Bank opvullen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

bank opvullenNa verloop van enkele jaren is elke bank wel toe aan een kleine onderhoudsbeurt. Denk hierbij aan bank opvullen bijvoorbeeld. Net zoals een auto een onderhoudsbeurt nodig heeft geldt dit ook voor andere gebruiksvoorwerpen zoals bankstellen. Met name het zitcomfort neemt na een aantal jaar af. Door uw bank bij te vullen wordt het zitcomfort weer een stuk beter.

Bank opvullen -verschillende oorzaken

Zelfs het duurste bankstel zal na verloop van tijd een keer bijgevuld moeten worden, wilt u lekker kunnen zitten. Of dit nu een los zitkussen is met een losse vulling of vast kussen met een vaste vulling. Vooral zitkussens met een polyether vulling kunnen afhankelijk van de kwaliteit na enige tijd last krijgen van kuilvorming. U ziet het zelfde verschijnsel ook terug in goedkope polyether matrassen.

De ondervering kan na verloop van tijd zijn veerkracht kwijtraken. Heeft u bijvoorbeeld een ondervering van singelbanden, dan kan dat tot 70% schelen met de oorspronkelijke veerkracht van het bankstel.

Bank opvullen – mogelijke oplossingen

Is het zitcomfort van de vulling afgenomen, dan kan het probleem worden opgelost door het toevoegen van een presskern. Dit materiaal heeft een hoge densiteit en kan tussen de bestaande vulling en de ondervering worden aangebracht. Het zitkussen zal dan weer een stuk voller zijn en een beter zitcomfort geven. Uw bank opvullen is dan de oplossing.

Heeft uw bank zitkussens met een losse vulling, dan kunnen deze eenvoudig worden bijgevuld. Wilt u af van het dagelijks opschudden van de kussens? Dan is het ook mogelijk om de bestaande losse vulling te vervangen door een vaste vulling. De uitstraling van een nonchalant effect kan hiermee wel worden veranderd in een wat strakkere vormgeving van de bank. Voordeel is wel dat u de kussens niet meer hoeft op te schudden. De keuze tussen de bank opvullen of de bestaande vulling te vervangen is dan aan u.

Wanneer de bestaande vulling eigenlijk al versleten is terwijl de bank er nog prima uitziet, dan kunt u ook besluiten om de bestaande vullingen te vervangen. Het is dan slim om meteen voor een goede kwaliteit koudschuim te kiezen. Voordeel is dat er dan weinig vormverlies optreedt en dat u weer jarenlang van uw bank kan genieten. Uw bank opvullen hoeft u dan voorlopig niet meer te laten doen.

Mocht het probleem in de ondervering zitten, dan kunnen singelbanden opnieuw worden aangespannen of worden vernieuwd. Ook voor nosagveren is dat mogelijk. Afhankelijk van de constructie van de romp kunt u ook besluiten om de singelbanden te vervangen door nosagveren. Dit geeft over het algemeen een beter zitcomfort. Uw bank opvullen is dan niet altijd nodig.

Nieuw bankstel is ingezakt

Ook een nieuw bankstel kan zachter worden. De meest voorkomende oorzaken zijn product gerelateerde eigenschappen, die als klacht vaak worden afgewezen door de winkelier. De bank opvullen kunt u ook door een meubelreparatiebedrijf laten uitvoeren.

Het zitcomfort van uw bankstel, fauteuil of bank wordt bepaald door de ondervering, het vulmateriaal en de toplaag.

Verschil in zitcomfort van een hoekbank komt voort uit het verschil van de opbouw. Vooral bij een ronde hoek kan niet altijd gekozen worden voor dezelfde opbouw als voor de delen die aan het hoekelement zijn gekoppeld. De overspanning van de ondervering is vaak korter en daardoor wordt het zitcomfort ook stugger. Dit is een model gerelateerde eigenschap die vaak onoverkoombaar is.
Een singelband als ondervering zal altijd zachter worden door het uitrekkingpercentage van de singelband. Door gebruik rekt de singelband uit en veroorzaakt een zachte zit. Dit probleem heb je veel minder bij een nosagveer als ondervering.

Heeft u een nieuw bankstel gekocht dan zal het zitcomfort circa 10% tot 15% afnemen in de eerste drie maanden. Vaak wordt het verteld als ‘inzitten’. Afhankelijk van de gebruiksduur, omgevingstemperatuur en het lichaamsgewicht zal uw bank na circa drie maanden zijn werkelijke zitcomfort krijgen. Dit zal vervolgens enige jaren redelijk stabiel zal blijven afhankelijk van de gekozen kwaliteit. Ook kan er in deze periode lichte plooivorming ontstaan.

De vulling van een bank kan bestaan uit een vaste vulling van polyether, koudschuim of interieurvering.

Heeft u losse kussens, dan kan er ook gebruik worden gemaakt van veren, dons, polyethervlokken of een fiberfillvezel.

Losse vullingen zullen altijd moeten worden opgeschud om het zitcomfort te behouden. Net als een hoofdkussen regelmatig moet worden opgeklopt zal het zitkussen van uw bank ook moeten worden opgeschud. Met grote zitkussens kan dat best een lastig karwei zijn om regelmatig te doen.

