Losse zitkussens

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

zitkussens
Zitkussens leveren vaak problemen op wanneer er een losse binnenvulling wordt gebruikt. Dit kan zijn een donzen of synthetische vulling. Een zacht kussen geeft een nonchalant karakter aan een bank of stoel. Maar niet iedereen beseft dat er bij zo’n kussen ook kuilvorming ontstaat. Daarom moeten de veelal zware zitkussens regelmatig opgeschud worden.

PROBLEMEN MET LOSSE ZITKUSSENS

Een zitkussen met een losse vulling geeft vaak het probleem dat er binnen afzienbare tijd kuilvorming ontstaat. Om dit te voorkomen is het nodig om regelmatig het zitkussen op te schudden, net als bij een hoofdkussen. Op zich is dat geen probleem, maar een groot zitkussen is moeilijk elke keer op te schudden omdat het vrij zwaar is.

Wanneer er een losse vulling wordt gebruikt in een zitkussen, wordt er vaak gebruik gemaakt van een binnenhoes met verschillende kamers waar de losse vulling enigszins op zijn plaats wordt gehouden. Toch is dat niet afdoende om kuilvorming te voorkomen.

PROBLEMEN MET LOSSE RUGKUSSENS

Hetzelfde verhaal geldt ook voor rugkussens. Hoewel het probleem met opschudden hier minder arbeidsintensief is, zal ook een met losse vulling opgevuld rugkussen er niet aan ontkomen om regelmatig opgeschud te moeten worden.

VASTE RUGKUSSENS MET EEN LOSSE VULLING.

Met vaste rugkussens bedoelen we dat de rugkussens vast aan de romp van het bankstel zit. Het is dan niet mogelijk om de rugkussens op te schudden. In een rap tempo ontstaat er dan plooivorming wat niet goed is voor uw stoffering, maar het zit ook niet lekker. Ook hier is een oplossing voor.

OPLOSSING VAN INGEZAKTE ZITKUSSENS

Er zijn drie oplossingen

  • de kussens regelmatig opschudden
  • de kussens laten opvullen
  • de losse vulling laten vervangen door een vaste vulling.

De kussens regelmatig opschudden is een vervelend en zwaar karwei. Maar hou je van het nonchalante en rommelig karakter dan is het de enige oplossing.

Een tweede oplossing is de kussens te laten bijvullen, bij voorkeur met een latexmengeling. Deze vulling bestaat uit een fiberfillvezel en stukjes latex. Deze stukjes latex hebben een hoge veerkracht. Vermengd met de bestaande vulling vermindert deze latexmengeling het dagelijks opschudden van de kussens.

Wilt u echt van het probleem af zijn? Dan is vervanging van de losse vulling de beste optie. Wanneer u de losse vulling vervangt met een vaste vulling zoals koudschuim, dan heeft u een goed vormvast kussen. Op een juiste manier gemaakt, behoudt dit ook nog iets van het nonchalante karakter.

WIJ KUNNEN UW BANK BIJVULLEN OF VOORZIEN VAN EEN NIEUWE VULLING. VRAAG HIER EEN GRATIS OFFERTE AAN

 

Losse zitkussens was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Losse zitkussens”
2 comments to “Losse zitkussens”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *