Bank reinigen met een stoomreiniger

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank reinigen

Met een stoomreiniger kunt u door hete stoom uw bank reinigen. Maar door de warmte kunnen de vezels van uw stoffen bank ook open gaan staan. Vooral als het natuurlijke materialen zijn, waardoor het makkelijker wordt voor uw bekleding om kleur op te nemen. Het risico van een bank reiniging met een stoomreiniger is dan ook dat u vlekken fixeert in de stof. Een professionele meubelreiniger zal dan ook niet zo snel met stoom aan de gang gaan.

 

Reinigingsmiddelen

Niet alle reinigingsmiddelen zijn voor elke stof geschikt. Belangrijk is om de juiste middelen te gebruiken van een gespecialiseerd bedrijf in meubelreinigingsmiddelen. Voor microvezel stoffen: gebruik een speciale microvezelreiniger. Om vlekken te verwijderen uit andere materialen kunt u het beste de cleantex vlekkenspray gebruiken.

 

Sproei en extractie machine

Een goed resultaat vereist een goede techniek. Een bank reinigen is vaak moeilijker dan het lijkt. Belangrijk, om tot een goed resultaat te komen, is om alleen de stof te spoelen. Het is niet nodig om de bank te doordringen met water. Daarna altijd goed droogzuigen en laat het droogzuigen overlappen. Probeer daarbij altijd om van onder naar boven te werken. Niet toepassen op linnen, katoenen of wollen stoffen. Laat dit aan de vakman over. Net als klassiek gestoffeerde banken reinigen.

 

KLassieke banken

Vanwege de klassieke stoffeerwijze met vaak natuurlijke materialen zoals jute, paardenhaar of kapok, loopt u het risico dat bij het zelf reinigen de onderstoffering kleur afgeeft door de stof. Dat vaak resulteert in bruinige vlekken, vooral wanneer er gebruik wordt gemaakt van een stoomreiniger. Een bank reinigen kunt u dan beter doen met een droge methode.

 

Zelf impregneren

Leer of stof: u kunt uw bank ook zelf impregneren. Het is wel zo dat deze impregneer middelen regelmatig herhaald moeten worden. Test dan de stof zo nu en dan, of de stof nog wel vuilafstotend is. Zoniet, dan is het weer tijd om de bank te impregneren. Ook voor leder kunt u impregneer middelen gebruiken: van gewoon leder tot suède. Vooral bij lichtkleurige banken is het raadzaam om te impregneren omdat vooral spijkerbroeken blijvende schade kunnen veroorzaken die alleen door een leder specialist hersteld kan worden.

 

Zelf uw bank ontgeuren

Eigenlijk is dat bijna niet te doen, omdat de truc in het zoveel mogelijk verwijderen van de geurmoleculen zit. Het resterende deel kan dan te lijf worden gegaan met een geurverwijderaar.
Een goede geurverwijderaar is Biotex omdat daar enzymen inzitten die de geurmoleculen oplossen. Professionals gebruiken ook enzymen maar in veel sterkere concentraten en verwijderen eerst zoveel mogelijk geurmoleculen. Een oplossing van azijn wil ook nog wel eens helpen bij lichte geuren. Of gebruik baking soda. Dat is makkelijk toe te passen bij vooral verse geuren. Het is handig is om deze producten in huis te hebben als geurverwijderaar. Ze zijn vooral geschikt voor nicotine geur.

 

Vlek verwijderen

Altijd een geheel deel of pand reinigen van uw bank. Een bank reinigen door alleen de vlek aan te pakken resulteert meestal in een grote watervlek. Vochtige handdoek goed uitwringen en laten drogen op de bank na het reinigen van de vlek. Zo kunt u vaak waterkringen voorkomen.

Met alles wat u doet, eerst even uitproberen op een onopvallende plaats, bijvoorbeeld op de rug van de bank wanneer deze toch tegen een muur staat. Na het gebruik van een reinigingsmiddel is het beter om de restanten van de reinigingsmiddelen uit de bekleding te halen. Dit kunt u doen door spa rood in een plantenspuit te doen, over de zitting nevelen, om vervolgens de zitting weer droog te deppen met een witte handdoek. Zoniet dan blijft het reinigingsmiddel in de bank zitten en zorgt ervoor dat de bank weer snel opnieuw vervuilt.

Bank reinigen kunt u ook laten doen. Door bijvoorbeeld Chemdry of Meubelreiniging Nederland. U loopt dan geen enkel risico. Het resultaat is veel beter dan wanneer u zelf aan de slag gaat en uw bank gaat langer mee.

 

Uw bank reinigen liever laten doen. Vraag hier een vrijblijvende offerte?

 

Bank reinigen met een stoomreiniger was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *