Vetvlekken verwijderen | Ons advies

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Vetvlekken verwijderenKen je het probleem? Heb je net al je meubels schoongemaakt hebben je kinderen met hun vieze vette vingers overal aangezeten! Vetvlekken verwijderen van harde ondergrond is meestal niet zo een probleem maar als er vetvlekken op je stoffen of leren meubels zitten word het vaak al wat lastiger.

Vetvlekken verwijderen uit meubelstoffen

Om vetvlekken te verwijderen uit meubelstoffen zijn er allerlei reinigingsmiddelen die je zou kunnen gebruiken. Maar voordat je meteen naar de winkel gaat om een nieuw reinigingsproduct aan te schaffen raden we aan om het eerst eens met afwasmiddel te proberen. Dat klinkt heel simpel maar vaak doet dit de truc al!

SponsZorg voor een zachte spons en breng hier een klein beetje afwasmiddel op aan. Je hoeft hier niet veel afwasmiddel voor te gebruiken, een paar druppels is al genoeg. Maak de spons daarna vochtig met warm water. De spons hoeft niet helemaal doorweekt te zijn want dan duurt het alleen maar langer voordat de stof helemaal droog is.

Met de spons kun je daarna het vuil en het vet makkelijk uit de bank poetsen. Daarna is het een zaak van goed laten drogen en kijken of het afwasmiddel voldoende geholpen heeft.

Vetvlekken verwijderen uit lederen meubels

Het eerste advies dat we hierbij kunnen geven is de vlek proberen te verwijderen met een schone droge doek. Belangrijke tip hierbij: gebruik geen water! Met water zorg je er juist voor dat het vet in het meubel trekt.

Als de vetvlek er al langere tijd zit dan is de kans groot dat hij met een droge doek niet meer weg gaat. Hierbij raden we aan om het eens te proberen met wat zuiveringszout. Verspreid wat zuiveringszout over de vetvlek en laat het een paar uurtjes intrekken. Hoogstwaarschijnlijk kun je het vet daarna makkelijk weg wrijven met een zachte doek.

Toch reinigingsmiddelen nodig?

Hebben de huis tuin en keukenmiddeltjes toch niet geholpen? Dan wordt het tijd voor zwaarder geschut!

Reinigingsmiddelen voor leer

Leather look clean careVoor leren meubels adviseren we de Leather Power Cleaner of de Natural Leather Cleaner aan. Heeft u een bank van imitatieleder? Dan kunt u de Leatherlook clean & care gebruiken.

Reinigingsmiddelen voor stof

Voor meubelstoffen raden we de James vlekken spray aan. Dit is echt een wondermiddel en ook veel specialisten gebruiken het!

Vetvlekken laten verwijderen door een specialist?

Wil het niet lukken of heb je geen zin om aan de slag te gaan? Schakel dan een specialist in die uw meubels reinigt! Heb je nog andere vragen? Neem dan even contact met ons op. Advies is gratis!

 

Vetvlekken verwijderen | Ons advies was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
2 comments to “Vetvlekken verwijderen | Ons advies”
2 comments to “Vetvlekken verwijderen | Ons advies”
  1. Goedenavond kunt u mij een prijsopgave geven voor het reinigen van één kussen 80×80 cm van mijn vriendin haar geschuurd lederen bank? Er is een bord patat met mayonaise en pindasaus op gekomen. We hebben het schoongeveegd en met een natte doek proberen schoon te wrijven maar het is er alleen maar erger van geworden. Hoor graag van u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *