Hondenharen verwijderen? Enkele nuttige tips!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

hondenharen verwijderen Een hond is ongetwijfeld een van de leukste huisdieren. Hij is je beste vriend en houdt onvoorwaardelijk van je. En die haren op je kleren en meubelen? Tja, die neem je er voor lief bij. Maar helemaal onvermijdelijk zijn ze niet! Hondenharen verwijderen is niet eenvoudig, maar het kan wel. Met deze tips maak je het alvast een stuk makkelijker voor jezelf.

Beperk het probleem!

Geheel voorkomen dat je hondenharen moet verwijderen uit je interieur is helaas niet mogelijk. Maar je kunt er wel voor zorgen dat je er minder werk aan hebt. Zorg er daarom voor dat je jouw trouwe viervoeter regelmatig kamt of borstelt. Op die manier is er minder haarverlies. Ook kun je er ook voor kiezen om de hond niet op de bank te laten liggen. Of je legt een laken of kleed over de bank heen. Dat scheelt ook een boel werk!

Hondenharen verwijderen: wat werkt wél?

Dankzij onze jarenlange ervaring in het schoonmaken van meubelen kunnen wij je een hoop tips geven om hondenharen te verwijderen. Hieronder vind je een overzicht.

 • Gebruik plakband
  Plakband helpt goed bij het hondenharen verwijderen, maar er gaat veel tijd in zitten. Breng een stuk tape aan op het meubel of op je tapijt. Wanneer je de tape lostrekt, zal je zien dat alle losse hondenharen eraan blijven kleven. Let er wel op dat er geen lijmresten achterblijven. Je kunt deze methode best uitproberen op een onopvallend plekje.
 • Ga aan de slag met een borstel en een stofzuiger
  Borstel de hondenharen op je meubels of tapijt los en zuig ze daarna op met de stofzuiger. Als je een beetje handig bent, kun je dit tegelijkertijd doen. Dan gebruik je met je ene hand de borstel en met de andere bedien je de stofzuiger. Deze methode kun je ook goed toepassen op vloerkleden en tapijten.
 • Hondenharen verwijderen met de raamwisser
  Honden bankHoe vreemd het ook klinkt, de raamwisser is een prima hulpmiddel voor het hondenharen verwijderen. Haal de wisser over de bank of het vloerkleed, en je ziet dat veel haren aan het rubber vastkleven. Even schoonmaken met een natte doek, en je kunt weer verder. Als je geen raamwisser in huis hebt, kun je hetzelfde resultaat bereiken met een huishoudhandschoen. Maak die nat en wrijf hem over de plek waar de haren zitten. Spoel de handschoen vervolgens af onder de kraan.
 • Gebruik een kledingborstel
  In geval van nood kan ook een kledingborstel de klus klaren. Met een kledingborstel hondenhaar verwijderen van een meubel of tapijt is minder efficiënt dan bij je mooie overjas, maar het werkt wel. Je kunt ook combineren: verwijder de meeste haren met de borstel- en stofzuigermethode, en werk af met de kledingborstel.

Help ons helpen!

Heb je zelf nog tips of op- en aanmerkingen om hondenharen te verwijderen? Heb je nog vragen? Laat het ons dan zeker weten en neem gerust contact met ons op!

P.S. Houd je van honden? Dan is PerfecteHond.nl een leuke website om eens op rond te neuzen!


Hondenharen verwijderen? Enkele nuttige tips! was last modified: mei 7th, 2019 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *