Bank chemisch laten reinigen – Doe het niet!

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Bank chemisch laten reinigen? Niet nodig!

Wanneer je een bank chemisch laat reinigen dan komt er een oplosmiddel aan te pas dat perchloorethyleen heet. Dit middel wordt gebruikt om vetten te laten oplossen. Het is een gevaarlijk middel en daarom kan het zeker niet bij mensen thuis gedaan worden. Je bank chemisch laten reinigen kan dan ook alleen in speciale stomerijen gedaan worden.

Het middel perchloorethyleen kan op korte termijn zorgen voor irritatie van de luchtwegen en de ogen. Ook kun je er duizelig, misselijk en slaperig van worden. Op de lange termijn zijn de bijwerkingen nog gevaarlijker en vaak ook nog eens onomkeerbaar. In Frankrijk is er een organisatie die vindt dat dit middel verboden moet worden en ook in België word dit middel steeds minder gebruikt.Ook met andere reinigingsmiddelen die minder problematisch zijn kunnen er dezelfde resultaten worden bereikt! Zelfs met delicate stoffen. Dus waarom zou je de bank chemisch laten reinigen als het niet nodig is?

Bank chemisch laten reinigen? Dat is helemaal niet nodig!

Er zijn steeds meer stomerijen die het chemisch reinigen van banken niet meer doen. Het is ook helemaal niet nodig want als je de juiste machines en reinigingsmiddelen hebt wordt de bank net zo schoon als dat je het met chemische middelen zou doen.

Bij het reinigen zijn er 3 dingen erg belangrijk en dat zijn: warmte, wrijving en reinigingsmiddel. De kunst is dit op de juiste manier toe te passen in combinatie met water. Het water dient dan als een transportmiddel voor het vuil. Omdat natuurlijk niet iedereen de juiste machines, reinigingsmiddelen en kennis heeft raden wij aan om je bank schoon te laten maken door een specialist.

Vaak kan dit gewoon thuis uitgevoerd worden. Je hoeft je dus niet druk te maken over het vervoeren van een bank e.d.! Op deze website kun je snel berekenen wat het je gaat kosten om de bank te reinigen. Dat is makkelijk en zo kom je ook niet voor verrassingen te staan.

Is jouw bank toe aan een goede reiniging? Neem dan contact op met een van onze specialisten!
 

 

 

Bank chemisch laten reinigen – Doe het niet! was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl