Viltstift verwijderen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Viltstift verwijderenZijn je kinderen artistiek bezig geweest en hebben ze de bank als canvas gebruikt? Of heb je zelf misschien een ongelukje gehad met viltstiften? Geen paniek! Viltstift verwijderen is gelukkig niet onmogelijk. In dit blog hebben we wat handige tips voor je op een rijtje gezet.

Een gladde ondergrond

Vlekken of strepen gemaakt op een gladde ondergrond zijn het meest eenvoudig om te verwijderen. Een speciale reiniger hoef je hier vaak niet eens voor aan te schaffen.

Een paar tips voor viltstift verwijderen van een gladde ondergrond:

1. Deodorant. Deodorant kun je ook gebruiken als vlekverwijderaar. Rol of spray wat deodorant over de vlek en veeg dit vervolgens weg met een doek.

2. Een ietwat agressievere methode is het gebruik van nagellak remover. Sprenkel een klein beetje op een wattenschijfje of meng het met water. Ga vervolgens zachtjes over de meubel heen en maak het daarna goed schoon met water en een droge doek.

3. Ook lijmverwijderaar werkt goed om viltstiftstrepen te verwijderen. Doe wat lijmverwijderaar op een wattenstaafje en ga aan de slag. Bij deze methode moet je vaak wel een beetje geduld hebben en de behandeling meerdere keren herhalen voor het beste resultaat.

4. Wil het echt niet lukken met de bovenstaande tips? Dan raden we als laatste spiritus aan. Dit is wel wat agressiever maar werkt vaak wel. Omdat het wat agressiever is raden we aan om het te verdunnen met water en het met een keukenrol aan te brengen.

Viltstift verwijderen | stoffen materialen

Viltstiftstrepen op een stoffen ondergrond zijn vaak lastiger om te verwijderen en dat komt doordat de viltstift in de stof kan trekken. De kans op blijvende vlekken wordt daardoor groter. Allereerst raden we je aan de strepen te verwijderen met witte azijn. Dit zuur is mild en kan prima gebruikt worden om vlekken te verwijderen. Wanneer je klaar bent met de azijn raden we aan om nog even met water de vlek goed na te behandelen zodat alle azijn ook uit de stof gaat.

James VlekkensprayEen andere manier is door gebruik te maken van James Vlekkenspray. Dit wondermiddel werkt voor vele soorten vlekken. Spray een beetje van het middel op een witte handdoek en ga deppend te werk.

Gebruik een witte handdoek zodat je er zeker van bent dat de handdoek kleur niet op de stoffen ondergrond afgeeft.

Viltstift verwijderen | Ledermaterialen

Leather strong cleanerLeer is erg gevoelig materiaal en hierbij is het erg belangrijk dat je weet met wat voor leersoort je te maken hebt. We raden aan om hier producten te gebruiken die speciaal voor dit soort problemen gemaakt zijn. In veel gevallen kunnen we de Leather Strong Cleaner en de Leather Ink Remover aanraden.

Viltstift verwijderen kan in veel gevallen gedaan worden met middeltjes die je in huis hebt. Wanneer viltstift verwijderen niet lukt of je het toch liever wil laten doen door professionals neem dan even contact met ons op!

Viltstift verwijderen was last modified: januari 2nd, 2018 by KijkopMeubelen.nl