Bank reinigen met stoomreiniger

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Heeft u ook een fantastisch mooi bankstel in de woonkamer staan? Maar begint u zich steeds meer te ergeren aan de uitstraling van de bank. De stof wordt steeds vuiler, er zijn vlekken die niet meer zelf weg te poetsen zijn.
Tja, het is ook wel logisch natuurlijk. Een Bankstel is tenslotte het meest intensiefst gebruikte meubel stuk in huis. U krijgt opeens een idee, bank reinigen met stoomreiniger.

Logisch dat regelmatig onderhoud en een professionele reiniging normaal is. Maar waarschijnlijk heeft u er nooit aan gedacht. Alles wat gebruikt wordt heeft onderhoud en reiniging nodig dus ook uw meubels. Eigenlijk zou je je bank eens per drie tot vier maanden moeten laten reinigen dus eens per jaar is echt niet teveel.

Er zijn maar liefst zes verschillende mogelijkheden om je bank te laten reinigen.

  • sproei extractie methode
  • poedermethode
  • koolzuurmethode
  • stoomreiniger
  • vapor reiniging
  • perslucht

Bank reinigen met stoomreiniger

In dit artikel gaan we het hebben over de stoomreiniger. Maar denk nu niet dat we het gaan hebben over een huistuin en keuken stoomreiniger. Daar gaan veel doehetzelfers de mist mee in en veroorzaken dan meer schade dan een trots gevoel van. Kijk dat heb ik toch maar weer mooi gedaan.

Een stoomreiniger kan een bankstel weer keurig netjes schoonmaken. Nare geuren kan een stoomreiniger laten verdwijnen. Bacteriën verdwijnen net als huisstofmijten. Het dood zelfs vlooien en ook de eieren van deze diertjes.
Schoonmaakmiddelen zijn vaak niet nodig wanneer een stoomreiniger wordt ingezet dus groener kan het predicaat van biologisch reinigen niet worden.

Een stoomreiniger werkt eenvoudig

Het komt erop neer dat je een prachtige stoomreiniger hebt. Waarin je water doet en op temperatuur brengt. Vervolgens ga je aan de gang maar er gebeurt dan niks. Stoom wordt niet heet genoeg, vuil komt niet los maar wordt ook niet afgezogen. Alleen een stoomreiniger is dan ook niet voldoende om je bank weer in topconditie te brengen. Het heeft ook een hele goede afzuigcapaciteit nodig. Met de juiste hulpstukken maar dan nog.

Wees verstandig

Je kunt niet elke stof te lijf gaan met een stoomreiniger. Sommige stoffen kun je onherstelbaar beschadigen.
Vaak zien wij dan ook wel foto’s van diverse mislukte stoom reiniging avonturen in de mail. En ja dan kunnen we alleen nog maar een deelstoffering adviseren.

Een meubelreiniger die maar 1 manier van reiniging onder de knie heeft. Kunt u maar beter voorbij lopen. Elke bank is anders en elke stof is anders en elke vlek is weer anders. Je kunt nu eenmaal niet alles op dezelfde manier te lijf gaan. Je moet productkennis in huis hebben en de juiste reiniging methodes waar je uit kan kiezen. Uw ank reinigen met stoomreiniger is lang niet altijd de juiste methode.

Leuk om te weten is dt wij ook wel eens bij klanten komen waar al drie meubelreinigers zijn geweest. En allemaal hetzelfde zeggen. Daar kunnen wij niets mee maar dan na het inschakelen van MeubelVisie blijkt het toch wel te kunnen. En is de bank weer stralend schoon.

Dus wees verstandig en besteed het reinigen van uw bank uit aan de vakman.

Bank reinigen met stoomreiniger was last modified: juni 7th, 2019 by KijkopMeubelen.nl