Wij kunnen u helpen, vraag nu een Gratis vrijblijvende offerte:

 

Bank opvullen was last modified: januari 30th, 2018 by KijkopMeubelen.nl
44 comments to “Bank opvullen”
44 comments to “Bank opvullen”
 1. Wij hebben een grote rode hoekbank met 5 zittingen en 1 hoek ,wij willen graag weten wat het gaat kosten om onze bank te laten op vullen ?
  Helaas zit er geen onderdoek meer onder op ,graag horen wij van u wat het gaat kosten ,wij wonen in Haarlem,
  Groetjes Fam Nunnikhoven

 2. Beste hr. Kok
  Wij hebben een 3 persoons antipode leolux lerenbank. Wij wiilen graag de zitkussen op laten vullen.
  Graag ontvang ik van u een offerte met de mogelijkheden en kosten.
  Bvd
  Met vriendelijke groet

 3. Beste mr de Kok,

  Wij hebben een 2 en 3 zits leren bank. De zitting is een geheel. De bodem is een soort lattenbodem. Wij willen weten hoeveel het gaat kosten om de bank op te laten vullen.

  Bvd.

  Met vriendelijke groet,

 4. Ik heb een zwart leren hoekbank met op het rechte stuk drie zittingen en chaise lonque.
  De drie zittingen hebben een rits,het lange gedeelte niet.De zittingen zijn gevuld met schuim en wil ze graag verstevigen omdat ze doorgezet zijn.Wat gaat dit kosten?

  Mvg van der Meulen

 5. Wij hebben op onze bank twee met dons gevulde kussens waar wij tegen aan leunen, welke helemaal slap zijn geworden de kussens verliezen vorm. Zou ik een mail kunnen krijgen met prijzen en mogelijkheden? Vriendelijke groet.

 6. Ik heb sinds een jaar een tweezits relaxbank met nogal dunne zitkussens. Na al een keer opnieuw opvullen, er is een plaat bij ingelegd, verliest het kussen aan mijn kant alweer stevigheid. Is er een mogelijkheid om dat blijvend te herstellen? En wat kost zoiets?

 7. Goedendag,

  Ik heb een hoekbank waarvan de rugleuning doorgezakt is. De bank bestaat niet uit losse kussens, maar alles is een geheel (bank bestaat wel uit twee delen). De rugleuning is van één stuk schuim, kan dit makkelijk vervangen worden en wat gaat het kosten?

  Alvast bedankt!

 8. Ik heb een leren driezitsbank waarvan in ieder geval 1 rugleuning opgevuld moet worden. Misschien wel 2. Ik wil ook graag een prijsopgave hiervoor.

  Alvast bedankt.

 9. Beste,
  we hebben een mooi bankstel uit stof van Natuzzi. De zitkussens zijn echter bovenop de mousse gevuld met dons waardoor ze na 1 keer zitten een slordig uitzicht geven.
  Kan ik hier iets aan doen om dat strakker te maken?

 10. Ik wilde graag weten wat het kost om kussens op te vullen van onze bank. En de vulling van de zitvlakken te vernieuwen?
  Het gaat hier op schuim in de zitvlakken van een loungedeelte met een tweezitter (295cm lengte)

 11. We hebben een leren twee- en driezitsbank aangeschaft in 2008. De vaste kussens waar wij zelf op zitten in beide banken zijn echt doorgezakt al een tijdje. De onderkant is van doek. Wij willen graag weten wat de totale kosten zijn als we deze kussens op laten vullen.

  Met hartelijke groet

 12. Hallo,
  Ik heb sinds 2 jaar een nieuw bankstel een 2 en 3 zits stof.. de bank ziet er nog mooi uit alleen de zittingen zijn ingezakt het is een vrij grote bank en zit dus niet meer zo lekker… de Kussen zijn allemaal los ook de zittingen.. zou u een mailtje kunnen sturen wat dit gaat kosten..

 13. Goede middag,

  Ik heb een bank (2,5 zits) waarvan de kussens (2stuks) op het zitgedeelte opgevuld dienen te worden. Het gaat om een rib bank van het merk feelings, het type coast. De bank is nooit goed opgevuld geweest waardoor hij nu (na een paar maanden al) erg inzakt en rimpelig is. De stof zit heel los om de vulling heen. Met een rits kan de vulling makkelijk bereikt worden. Ik ben erg benieuwd naar de mogelijkheden en kosten.

  Met vriendelijke groet,

  Frederike

 14. Heb een Linteloo Easy Living bank van 250 cm. Graag zou ik alle donskussens opnieuw gevuld willen hebben. Hoe gaat het in z’n werk en wat zijn de kosten?

 15. Wij hebben 3 jaar geleden een redelijk duur bankstel gekocht. Maar hebben ons bij aanschaf een ander soort vering laten aanpraten namelijk met nosagvering. Nu nog vinden wij de bank te hard zitten. is daar nog iets aan te doen ?

 16. Hebben 2 zwarte leren banken. Beide een 2 1/2 zits (211 cm) met vaste kussen. Zowel de rug- als de zitkussen zouden opnieuw gevuld moeten worden. Wat zijn hiervoor de kosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *