Spray buffing, wordt dit de nieuwe meubelreiniging methode?

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

spray buffingSpray buffing wordt inmiddels door drie bedrijven in Nederland gebruikt om zitmeubels te reinigen. Deze spray buffing methode is van oorsprong door een Canadees bedrijf ontwikkeld voor het reinigen van harde vloeren. Hierop is een variant bedachtzodat ook stoffen of lederen meubels hiermee te reinigen zijn.

Wat is spray buffing?

Spray buffing heeft veel weg van de bonnetmethode om vloeren te reinigen. Er wordt een reinigingsmiddel over een vloer verneveld om vervolgens met een éénschijfsmachine de vloer te reinigen. Afhankelijk van de vloer en vervuiling wordt het juiste reinigingsmiddel gebruikt.

Spray buffing om meubels te reinigen

De spray buffing methode om stoffen meubels te reinigen is een variant op de spray buffing methode voor vloeren. Het komt erop neer dat de bekleding wordt beneveld met een reinigingsmiddel. Het reinigingsmiddel zal de oppervlakkige vervuiling dan losweken. Nu kan de losliggende vervuiling worden opgenomen met een vochtige handpad. Belangrijk is dat de pad regelmatig verwisseld wordt om te voorkomen dat het vuil verspreid wordt.

Is de spray buffing methode geschikt voor uw bank?

Deze methode is het meest geschikt voor een strak gestoffeerd of klassiek bankstel.

Bij een klassiek bankstel wordt veelal een natuurlijke onderstoffering gebruikt. Wordt de onderstoffering nat, dan kan het een vieze doorslag geven in de stoffering.

Uw meubels zijn echt vuil. Is de spray buffing methode geschikt?

De reden waarom iemand een bank laat reinigen is de in jaren opgebouwde vervuiling. Er zijn maar weinig mensen die het belang inzien van een regelmatige professionele reiniging.

Heel langzaam komt hier verandering in maar vooralsnog zijn de meeste bankstellen echt vuil wanneer een professionele reiniger de bank moet komen schoonmaken. Om die reden zal de spray buffing methode niet vaak worden toegepast door professionele meubelreinigers of het moet in combinatie zijn met een andere methode.

Er zijn verschillende methodes om een stoffen bankstel te reinigen..

  • droog methode – alleen geschikt om het bankstel op te frissen
  • spray buffing methode – geschikt voor lichte oppervlakkige vervuiling
  • koolzuurmethode – geschikt voor lichte vervuiling
  • sproei-extractie methode – geschikt voor zware vervuiling. 

Bankstel laten reinigen – vraag hier een Gratis offerte aan

 

Spray buffing, wordt dit de nieuwe meubelreiniging methode? was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *