Kattenpis geur uit uw bank verwijderen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

kattenpis“Help mijn kat heeft op de bank geplast”. Dat hoor ik dagelijks. De urine van de kat geeft een doordringende stank in de huiskamer. Natuurlijk bent u zelf direct aan de gang gegaan met allerlei reinigingsmiddelen, maar zonder succes. Waarschijnlijk had u nog de hoop dat de geur met een paar weken wel minder zou worden. Maar zelfs na een paar weken stinkt de hele huiskamer nog naar de kattenpis.

Niet elk plasje is gelijk.

We kunnen onderscheid maken in verschillende plasjes. Het ene plasje stinkt erger dan het andere plasje. Sommige plasjes zijn makkelijk te reinigen, andere plasjes kosten weer wat meer moeite.

Zo heb je verschil in een beetje sproeien of echt plassen. Er is verschil tussen een kater of een poes. Of betreft het een zieke kat met nier- of blaas problemen?

Kattenpis op de bank voorkomen

Een vraag die ik vaak krijg is of kattenpis te voorkomen is. Die vraag moet ik vaak teleurstellend beantwoorden. Wanneer u katten heeft, is het niet te voorkomen dat uw kat op de bank plast.

Wel kun je preventieve maatregelen nemen.

Laat uw kat niet alleen in de woonkamer. Zet voldoende kattenbakken neer. Gebeurt het vaak, laat dan de kat controleren op nier- of blaas problemen. Maar wat ik als kattenliefhebber toch ook wil meegeven is: kijk eens naar wat u uw kat te eten geeft.

Verander het voedingspatroon van de kat.

Dit is misschien niet zo makkelijk. Vooral oudere katten zijn soms lastig over te wennen op een nieuwe voeding, maar voor de gezondheid van uw kat kan het zeker de moeite waard zijn.

Een kat is van nature een roofdier dat niet heel veel drinkt. De reden hiervoor is dat een kat van nature zijn vochtbehoefte uit zijn/haar prooidieren haalt.

Toch krijgt een kat vaak droogvoer als maaltijd voorgeschoteld. Hierdoor moet een kat wel veel meer drinken dan hij normaal zou doen. Wanneer een kat, gevoerd met droge brokken, te weinig drinkt, krijgt hij nierproblemen. Maar het tegenovergestelde geeft weer blaasproblemen. Het beste is dus om een kat rauw vlees te geven.

Wellicht is het verstandig om het onderzoek van Pottinger te lezen

Zelf de lucht van kattenurine verwijderen.

Veel mensen die dit probleem hebben willen de geur zelf verwijderen, maar komen na een aantal pogingen toch weer bij een bank reiniger uit.bank reiniger uit.

Waarom lukt het niet om de geur zelf te verwijderen?

Reden hiervoor is dat u geen reinigingsmachine gebruikt, maar veelal aan de gang gaat met een vochtig doekje of een geurverdrijver.

De kattenurine wordt meestal vastgehouden door de afdeklaag tussen de vulling en de stoffering. Die fungeert als een soort tissue waardoor de plas onder de stof verspreid wordt. De geurmoleculen hechten zich aan de reeds bestaande vervuiling van huisstofmijt. Omdat u de vervuiling niet onder de stof weg krijgt met normale reinigingsmethodes blijft de geur aanwezig.

Professioneel uw bank ontgeuren

Een reinigingsbedrijf zal de vervuiling zoveel mogelijk verwijderen met een dieptereinigingsmachine. De reinigingsvloeistof bestaat dan uit een sterk enzymen preparaat. Deze combinatie zorgt ervoor dat de vervuiling wordt weggehaald waardoor al een groot deel van de stank verdwijnt. Het restant aan geurmoleculen zal verder door de enzymen worden verwijderd. Uw bank weer geurvrij krijgen, is dus mogelijk ook wanneer het kattenurine betreft.

Specialist in geur verwijdering nodig?

 

 

Kattenpis geur uit uw bank verwijderen was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
6 comments to “Kattenpis geur uit uw bank verwijderen”
6 comments to “Kattenpis geur uit uw bank verwijderen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *