Bank stomen met de Vapor Reinigingtechniek

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank stomenBank stomen met een stoomreiniger

Een bank stomen met een stoomreiniger heeft meestal weinig of geen effect. Het kan zelfs resulteren in schade aan de stoffen bekleding. Het stomen is ook niet geschikt voor elke bank. De verhalen die in de rondte gaan zijn dan ook heel verschillend. Tegenwoordig kun je overal voor weinig geld een stoomreiniger kopen, waarmee u dan alles kunt reinigen. In de praktijk valt dat erg tegen en de stoomreiniger van een paar tientjes komt dan in de kast te staan en deze miskoop wordt gauw vergeten. Toch kunnen er hele goede resultaten mee behaald worden en zijn er heel veel voordelen te behalen met het stomen, mits de juiste apparatuur gebruikt wordt in combinatie met de juiste techniek.

Vapor reinigingstechniek

De werking van de Vapor reinigingstechniek is gebaseerd op hete waterdamp, hoge druk en zuigkracht. Waterdamp is bedoeld om een schrikreactie teweeg te brengen waardoor de vervuiling los kan laten. De druk is nodig om tot diep in de bank te kunnen komen. Daarnaast is het belangrijk dat de waterdamp met grote kracht weer wordt afgezogen met de vervuiling. Deze handeling moet tegelijk gebeuren om een optimaal effect te bereiken. Dit kan alleen met professionele apparatuur bereikt worden.

Voordeel van hete condens

Door het reinigen van een bank met de Vapor reinigingtechniek ontstaat er een zeer hete condens. Deze hete condens doodt ogenblikkelijk alle bacillen en bacteriën. Uw bank wordt dus gedesinfecteerd. Deze reinigingsmethode is dan ook zeer geschikt voor het verlagen van de kans op infectie voor mensen die last kunnen hebben van allergieën, kinderen of mensen met eczeem of andere ziektes.

Waar wordt de Vapor reinigingstechniek gebruikt

De Vapor reinigingstechniek wordt voornamelijk toegepast in bedrijven en instellingen waar het bacterievrij maken zeer belangrijk is. Een bank stomen is in combinatie met de vapor techniek de ideale reinigingsmethode.
Denk aan zorginstellingen, tandartsen, welness bedrijven, hotels, vakantieparken; kortom plaatsen waar veel verschillende mensen samen komen. Maar ook dierenklinieken en dierenartsen waar kans bestaat op overlast van vlooien, want met deze methode worden zelfs vlooien gedood en vlooien eieren onschadelijk gemaakt.

Voordelen voor de consument

Het reinigen met deze methode heeft als voordeel voor de consument dat een bank of bankstel zeer snel droog is. Vaak al binnen dertig minuten zodat u geen overlast heeft van een natte bank die u enkele dagen niet meer kunt gebruiken. U voorkomt zo ook de kans op schimmelvorming in de bank. Met een algemene reinigingsmethode, zoals het shampoorellen van tapijt of het diepte reinigen van een bankstel is dat moeilijker, omdat de bank te lang nat blijft. Een ander voordeel van de vapor methode is dat u milieu bewust bezig bent, want er komt nauwelijks afvalwater vrij en er worden nauwelijks of geen reinigingsmiddelen gebruikt.

Deze techniek is geschikt voor tapijt, meubels, gordijnen maar ook uitermate geschikt voor matrassen. Wordt onder andere toegepast door MeubelVisie of Meubelreiniging-nederland.nl

Benieuwd wat het kost als u ons inschakelt? – vraag hier een gratis offerte aan

 

 

Bank stomen met de Vapor Reinigingtechniek was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Bank stomen met de Vapor Reinigingtechniek”
4 comments to “Bank stomen met de Vapor Reinigingtechniek”
  1. Wij hebben gordijnen, polyester en katoen (voering). Door oa vliegen zitten hier vlekken op.
    Kunnen jullie dit eruit stomen en werken jullie ook in Vierpolders. Het gaat 6 gordijnen van ongeveer 9 m2. Dank u! Groeten Miranda

  2. Ik heb rolgordijnen waar weer in is gekomen. Ik krijg ze met een anti-schimmel spray er niet uit. Kunnen die vlekken er met een stoomreiniger verwijderd worden?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *