Onderhoud tips voor een bankstel

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Bij Kijk op Meubelen zijn een heleboel prachtige leren en stoffen bankstellen te vinden. Je zal gegarandeerd een paar modellen vinden die in jouw interieur passen. Ga je een nieuw bankstel kopen? Dan wil je dit uiteraard zo lang mogelijk in topconditie houden. Zo kan je jarenlang van jouw aankoop genieten. Daarom hebben we een aantal onderhoud tips voor een bankstel verzameld die ongetwijfeld van pas zullen komen. De meeste meubelbedrijven geven een aantal onderhoud tips mee die afgestemd zijn op het bankstel dat je gekocht hebt. Het is dus wel van belang om deze tips eerst grondig na te lezen. Zo ben je zeker dat je de juiste technieken en producten gebruikt. Verkeerd onderhoud kan je nieuwe bankstel onherroepelijk beschadigen.

onderhoud tips voor een bankstel

ONDERHOUD TIPS VOOR EEN BANKSTEL IN HET LEER

Wil je wat onderhoud tips voor een bankstel in het leer? We hebben deze tips onderverdeeld in twee delen; wekelijks onderhoud en jaarlijks onderhoud.

 

  • Wekelijks onderhoud

Je interieur krijgt waarschijnlijk wekelijks of om de twee weken een grondige schoonmaakbeurt. Vergeet dan ook niet om je leren bankstel onder handen te nemen. Gebruik hiervoor een stofdoek. Zorg ervoor dat deze stofdoek niet afgeeft van kleur Gebruik dan een witte doek die geen zeepresten bevat. Dit kan het leder namelijk beschadigen.

  • Jaarlijks onderhoud

Om de bekleding in topconditie te houden, moet het regelmatig ‘gevoed’ worden. Dit voorkomt uitdroging en zorgt ervoor dat het leder mooi soepel blijft. Gebruik hiervoor onderhoudsproducten die speciaal voor leren bankstellen gebruikt worden. Producten voor een leren bankstel kan je hier vinden. vinden. Je kan er ook voor kiezen dit te laten doen door een professioneel bedrijf. Zij zullen uw bankstel reinigen. Ze weten precies hoe ze het leer moeten behandelen en kunnen dan ook meteen het bankstel nabehandelen. Ook heeft zo’n bedrijf heel veel onderhoud tips voor een bankstel.
onderhoud tips voor een bankstel

Onderhoud tips voor een stoffen bankstel

Heel wat mensen kiezen voor een stoffen bankstel. Ze houden van de warme en gezellige uitstraling van dit materiaal. Ook voor hen hebben we een aantal handige onderhoud tips voor een bankstel.

  • Wekelijks onderhoud

Een stoffen bankstel kan je makkelijk schoonmaken met behulp van een stofzuiger. Zo verwijder je vuil en stof dat zich heeft opgehoopt. Een smal mondstuk kan van pas komen om alle spleetjes en gaten te bereiken.

  • Jaarlijks onderhoud

Daarnaast is het aan te raden om je stoffen bankstel elk jaar een grondige onderhoudsbeurt te geven. Zo worden vlekken, lichaamszouten- en vetten verwijderd. Dit kan je ook laten doen door een professioneel bedrijf. Zij zullen uw bankstel reinigen, ze weten precies hoe ze de vlekken moeten behandelen en kunnen dan ook meteen het bankstel nabehandelen. Tevens heeft zo’n bedrijf heel veel onderhoud tips voor een bankstel.

Onderhoud en schoonmaak producten

Er zijn een heleboel verschillende onderhoud tips voor een bankstel en voor de bijbehorende schoonmaak producten voor elk soort leer en stof. Daarom is het goed te weten wat voor soort stof uw bankstel heeft. Ben je niet 100% zeker dat een product gebruikt mag worden? Test het dan eerst op een minder zichtbare plaats. Zo voorkom je zichtbare vlekken of beschadigingen.

Voorkomen is beter dan genezen

Heel wat slijtage en beschadigingen kunnen voorkomen worden door voorzichtig met je bankstel om te springen.

  • Pas bijvoorbeeld op met scherpe kledingstukken, zoals riemen en sierspijkers in jeansbroeken. Ze kunnen je bankstel makkelijk beschadigen.
  • Eten en drank kan vaak voor problemen zorgen.
  • Keer en schud regelmatig de kussens op.
  • Steek losse draden terug, ga ze niet afknippen!
  • Sommige stoffen bankstellen hebben afneembare hoezen. Lees de instructies van het meubelbedrijf waar je het bankstel vandaan hebt om te controleren of ze in de wasmachine mogen.

Verwarming en zonlicht

Zonlicht kan ook schadelijk zijn voor de kleur van een bankstel. Als het gedurende lange tijd wordt blootgesteld aan direct zonlicht, kan de kleur haar levendigheid verliezen. Houd hier dus rekening mee als je een plaats voor je nieuwe bankstel zoekt. Ook de verwarming kan voor problemen zorgen, vooral bij een leren bankstel. Een radiator die te dicht bij een leren bankstel staat, kan het leer uitdrogen.

Met deze onderhoud tips voor een bankstel proberen we alleen te zeggen dat wat mooi is, mooi moet blijven. Als je je bank goed verzorgt, verleng je de levensduur van je nieuwe bankstel, dus kan je ook heerlijk lang genieten van je mooi meubel!

IS JOUW BANKSTEL OOK TOE AAN EEN GROTE ONDERHOUDSBEURT, EN WIL JE DEZE LATEN REINIGEN? VRAAG VRIJBLIJVEND EEN OFFERTE AAN!

 

 

Onderhoud tips voor een bankstel was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
One comment to “Onderhoud tips voor een bankstel”
One comment to “Onderhoud tips voor een bankstel”
  1. Onderhoud is inderdaad erg belangrijk wanneer je je meubels lang mooi wilt houden. Zelf koop ik bij aanschaf van een meubel gelijk de bijbehorende schoonmaak- en onderhoudsproducten. Zo zorg ik ervoor dat ik deze mooi schoon en netjes houd. Ook kan ik meteen ingrijpen wanneer ik geknoeid heb of als ik vlekken ontdek!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *