Bankstel reinigen met koolzuur

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

koolzuurKoolzuur zoals de meeste mensen dit kennen, zit voornamelijk in bier en frisdranken zoals in Spa rood. Het koolzuurgas C02 veroorzaakt een bruisend effect en wordt veroorzaakt door het oplossen van koolstofdioxide in vloeistof, ook wel carboniseren genoemd.

Reinigen met koolzuur

Een bankstel reinigen met koolzuur is een Amerikaanse uitvinding gedaan door Chemdry. Chemdry heeft hierdoor een keten van franchisehouders kunnen opstarten om met deze techniek meubels en tapijt te reinigen.

Hoe werkt dat koolzuur als reinigingsmiddel?

Het idee achter het reinigen met koolzuur, zijn de onnoemelijk vele kleine belletjes water die uit elkaar spatten. Door een koolzuuroplossing op het tapijt of meubelstof te spuiten, spatten de koolzuurbelletjes uit elkaar. Hierdoor komt het vuil los van de vezels waardoor het eenvoudig kan worden opgezogen met een waterstofzuiger.

Komt er dan geen reinigingsmiddel aan te pas?

Alleen reinigen met koolzuur blijkt toch niet altijd voldoende te zijn. Om de vervuiling op meubels en tapijten makkelijk te verwijderen is er vaak ook een reinigingsmiddel nodig. Stel dat u uw bankstel laat reinigen met koolzuur, dan wordt de bekleding eerst ingespoten met een reinigingsmiddel. Door het reinigingsmiddel wordt het vuil al losgeweekt van de vezels. Vervolgens wordt er een koolzuur oplossing over het bankstel gespoten, waarna de koolzuuroplossing weer wordt verwijderd door een waterstofzuiger. Als het goed gewerkt heeft, is dan het vuil en het water weer uit uw bank gehaald.

Voordelen van een koolzuurreiniging

Het grootste voordeel van een koolzuur reinigingsmethode is dat het tapijt of uw bankstel snel weer droog is. Vaak binnen een uur kunt u weer gebruik maken van uw meubels. Vooral voor kantoren is het een ideale reinigingsmethode.

Is reinigen met koolzuur de beste reinigingsmethode?

Nee, koolzuur is niet de beste reinigingsmethode. Eigenlijk is geen enkele reinigingsmethode als de beste methode te bestempelen. Er zijn verschillende reinigingsmethoden die kunnen toegepast worden. De beste reinigingsmethode is voor elke situatie weer anders. Dit heeft hoofdzakelijk te maken met het te reinigen materiaal en de ernst van de vervuiling.


Een goede meubelreiniger kan gebruik maken van verschillende reinigingsmethoden en zal voor u de beste optie kiezen waar het meest optimale resultaat mee behaald kan worden.

Zoekt u een goede meubelreiniger – vraag hier een offerte aan!

 

Bankstel reinigen met koolzuur was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Bankstel reinigen met koolzuur”
2 comments to “Bankstel reinigen met koolzuur”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *