Kussens opvullen of bijvullen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

kussens opvullenKussens opvullen of bijvullen kan allebei. Maar wanneer u losse kussens heeft met een vaste vulling zoals polyether, kunt u het beste kiezen voor vervanging van de bestaande vullingen.

Losse kussens met vaste vulling

Heeft u een vaste vulling in uw zitkussens dan betreft het in de meeste gevallen een polyether vulling. De hoezen worden nagenoeg altijd standaard door de meubelfabrikant gevuld met een polyether SG 35. Net als bij een matras zal er na circa 4 tot 6 jaar kuilvorming ontstaan. Wanneer het zitkussens dan ook niet zo dik is ontstaat al gauw het gevoel dat de zitting is ingezakt.. De beste oplossing is om de bestaande vulling te vervangen door HR schuim ook wel koudschuim genoemd. Dit is een stevige vulling waarmee u geen last heeft van kuilvorming of het gevoel van een ingezakt zitkussen.

Losse kussens opvullen met losse vulling

Wanneer u losse kussens heeft die u regelmatig moet opkloppen om nog enigszins over zitcomfort te kunnen spreken, dan zijn er twee opties om het probleem van ingezakte kussens op te lossen.

U kunt de kussens laten bijvullen met een los vul materiaal zoals een latexmengeling. Een latexmengeling is samengesteld uit stukjes latex en polyestervlokken. Door de hoge veerkracht van de latex stukjes wordt het zitcomfort een stuk aangenamer en het regelmatig opschudden van de kussens vermindert. Alhoewel u er niet aan ontkomt om de kussens zo nu en dan op te schudden.

Op zich is een bijvulling met een latexmengeling niet de goedkoopste optie. De goedkoopste optie is het bijvullen met polyethervlokken. Nadeel van polyethervlokken is het al gauw gaan verpulveren en samen klonten van het materiaal. Om die reden zal een goede meubelstoffeerder of meubelmaker u dit niet gauw adviseren en altijd gaan voor de latexmengeling.

Nooit meer losse kussens opschudden

Wilt u de kussens opvullen en nooit meer opschudden, dan is de enige optie om de losse vulling te verwijderen en een vaste kern te plaatsen. De kussens worden dan qua vorm strakker. Veelal wordt er voor gekozen om de rugkussens met een losse vulling bij te vullen met een latexmengeling, en zitkussens met een losse vulling te vervangen voor een vaste vulling.

Vaste kussens met vaste vulling

Zijn de zitkussens vast gestoffeerd aan de bank, dan kunt u de kussens laten bijvullen of vervangen. Afhankelijk van de gewenste gebruiksduur kunt u kiezen uit het voordelig laten bijvullen van de bestaande vullingen of het vervangen van de bestaande vullingen.

Vaste rugkussens met een losse vulling

Veel wat vollere bankstellen hebben een losse vulling in de rug. Dit is natuurlijk nauwelijks goed op te kloppen. Wat er gebeurt na een tijdje is dat het net lijkt alsof de rugkussens steeds leger lijken te worden. De stoffering ziet er dan uit alsof het een lege zak is, vol met plooien. Dit geeft nauwelijks nog ondersteuning. In veruit de meeste gevallen kan dit bij u thuis worden opgelost door aan de binnenkant van de bank de rits in het rugkussen open te maken, de vulling opkloppen en eventueel bij te vullen met een latexmengeling. Mocht er geen rits in het rugkussen zitten of denkt u: ‘Dat wordt te ingewikkeld,’ dan kunt u het beter door een meubelreparateur laten doen.

Specialist in kussens opvullen nodig?

 

Kussens opvullen of bijvullen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Kussens opvullen of bijvullen”
4 comments to “Kussens opvullen of bijvullen”
  1. Ik heb 2 leren banken waarvan de zitkussens vervangen/opgevuld moeten worden. Er zitten ritsen in. De kussens zijn 65cm x 115. Graag een prijs indicatie.
    Vriendelijke groeten,
    P.van Steeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *