Welke nieuwe vullingen zijn geschikt voor je meubel?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

vullingenEr zijn verschillende methodes om een bank d.m.v. verschillende vullingen van nieuw zitcomfort te voorzien. En, niet elke methode is geschikt voor elke bank. De keuze van de juiste methode is o.a. afhankelijk van de bestaande vullingen, het model van de bank maar ook van het gebruikte type ondervering.

Schuimrubberen vulling

Een bank met een schuimrubberen vulling op een ondervering van nosag veren kan vaak prima worden bijgevuld met een presskern. Maar als de bank al wat ouder is en er nog mooi uitziet, dan adviseren wij toch vaak om een nieuwe vulling te laten plaatsen voor een optimaal zitcomfort. Met een nieuwe vulling kun je dan weer jaren vooruit. Een presskern moet je zien als een tijdelijke oplossing omdat de bestaande vulling blijft verzwakken.

Interieur vering als vulling

Heeft jouw bank een interieur vering? Dan geeft het bijvullen met een presskern weinig of geen resultaat. Vaak is de bestaande interieur vering gebroken door een combinatie van te weinig en te slappe singelbanden. De interieur vering buigt dan teveel door op den duur breekt hij dan. Het zal dan niet de eerste keer zijn dat we een bank zien met gevaarlijke scherpe punten die door de bekleding heen steken. Nieuwe vullingen zijn dan vaak de enige juiste oplossingen. Afhankelijk van de ondervering kun je dan kiezen voor schuim of een interieurvering. In dergelijke gevallen wordt het meestal de gebroken interieurvering vervangen door schuimrubber van een goede kwaliteit.

Losse vullingen

grijzen bankZitmeubels met losse kussens kunnen ook op verschillende manieren worden geholpen. Uiteraard kunnen we de oude kussens met een losse vulling bijvullen met dons, vlokken of latex. Maar wellicht is het ook een idee om eens te kijken naar een vaste vulling. Nadeel van een losse vulling is toch wel het dagelijks opschudden wat uiteindelijk voor veel ongenoegen zorgt. Met een juist gemoddeleerde vaste vulling is dat probleem verholpen.

Kijk ook eens naar de ondervering

Met alleen nieuwe vullingen in de bank ben je er vaak niet. De ondervering is dan ook vaak ook toe aan een inspectie. Heeft de fabrikant van de bank gebruik gemaakt van (te weinig) singelbanden? Als deze een te groot rekkingspercentage hebben zijn ze vaak te slap geworden. Afhankelijk van de kwaliteit kunnen we dan de singelbanden aanspannen of vervangen voor een goede kwaliteit singelbanden met een klein rekkingspercentage. Hierdoor haal je, in combinatie met nieuwe vullingen, veel meer zitcomfort uit jouw bank.

Nieuwe vullingen hebben meer voordelen

tweezitbankHeb jeeen fijne bank die al vele jaren dienst heeft gedaan, dan wil je die vaak niet zomaar bij de vuil zetten. Het is vaak ook onnodig, want vaak is een nieuwe vulling voldoende om weer jaren plezier van de bank te hebben. Maar meubels weggooien veroorzaakt ook veel onnodige overlast voor het milieu. Nieuwe vullingen en/of nieuwe ondervering en evt. een goede professionele reiniging maakt de bank klaar voor een nieuwe ronde. Is je smaak veranderd en wil je een nieuwe kleur? Dan kunt je de bank ook laten stofferen. Vaak hoeft niet eens de hele bank gestoffeerd te worden maar is alleen een nieuwe zitting of armleuning al voldoende. Bij lederen meubels is dat vaak het geval. En het is, op de langere duur, altijd voordeliger voor je portemonnee en voor het milieu.

Wil je jouw mooie bank beter laten zitten?

Wist je dat we ook het zitcomfort kunnen aanpassen? Om een bank te verbeteren hoeft deze niet versleten te zijn. Stel dat je bijv. in de loop van de jaren van gewicht veranderd bent. Een bank die eerst goed zat kan nu niet meer prettig zijn. Met een nieuwe vulling en wat kleine aanpassingen kunnen wij dat voor jou herstellen. De aanpassingen bestaan dan uit de bank wat hoger of lager maken en de zitdiepte iets korter of langer. Dan kun je weer prettig op de bank vertoeven na een dag hard werken.

Is je interesse gewekt? Wij hebben veel ervaring met het aanpassen van banken. Laat je dus vooral, vrijblijvend, adviseren over een nieuwe vulling of om de bestaande vulling bij te vullen.

Welke nieuwe vullingen zijn geschikt voor je meubel? was last modified: mei 28th, 2019 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Welke nieuwe vullingen zijn geschikt voor je meubel?”
2 comments to “Welke nieuwe vullingen zijn geschikt voor je meubel?”
  1. Wij hebben een lederen salon 3 zit + 2 zit Buffelleder .De zitkussen beginnen door te zakken.Hoeveel kost het om 2 kussens driezit de vulling te vernieuwen alsook 2 kussen tweezit. Mvg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *