Bank laten reinigen of zelf doen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Laat je je bank laten reinigen of ga je dit zelf doen? Het komt natuurlijk voor dat er wat gemorst wordt op je mooie bank. Door er alleen al op te zitten kunnen er vlekken ontstaan, door bijvoorbeeld het afgeven van spijkerbroeken. En wat denk je wat stof, huid en haarvetten kunnen doen op je mooie bank? Dan heb je ook nog de huisstofmijt, die ziet een stoffen bank als de ideale plek om eens lekker te broeden. Deze vervuiling is haast niet te zien maar wel zeker aanwezig. Er zijn een heleboel tips en middelen om de bank zelf te reinigen maar je kan ook je bank laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf.

Stoffen bank regelmatig schoonmaken

Door een stoffen bank regelmatig schoon te maken voorkom je dat de meest nieuwe vervuiling zich gaat hechten aan je bank. Om je bank schoon te houden kun je dit regelmatig stofzuigen. Gebruik hiervoor een zachte ronde borstel. Door met de borstel zacht rondtrekkende bewegingen te maken zuig je de bank schoon.

Zelf je stoffen bank reinigen

Laat je je bank reinigen of stel je dit toch maar even uit omdat je het zelf wilt doen? Dan is het wel van belang te weten met welke soort stoffen bank je te maken hebt voor je deze gaat reinigen, omdat er voor elk soort stof een bijpassend reinigingsmiddel en techniek is. Maar wanneer je een textile protection set in huis haalt, heb je een veilig reinigingsmiddel wat voor nagenoeg elke stof geschikt is. Je reinigt je bank eens per drie tot zes maanden. Spuit de stof in met het reinigingsmiddel. Vervolgens even in laten trekken om dan met de bijgeleverde washand de bank af te nemen. Spoel je washand wel regelmatig af met schoon lauwwarm water.

Leren bank regelmatig schoonmaken

Leer is van nature een mooi product en net als de huid van een mens heeft het goede verzorging (onderhoud) nodig. Een leren bank kun je makkelijk schoon maken met een vochtige doek. Het is wel aan te raden je bank twee tot vier maal per jaar te onderhouden met ledercleaner en ledercrème.

Zelf je leren bank reinigen

Ga je zelf de leren bank reinigen? Ook hiervoor is het goed te weten met wat voor leer je te maken hebt om zo de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken. Verwijder altijd eerst met een ledercleaner het eerder opgebrachte ledervet, voordat je een nieuwe laag opbrengt. Het gebruik van ledercleaner is eenvoudig. Het beste resultaat heb je wanneer je wat reinigingsmiddel op een polyether sponsje doet. Een aantal keer in het sponsje knijpen tot het gaat schuimen om dan vervolgens het leer te reinigen met licht draaiende bewegingen. Daarna even afnemen met een zachte doek en je bank is klaar om ingevet te worden. Dit kan je doen met leather care & color of een ander onderhoudsproduct.

Tip

Voordat je reinigingsmiddelen gaat gebruiken op je stoffen of leren bank doe dit dan eerst op een onopvallende plek om te kijken of het middel geen schade aanbrengt!

bank laten reinigenBank laten reinigen

Lukt het niet om met de nodige middelen je bank te reinigen en wil je de bank laten reinigen door een gespecialiseerd bedrijf? Dat is natuurlijk geen slecht plan. Maakt niet uit waar je woont want ze doen dit door heel Nederland:

 

  • Bank reinigen in Almere
  • Bank reinigen in Amsterdam
  • Bank reinigen in Den Haag
  • Bank reinigen in Den Helder
  • Bank reinigen in Limburg
  • Bank reinigen in Rotterdam
  • Bank reinigen door heel Nederland en België

 Vraag een vrijblijvende offerte aan!

 

 

Bank laten reinigen of zelf doen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *