hoekbank reinigen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

hoekbank reinigenEen hoekbank heeft nogal wat te verwerken. We eten, drinken en snacken als we erop zitten. Er leven huismijten in. Stof verzamelt zich in de loop der tijd en laten we niet vergeten dat we zelf wel eens zweten en huidschilfers verliezen. Dat alles wordt door de hoekbank opgenomen

Stof of leder

Natuurlijk zal een stoffen hoekbank meer verzamelen en vasthouden dan een leren bank. Daarentegen droogt niet onderhouden leer op de duur uit, verkleurt en gaat kleine barsten vertonen.
Iedere bank heeft dus, naast het regelmatig schoonmaken, ook op zijn tijd een extra goede onderhoudsbeurt nodig. Laat de hoekbank reinigen zodat ze weer fris en vrolijk haar ondersteunend werk kan doen.

Allergie, huisstofmijt kan een oorzaak zijn

De moderne mens heeft steeds vaker met allergieën te maken. Dat komt onder andere door de steeds beter wordende isolatie van onze huizen. Isolatie helpt ons om zuiniger om te gaan met energie en om kosten te voorkomen doordat de warmte in de woning bewaard blijft. Een van de nadelen is dat de huismijt geniet van de hogere huistemperatuur. Hij voelt zich goed en zal dan ook aan uitbreiding werken.
Dat kan voor bewoners leiden tot een vorm van allergie. Terwijl je eerst nergens last van had, kan de uitbreiding van huisstofmijt ervoor zorgen dat het net te veel wordt, zodat je last krijgt van een aanhoudende verkoudheid of lichte eczeem. De huismijt kan daar de oorzaak van zijn. De hoekbank reinigen helpt tegen huismijt.

Stofzuigen alleen is niet voldoende

Een hoekbank reinigen vraagt meer dan regelmatig goed stofzuigen. Dat zorgt wel voor de eerste reiniging, maar niet voor het wegnemen van bijvoorbeeld die huismijt. Een eerste stap kan de speciale stofzuiger zijn die tegen allergieën beschermt, zoals Dyson er een aanbiedt. Daarmee wordt meer dan 80% van het vuil verwijderd, maar helaas de huismijt slechts voor een klein deel. De tweede stap kan de steamer zijn, maar dan geen handstomertje, maar een daadwerkelijk krachtige steamer. Probeer dit wel eerst aan de achterkant van de bank uit, want niet elke stof kan er tegen en vlekken kunnen worden gefixeerd in plaats van verwijderd.
Daarnaast is ventilatie heel belangrijk. Een goed geventileerd huis zorgt voor minder stof.

Hoekbank reinigen, daar zijn verschillende methodes voor

Een hoekbank reinigen kan op heel wat manieren. De meest eenvoudige, althans als het een stoffen bank is, is zelf aan de slag te gaan. Een andere manier is de bank zo nu en dan een reinigingsbeurt te laten geven door een professioneel bedrijf. Een stoffen hoekbank reinigen kost tussen de 150 en 375 euro. Alles hangt natuurlijk af van de grootte van de hoekbank en hoe vuil de bank is.
Je kunt ook kiezen voor een zogenaamde diepte reinigingsmethode of een koolzuurmethode. Daarnaast kun je ook een UV vacuumcleaning laten doen of zelf een UV vacuumcleaner aanschaffen. Deze is, dit even terzijde, ook te gebruiken om het matras te reinigen.

Leren hoekbank reinigen, kies een gespecialiseerd bedrijf

Bij een leren hoekbank krijg je een ander verhaal, want leer reinigen is niet voldoende. Na het reinigen moet het leer ook speciaal bewerkt worden met een product dat zorgt dat het beschermd is en dat de reiniging ook stand houdt. Er zijn overigens aparte producten te verkrijgen voor echt leer en voor leatherlook.
Bij een leren bank moeten eerst de poriën goed gereinigd worden, waarna het leer behandeld wordt om nieuwe vlekken en opeenhoping van allerlei vuil te voorkomen. Een leren hoekbank reinigen vergt heel wat tijd. Er zijn ook bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn zoals Meubelvisie.

Impregneren hoort bij een reiniging

Een hoekbank reinigen is stap één. Impregneren de tweede. Dat geldt ook voor een leren bank. Dankzij het impregneren blijft de hoekbank langer schoon, is makkelijker schoon te houden en het voorkomt dat direct na de reiniging de huismijt weer zijn vertrouwde plek inneemt. Deze behandeling zorgt er ook voor dat haarvet minder snel wordt opgenomen. Lekker op de bank liggen of hangen zorgt er voor dat onze haren op de bank haarvet achterlaten. Dat is een geheel natuurlijk proces, maar het zorgt er op den duur wel voor dat er -met name bij leer- donkere plekken ontstaan.

Zelf doen of toch maar uitbesteden?

Natuurlijk spelen de kosten altijd een rol. Ieder jaar de hoekbank laten reinigen, loopt natuurlijk in de papieren. Wat is de beste oplossing? Dat is afhankelijk van factoren zoals de prijs van de bank, het gebruik, hoelang moet ze mee enzovoorts. Mogelijk is een tussenoplossing het best.
1. De bank minimaal een keer per week stofzuigen.
2. Speciale schoonmaakproducten en beschermingsproducten kopen om ze een keer per jaar grondig schoon te maken.
3. Een keer per twee jaar de grote schoonmaak aan een gespecialiseerd bedrijf overlaten.
Voorkomen kan namelijk niet of je moet die heerlijke hoekbank in plastic inpakken. Dat verhoogt niet bepaald de sfeer, noch het plezier om er lekker op te gaan hangen of liggen. Een hoekbank reinigen is dan ook een betere optie.

Uw hoekbank laten reinigen – vraag hier een Gratis offerte aan

 

hoekbank reinigen was last modified: november 28th, 2017 by Jasper Venema
2 comments to “hoekbank reinigen”
2 comments to “hoekbank reinigen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *