Erkende meubelreiniger bestaat niet

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Erkende meubelreiniger is een term die eigenlijk niet bestaat. Er zijn geen erkende meubelreinigers, er zijn ook geen erkende opleidingen tot meubelreiniger. Maar hoe wordt je dan een erkende meubelreiniger want vanuit rijkswege wordt je iedergeval niet erkend.

Stichting waarborg tapijt en meubelreiniging

Een aantal jaar geleden zijn er enkele ondernemers bij elkaar gekomen en hebben een stichting opgericht om wildgroei van beginnende ondernemers binnen hun branche een halt toe te roepen. Met waarschijnlijk ook goede bedoelingen opgericht. Maar wie is deze stichting.

Slim idee

Enkele franchisegevers zijn op het idee gekomen om een stichting op te richten met als doel hun hun relatief kleine markt veilig te stellen. Vanuit de stichting wordt er jammergenoeg weinig gedaan om nieuwe leden tot hun stichting te laten toetreden. Op hun website is het aantal leden al jarenlang hetzelfde gebleven desondanks dat er vele bedrijven zijn die in deze markt opereren.

Erkend maar door wie

Tot op heden zijn het aantal leden slechts heel beperkt gebleven tot een aantal franchisegevers en enkele zelfstandige bedrijven. Het aantal deelnemers aan de stichting zijn de laatste jaren niet of nauwelijks gewijzigd.
Deelnemers aan deze stichting zijn onderandere Chemdry, Brightclean en Cinco van bank reinigen. Samen met nog enkele andere ondernemers claimen zij dat het erkende meubelreiniging en tapijtreiniging bedrijven zijn. Erkend door de stichting waarborg tapijt en mubelreiniging en daar zal niets aan gelogen zijn.

Voordeel van deze stichting

Leden schijnen regelmatig opleidingen en vakopleidingen te volgen. Alleen is er niet echt duidelijk waar deze vakopleidingen gevolgd worden. Waarschijnlijk worden er vakopleidingen door deze stichting zelf gegeven. Wie deze stichting leid en wie in het bestuur zit van deze stichting wordt niet echt duidelijk uit hun website. Maar het zou mij niets verbazen wanneer dat ook de aangesloten ondernemers zijn.

Jammer genoeg is er ook geen onafhankelijk recensie mogelijkheid op deze site. Zodat je als consument ook niet weet hoe er met klachten wordt om gegaan door deze stichting.

Erkende meubelreiniger worden

Meubelreiniger is een vak dat over het algemeen in de praktijk geleerd moet worden. Vaak met vallen en opstaan. Vooral pas begonnen bedrijfjes die denken een gat in de markt gevonden te hebben en snel veel geld denken te kunnen verdienen. Merken al gauw dat het allemaal niet zo eenvoudig is. Helaas kan er meer fout gaan dan goed gaan. Vooral wanneer je zonder enige kennis te werk gaat. Vlekken kunnen groter worden door het reinigen of er kunnen juist vlekken ontstaan door het reinigen. Hoe los je dat op, wat is wel en wat is niet mogelijk. Er zijn verschillende reinigingsmethodes en reinigingsmiddelen en die zijn er toch niet voor niets.

Wat kun je als consument doen

Als consument moet je verstandig zijn en een bedrijf eerst natrekken. Op internet blijft niets geheim en is er veel terug te vinden wat bedrijven liever geheim houden. Zo is het verstandig om te controleren of er een kamer van koophandel en btw nummer is. Kijk of het bedrijf ook telefonisch bereikbaar is. Heeft het bedrijf een bedrijfsadres of is het een woonadres vaak kun je dat op google maps eenvoudig controleren. Reageert het bedrijf snel en duidelijk op lastige vragen. Heeft het bedrijf duidelijke voorwaarden en heeft het een bedrijfsverzekering. Zijn er verschillende reinigingsmethodes waaruit je kan kiezen. Dit zijn slechts enkele vragen waar je als consument antwoord op wilt.

Voorkom problemen

Voorkom problemen, kijk eerst hoe het bedrijf met klachten omgaat. Elk bedrijf heeft namelijk klachten over hun uitgevoerde werkzaamheden. Dat is ook helemaal niet erg want het gaat erom hoe worden deze klachten opgelost. Is er niets bekend over een bedrijf, is het dan verstandig om een dergelijk bedrijf in te schakelen. Bij twijfel niet doen en denk erom goedkoop is vaak duurkoop.

 

Erkende meubelreiniger bestaat niet was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl