Stofmijt in je matras? Laat hem stomen!

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

StofmijtSlaap je niet lekker meer? Heb je ’s nachts jeuk? Ben je moe overdag? Dan is de kans groot dat je last hebt van stofmijt in je matras. Dat is vervelend want als je niet lekker slaapt dan leef je ook niet lekker. Gelukkig kun je er wel iets tegen doen!

Wat is stofmijt?

Stofmijt of ook wel huisstofmijt genoemd zijn hele kleine spinachtige beestjes. Ze zijn ongeveer 0,3mm groot en hebben 8 poten. Het liefst leven ze in het donker en het matras is dan ook een van hun voorkeursplekjes om te wonen. Deze beestjes leven van de huidschilfers die van mensen afkomen en hun uitwerpselen kunnen weer voor allergische reacties zorgen. 5 tot 10% van de mensen is zelfs allergisch voor stofmijt!

Matras laten stomen

Matras stomenDe gedachte dat je ’s avonds in bed ligt met miljoenen kleine beestjes dat kan natuurlijk niet fijn zijn! Ook de klachten die je er van kunt krijgen zijn niet prettig en daarom is het een goed idee om je matras te laten stomen.

De hoge temperaturen die bereikt worden met de stoom zorgen ervoor dat alle stofmijt beestjes dood gaan. Daarnaast wordt ook meteen het overige vuil en stof uit je matras gehaald. Hierdoor word je matras meteen een stuk minder aantrekkelijker om in te wonen voor de stofmijten.

Vapor reinigingstechniek

Het stomen van het matras kan op verschillende manieren gedaan worden. Wij raden de Vapor reinigingstechniek aan. Hierbij wordt de stoom met hoge druk op het matras los gelaten, door de hoge druk komt de stoom diep in het matras en het weekt ook meteen het vuil los. De Vapor reinigingstechniek is uitgerust met een sterk afzuigsysteem en die zorgt er meteen voor dat het los geweekte vuil opgezogen word.

Om het beste resultaat te bereiken is het belangrijk dat het stomen en het afzuigen bijna tegelijk gebeuren. Er zijn veel voordelen aan deze techniek. Zo is je matras binnen een uur weer droog en daardoor krijgen schimmels geen kans om te ontwikkelen. Daarnaast is het ook nog eens milieuvriendelijk omdat er geen chemische producten gebruikt hoeven worden. En het allerbelangrijkste…Je bent van de huisstofmijt af!

Laat je matras vandaag nog stomen!

Vrouw die ligt te slapenHerken je je zelf in dit verhaal? Slaap je niet lekker? Kom je overdag niet lekker op gang?

Neem dan vandaag nog contact op met de specialisten van matrasstomen.nl en binnen no-time zul je weer lekker slapen op een heerlijk fris matras!

Een goede nachtrust is een van de belangrijkste dingen in het leven. Met een goede nachtrust kun je de hele wereld aan!

Dat verdien jij toch ook?

Stofmijt in je matras? Laat hem stomen! was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *