Suede schoonmaken en beschermen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Suede schoonmakenHeb je meubels van suede? Dan zul je er vast wel achter gekomen zijn dat suede schoonmaken best een lastig klusje is. In dit blog geven we handige tips en info over het schoonmaken en het beschermen van suede.

Wat is suede eigenlijk?

Suede is een soort leer dat valt onder de groep geschuurd leer. Vaak is het wat duurder en de toplaag van het leer is geschuurd. Het is erg zacht en dat komt omdat ze bij suede de binnenkant van het leer gebruiken.

Suede schoonmaken

Suede heeft een prachtige zachte uitstraling maar het schoonmaken dat kan nog wel eens problemen opleveren. Het is hierbij belangrijk dat je de juiste reinigingsproducten gebruikt. Voor het verwijderen van vlekken raden wij de Natural Leather Cleaner aan. Dit middel is speciaal voor open en geschuurd leder en verwijderd vuil en vlekken gemakkelijk.

Bij suede is het belangrijk dat je geen crème of poetsmiddel gebruikt. Wanneer je dit wel doet kan het geschuurde effect van de suede vervagen.

Ook een stoomreiniger kan goed helpen bij het verwijderen van vuil en vlekken. Er zijn speciale suede borsteltjes te koop waarmee je het ergste vuil van de stof kunt halen. Als je aan de gang gaat met een stoomreiniger zorg er dan voor dat er ongeveer 10cm afstand tussen de stoomreiniger en het suede zit. Nadat je de stoomreiniger hebt gebruikt kun je het, het beste meteen afnemen met een schone doek. Is de vlek niet meteen weg? Dan kun je de behandeling nog een keer uitvoeren. Let er hierbij wel op dat het leder niet te nat word.

Als het suede na het schoonmaken een beetje stijf aanvoelt dan kun je dit makkelijk met een suede borsteltje weer een beetje opschuren.

Suede onderhouden

Ben je klaar met de suede schoonmaken? Dan is het een slim idee om er meteen een impregneermiddel tegen aan te gooien. Met het juiste impregneermiddel zorg je er namelijk voor dat nieuwe vlekken en vuil veel minder kans maken.

De Leather Protector is een goed product dat je hier voor kan gebruiken. Dit is een impregneermiddel dat je kunt gebruiken voor suede.

Wil je liever in 1 keer klaar zijn? Dan raden we je de Nubuck kit aan. Dit is een complete set waarmee je, je suede kan schoonmaken, onderhouden en beschermen.

Andere vragen over suede schoonmaken?

We hopen dat je iets aan dit artikel hebt! Heb je toch nog andere vragen over suede schoonmaken? Laat dan een reactie achter of neem even contact met ons op. Wij helpen je dan snel weer verder!
 

 

 

Suede schoonmaken en beschermen was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *