Waarom kan niet elke meubelreiniger meubels reinigen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

meubelreinigerVaak hoor ik nog wel eens dat mensen de kosten van een reiniging willen uitsparen door zelf met een gehuurde tapijt reinigingsmachine zelf hun meubels willen reinigen. Of liever een goedkope meubelreiniger zoeken om hun dure bank te laten reinigen. Helaas kan iedereen zich met een reinigingsmachine meubelreiniger noemen. Vaak blijkt dat achteraf een verkeerde keuze omdat het reinigen van meubels een vak apart is. Waar vakmanschap en ervaring  bij komt kijken.

Er zijn vier factoren belangrijk bij een reiniging:

  • water

  • reinigingsmiddel

  • wrijving

  • warmte.

Water, soms wat meer soms wat minder

Water is nodig om als transportmiddel te gebruiken voor het losgemaakte vuil. Er is in de hele wereld geen beter transportmiddel te vinden. Maar in sommige gevallen mag er maar heel spaarzaam water gebruikt worden.

Zo kan een teveel aan water, bij klassiek gestoffeerde banken, ervoor zorgen dat de onderliggende stoffeermaterialen kleurstof afgeven aan de buitenstoffering, waardoor er bruine plekken kunnen ontstaan. Maar ook op de rug en zijkanten van een bank, waar onder de stof bijvoorbeeld hardboard is gebruikt, kunnen vlekken ontstaan op de stoffering.

Reinigingsmiddelen hebben tijd nodig

Een reinigingsmiddel is bedoeld om vuil dat zich aan het te reinigen materiaal heeft vastgezet, los te weken. Verkeerde reinigingsmiddelen kunnen de stof doen opbleken, waardoor er lichte plekken ontstaan. En bij verkeerd gebruik geeft het middel niet of nauwelijks resultaat.

Daarnaast is tijd een belangrijke factor bij gebruik van reinigingsmiddelen. Het reinigingsmiddel moet de tijd hebben om zijn werk te kunnen doen. Haastig spoed is zelden goed.

Met een borstel aan de gang of toch maar niet?

Wanneer het vuil zich moeilijk laat los weken is er wrijving nodig om het vuil los te maken van het te reinigen materiaal. Bij het spoelen met een dieptereinigingsmachine ontstaat die wrijving vanzelf. Door wrijving met bijvoorbeeld een borstel, kan de stof gaan pillen of het vuil wordt verspreid in plaats van verwijderd.

Warmte, is heter altijd beter?

Wanneer het vuil zich moeilijk laat los weken is er wrijving nodig om het vuil los te maken van het te reinigen materiaal. Bij het spoelen met een dieptereinigingsmachine ontstaat die wrijving vanzelf. Door wrijving met bijvoorbeeld een borstel, kan de stof gaan pillen of het vuil wordt verspreid in plaats van verwijderd.

Verschil tussen goedkoop en duurkoop

Een meubelreiniger moet steeds een afweging maken tussen deze vier belangrijke componenten. De juiste keuze bepaalt het uiteindelijke resultaat van een reiniging. Ervaring, opleiding en vakmanschap bepalen in grote mate de kosten van een meubelreiniging.Goedkoop is vaak duurkoop. Vraag altijd meerdere offertes aan bij verschillende bedrijven. En kies niet degene die het goedkoopst is maar waar u een goed gevoel bij heeft. Kies een bedrijf dat snel reageert en u een goed antwoord geeft op al uw vragen.

Een goede meubelreiniger nodig?

 

 

Waarom kan niet elke meubelreiniger meubels reinigen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *