Vulling in je bank vernieuwen of een nieuwe bankstel kopen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Een nieuwe vulling of een nieuwe bank kopen? Dit is een vraag die veel mensen zich nu stellen. Je hebt een oude bank of goedkoop bankstel gekocht en na verloop van tijd is de vulling van de zitkussens erg ingezakt. Je vraagt een offerte en dan ga je je afvragen of je een nieuw bankstel zult gaan kopen of toch maar je oude bank laten opvullen?

WANNEER EEN NIEUWE VULLING IN JE BANK?

Wanneer is het rendabel een nieuwe vulling in je bank te laten plaatsen?

 • Bekleding is nog in goede staat
 • Emotioneel waarde
 • Bank past nog prima in het interieur
 • Je bank heeft meer dan 300 euro gekost.

WANNEER  EEN NIEUWE BANKSTEL KOPEN?

Wanneer kun je beter een nieuw bankstel kopen?

 • Bekleding is versleten
 • Je wilt weer eens wat anders
 • Het bankstel past niet meer in je nieuwe interieur.

MAAK DE JUISTE AFWEGING TUSSEN EEN NIEUWE BANK OF NIEUWE VULLING

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om je oude bank een tweede leven te geven maar de kosten zijn soms wel hoger dan je verwacht. Natuurlijk kun je het zitcomfort vrij goedkoop laten herstellen, met een nieuwe vulling gaat de bank weer jaren mee.

WAARDE VAN EEN OUDE, GOEDKOPE OF TWEEDEHANDS BANKSTEL

Tegenwoordig worden meubels en zitmeubels in het bijzonder gemaakt met in het achterhoofd dat ze niet langer mee hoeven te gaan dan de wettelijke garantie periode. Dit houdt in dat een bankstel tussen de drie en vijf jaar mee mag gaan. vullingOf je nu een duur bankstel koopt of een goedkoop bankstel. De levensduur zal tussen de 3 en 5 jaar zijn afhankelijk van het gebruik, want ook de manier waarop we met onze meubels omgaan is veranderd. Vroeger zaten we op de bank en tegenwoordig wordt er meer gelegen op de bank.

DE MEUBELS VAN VROEGER GING JAREN MEE

Vroeger, toen alles beter was ;), kochten we onze meubels bij een plaatselijke winkelier waar onze ouders ook hun meubels hadden gekocht. Service niveau van de kleine winkeliers was vele malen hoger dan het service niveau van de grotere meubelzaken. Een bankstel was een flinke investering maar je kon er dan vaak tientallen jaren mee doen. Was er een probleem dan loste de winkelier dat op. Zelfs na tien jaar kon je nog terecht bij je plaatselijke meubelzaak. Meubels werden vaak in het midden van Nederland gemaakt, denk aan Culemborg of Geldermalsen. Onze ambachtsmensen waren trots op het afleveren van vakwerk en een bankstel mocht toen best wat meer geld kosten.

DE MEUBELS VAN NU GAAN TUSSEN DE DRIE EN VIJF JAAR MEE

Door allerlei factoren zoals de economie, winstbejag en hoge kosten van Nederlandse vakmensen gaan meubels van nu tussen de drie en vijf jaar mee. De consument wilde niet de hogere kosten voor een bankstel betalen, dus de winkeliers en fabrikanten moesten de kostprijs van meubels lager zien te houden. Dit kon op één manier en dat is de meubels in het buitenland laten fabriceren. Er moest worden uitgeweken naar de Oostbloklanden en steeds meer naar China. Op dit ogenblik komt 40% van de meubels al uit China vandaan.

IS UW BANK DUURDER GEWEEST DAN 300 EURO? IS HET VERVANGEN VAN DE BESTAANDE VULLING DE INVESTERING WAARD!

De waarde van een bank zit hoofdzakelijk in de ondervering en de vulling. Arbeidskosten zijn minimaal omdat er steeds meer geproduceerd wordt in lage lonen landen. Inkoopprijzen van meubels zijn hierdoor erg laag en dat is ook noodzakelijk om de hoge verkoopkosten te kunnen betalen. Ook dit is een reden dat de meeste meubels niet zo lang meegaan.

UPGRADE UW OUDE BANKSTEL EN JE BENT SUPER VOORDELIG UIT.

Je bankstel kost bij aanschaf bijvoorbeeld 1500 euro maar je hebt er maar 3 jaar mee gedaan. Wanneer wij er een nieuwe vulling in zetten kun je de levensduur van je bankstel met circa tien jaar verlengen.

Wanneer je dan gaat kijken naar het bedrag wat je nu per jaar kwijt bent aan afschrijving is dat 500 euro. Met een nieuwe vulling is dat circa 92 euro per jaar aan afschrijving.

Kortom je bent vele malen goedkoper uit met een nieuwe vulling.

IS JOUW BANKSTEL DOORGEZAKT? VRAAG EEN OFFERTE AAN!

 

 

 

Vulling in je bank vernieuwen of een nieuwe bankstel kopen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Vulling in je bank vernieuwen of een nieuwe bankstel kopen”
4 comments to “Vulling in je bank vernieuwen of een nieuwe bankstel kopen”
 1. Beste meneer/mevrouw,

  Wij hebben een bank (de Torino, ongeveer 2.3 meter breed, 2 zit en 2 rug kussens) van de wehkamp en willen graag nieuwe beterzittende zit en rugkussens.
  Graag hoor ik wat de opties zijn en de bijbehorende prijzen.

  Met vriendelijke groet
  Petra gijzen

 2. Ik heb een lederen L-bank.
  De vulling wil ik terug hard en tevens nieuwe elastische banden of nosaveren.
  Deze mogen als extra genoteerd worden.
  Wij wonen net over de grens zoersel belgie.
  Geen aparte zittingen die afgenomen kunnen worden. Alles hangt vast. 2m20 bij 2m60. Dank u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *