laten zagen, thuis nog wat modelleren en voorzien van een dacronlaag om vervolgens met veel kracht de nieuwe vulling in de hoes doen. Even netjes in de hoeken douwen zodat het er allemaal weer netjes uitziet.
Kan ook zijn dat de losse zitkussens van uw bank voorzien zijn een losse vulling. Hiervoor gebruiken meubelfabrikanten vaak polyether vlokken maar het kan ook een fiberfill vulling zijn. Dons of een combinatie van verschillende materialen. Stel dat er dons in uw losse zitkussens zit. Kunt u dons kopen en dan zelf uw losse kussens bijvullen. Het geeft heel veel rommel en u bent dagenlang veren aan het rapen. Dus gebruik iedergeval een aparte ruimte zoals een garage of schuur waar u wat rommel kan maken.

Zelfdoen of laten doen

Wanneer u het bovenstaande heeft gelezen dan kunnen er twee dingen gebeuren. U kunt denken wat een leuke klus dat ga ik zelf doen of u denkt gelijk, daar ga ik niet aan beginnen, ik laat het wel door MeubelVisie doen. De materialen die nodig zijn kunt u bij ons aanschaffen en uiteraard kunnen wij u dan ook uitgebreid adviseren. Het belangrijkste vinden wij dat u uw bank bank niet weggooit. Beter voor uw portemonnee, beter voor het milieu dus ook beter voor ons allemaal.

Bank bijvullen, zelf doen of laten doen was last modified: juni 18th, 2019 by KijkopMeubelen.nl