Haren van honden en katten verwijderen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Honden- en kattenharen verwijderen

honden en katten haren verwijderenElke honden en katten eigenaar kent het probleem: overal haren die ontzettend lastig zijn om te verwijderen. En het lijkt vaak of het alleen maar erger wordt omdat je de haren van je hond of kat ontzettend lastig uit het tapijt of stoffen bank krijgt.

Vandaar een lijstje met ideeën hoe je de losse haren van je huisdier het best kunt verwijderen, al blijft het een lastig karwei.

Tips, honden- en katten haren verwijderen

Plakband methode

Een zeer arbeidsintensieve methode is het haar te verwijderen met behulp van een stuk ductape. Je plakt dat op de bank of het tapijt, trekt het eraf en de haren blijven op de ductape vast gekleefd zitten. Wees wel voorzichtig met deze methode en let op dat er geen lijmresten achterblijven. Probeer het anders eerst even uit op de achterkant van de bank of op een andere plek die niet in het zicht is.

Borstel- en stofzuig methode

Voor deze methode heb je een stevige stoffer nodig en een goede stofzuiger. Met de stoffer borstel je de haren los en met de stofzuiger in je andere hand zuig je gelijk de opspringende haren de stofzuiger in.

Raamwisser methode

Neem zo’n grote echte glazenwassers raamwisser en haal dat over het tapijt heen. Door de stroeve rubberen wisser blijven de haren van je hond of kat aan het rubber kleven. De haren kun je dan weer makkelijk van de raamwisser verwijderen met bijvoorbeeld een vochtige doek.

Huishoud handschoen methode

Zo’n lelijke gele huishoudhandschoen werkt een beetje hetzelfde als een raamwisser. Maak je handschoen een beetje vochtig en je kunt daarmee de losse haren van je bank vegen.

Kledingborstel methode

Wie kent ze niet: van die plakkerige kledingborstels. Ook ideaal om haren van je bank of fauteuil te verwijderen. Alleen heeft een kledingborstel een geringe kleefkracht, dus eerst even goed stofzuigen zodat de meeste haren al opgeruimd zijn.

Preventie

Voorkomen is natuurlijk het beste en scheelt je een hoop werk. Maar een hond van de bank sturen die gezellig naast je wilt liggen… Daar kun je één keer weerstand aan bieden en misschien wel tien keer, maar met die grote donkere ogen ga je toch een keer voor de bijl.  Honden- en katten haren zijn helaas onvermijdelijk met huisdieren.

Regelmatig je kat of hond borstelen is dan de enige oplossing. Of je moet een katoenen laken over je bankstel heen leggen. Je zult zien dat de haren dan op het katoenen laken blijven liggen. Elke dag even het laken uitkloppen en je hond of kat kan gewoon op de bank blijven liggen.

Heb je nog meer goede tips om honden en katten haren te verwijderen. Laat even een berichtje achter.

 

Haren van honden en katten verwijderen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
One comment to “Haren van honden en katten verwijderen”
One comment to “Haren van honden en katten verwijderen”
  1. Haren uit het tapijt halen ….De Lidl heeft soms een speciale zuigvoet in de aanbieding ,genaamd DirtDevil. Hierin zit een speciale borstel die draait op zuigkracht en alle haren verwijdert !
    Gebruik hem al een jaar.Werkelijk fantastisch !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *