Kleurschade op uw bank

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Kleurschade kan verschillende oorzaken hebben. Afhankelijk van de oorzaak en de bekleding van uw bank is een oplossing mogelijk. Laten we het eerst even over de mogelijke oorzaken hebben.

KLEURSCHADE DOOR WASSEN

Een bank reinigen kan professioneel worden gedaan of door u zelf. Maar of het verstandig is om dit zelf te doen, dat kun je in twijfel trekken. Wanneer het een bank is met losse kussens, wilt u in veel gevallen de hoezen van de kussens zelf reinigen. Echter zal, na een aantal keren de hoezen van de zitkussens gewassen te hebben in de wasmachine, er een kleurverschil ontstaan. U ziet dan een kleurverschil tussen de hoezen die u regelmatig zelf in de wasmachine reinigt en de hoes om de romp van de bank.

KLEURSCHADE DOOR SIERKUSSENS EN PLAIDS

Sommige dingen kunt u beter niet doen. Dat is bijvoorbeeld een plaid over een witte lederen bank leggen. Leder absorbeert geweldig allerlei kleurstoffen. Vooral bij een licht gekleurd leder bankstel kan de kleur van bijvoorbeeld een katoenen plaid makkelijk worden opgenomen. Katoen kan namelijk kleur af geven en leder neemt die kleur graag in zich op.

KLEURSCHADE DOOR WASGOED

Nat wasgoed kan kleur afgeven, vooral katoen is een echte boosdoener. Even wat nat of vochtig wasgoed op de bank leggen en het resultaat is een gekleurde vlek. Vooral rood gekleurd wasgoed geeft snel af op de bank.

KLEURSCHADE DOOR KLEDING

Spijkerbroeken staan erom bekend dat ze schade veroorzaken. Na elke wasbeurt zal er weer wat kleurstof verdwenen zijn. Dit continue proces voltrekt zich ook op uw mooie bank. Vooral op lichte lederen en stoffen banken is dat na verloop van tijd duidelijk te zien. U ziet dan vaak een blauwe of grauwe waas verschijnen.

kleurschadeKleurschade door zonlicht

Vooral katoenen en nylon banken hebben veel te lijden onder zonlicht. Dit hoeft niet eens te komen omdat u de bank op een zonnige plek heeft staan. Vooral de UV straling zorgt ervoor dat de kleur van uw bank opbleekt.

KLEURSCHADE DOOR KRANTEN

Kijk eens naar uw handen wanneer u nog een echte krant heeft gelezen. Vaak zijn uw handen dan zwart geworden. Drukinkt op papier blijft afgeven en dan voornamelijk van ouderwetse kranten. Een tablet of Ipad gebruiken is dan zo gek nog niet.

HELPT HET LATEN REINIGEN VAN DE BANK TEGEN KLEURSCHADE?

Niet altijd. Is de kleur donkerder geworden dan de bekleding van de bank, dan is er een goede kans dat de kleurstof verwijderd kan worden. Maar is de kleur lichter dan de normale kleur van de bekleding, dan is het vaker niet mogelijk. Een uitzondering geldt voor lederen banken. Om een meubel reiniging uit te laten voeren kiest u het beste voor een bedrijf dat zowel kan reinigen als leder repareren. Omdat dit bedrijf u goed kan adviseren wat de beste oplossing is.
 

 

 

Kleurschade op uw bank was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *