Fauteuil reinigen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

fauteuil reinigenEen fauteuil is vaak het meest gebruikte meubelstuk in huis. Nu zal een leren fauteuil regelmatig worden onderhouden met een goed lederonderhoud product. Maar een stoffen fauteuil is vaak pas aan de beurt wanneer de fauteuil er echt niet meer uitziet.

Stoffen fauteuil reinigen

U kunt natuurlijk eens per jaar uw stoffen fauteuil laten reinigen, maar u kunt uw fauteuil ook zelf reinigen. Nu kunt u niet met elk reinigingsmiddel aan de gang. Zo heb je specialistische reinigingsmiddelen voor Alcantara bijvoorbeeld. Maar wanneer u een textile protection set in huis haalt, heeft u een veilig reinigingsmiddel dat voor nagenoeg elke stof geschikt is.

Een textiel reiniging set

Wanneer u een textile reiniging set heeft aangeschaft bij bijvoorbeeld www.leer-onderhoud.nl dan treft u een algemeen reinigingsmiddel, een specialistisch reinigingsmiddel en een impregneermiddel aan. Kortom een complete reinigingsset om zelf uw fauteuil schoon te kunnen maken en te onderhouden.

Fauteuil impregneren

Heeft u een nieuwe fauteuil gekocht dan is het altijd wijs om deze direct te impregneren. Het voorkomt niet dat uw fauteuil vuil wordt, maar het zorgt ervoor dat uw fauteuil makkelijker te reinigen is. Mocht er eens een ongelukje gebeuren, dan is het eenvoudig om de vlek te verwijderen.

Zelf uw fauteuil reinigen

Zelf uw fauteuil schoonmaken begint bij het goed onderhouden. Dat houdt feitelijk in dat u regelmatig de stof stofzuigt. Gebruik hiervoor wel altijd de juiste borstel. Dit is een ronde borstel met zachte haren. Door met de borstel zacht rondtrekkende bewegingen te maken zuigt u de fauteuil schoon.

Hoe vaak uw fauteuil reinigen?

Afhankelijk van hoe intensief gebruik wordt gemaakt van de stoel, reinigt u eens per drie tot zes maanden de stoffering. U spuit de bekleding in met het reinigingsmiddel, vervolgens even in laten trekken om dan met de bijgeleverde washand de fauteuil af te nemen. Naast u staat een emmer met lauwwarm water waar u de washand regelmatig in schoon spoelt.

Waarom zo vaak uw fauteuil reinigen?

Ook als u denkt dat uw stoffen fauteuil niet zodanig vies is dat het een reiniging behoeft, is het toch beter om uw fauteuil regelmatig te onderhouden en te reinigen.

Textiel is de ideale broedplaats voor huisstof mijt. Elke huisstofmijt scheidt circa tweehonderd keer zijn gewicht aan uitwerpselen uit gedurende zijn korte leven. Dit is nauwelijks te zien maar het is wel aanwezig.

Behalve uitwerpselen van de huisstof mijt ontstaat er ook een zogenaamde oppervlakte vervuiling. Dit gaat heel langzaam. Onder oppervlakte vervuiling verstaan we normale vervuiling van handen, kleding en stof. U heeft vaak niet in de gaten dat de fauteuil smoezelig aan het worden is. Pas op het moment dat het al dusdanig is dat de buurvrouw zegt: “Goh, dat impregneren werkt ook niet echt”… Op dat moment kunt u beter de stoel door een meubelreiniger laten reinigen.

Waarom wordt mijn fauteuil zo gauw vies?

Dit heeft te maken met te weinig onderhoud. Door de oppervlakte vervuiling, die vaak wat vettig is (denk aan uitwerpselen van de huisstofmijt of van vettige handen) wordt het steeds makkelijker voor nieuwe vervuiling om zich te hechten aan uw stoffering. Ook is het makkelijker voor vlekken om zich aan de stoffering te hechten. Ondanks dat de bekleding dan geïmpregneerd is, wordt het steeds moeilijker om vuil of vlekken zelf te verwijderen.

Advies

Mijn advies is dan ook om een nieuwe fauteuil te protexeren of te impregneren. Regelmatig uw fauteuil te onderhouden met een stofzuiger, en vervolgens eens per drie tot zes maanden een textile protection set te gebruiken.

Uw fauteuil blijft dan lang in goede conditie met als belangrijkste voordeel: de stoffering zal veel langer meegaan.

Specialist in stoelen reinigen, vraag vrijblijvend een offerte aan

 

 

Fauteuil reinigen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Fauteuil reinigen”
4 comments to “Fauteuil reinigen”
  1. Ik heb een prachtige stoffen fauteuil geërfd. Echter is die erg vies geworden in de loop van jaren en nu moet die toch echt gereinigd worden. Ik ga even kijken naar die specialistische reinigingsmiddelen waarover u het heeft. Bedankt voor het linkje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *