Een vlek in uw stoffen bank

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Wat voor vlek is het?

Stoffen banken staan erom bekend dat ze behoorlijk onderhoudsarm zijn, maar ook deze banken worden uiteindelijk vuil, en dan zie je hier en daar een vlek op de stoffen bank. Dan is reinigen de enige optie. Houd er bij het gebruik van reinigingsmiddelen rekening mee dat elke vlek en elke stoffen bank anders is. Ieder materiaal reageert anders op bepaalde middelen.

Dagelijks onderhoud

Ook al behoort stofzuigen bij het dagelijks onderhoud, is het toch goed om, voordat u begint met reinigen, uw stoffen bank goed te stofzuigen. Vaak bevinden zich stof en kruimels onder de kussens, en tussen de voegen. Kijk goed na met stofzuigen waar er eventueel een vlek in uw stoffen bank zit.

vlekTextiel Onderhoudsset

Om een lichte vlek in uw stoffen bank te reinigen, raden wij u aan om de textiel onderhoudsset in huis te hebben. Spuit de textiel cleaner op het bijgeleverde sponsje en knijp er een paar keer in. Dep hiermee vervolgens op de vlek en laat het even intrekken.Vervolgens de bijgeleverde washand even vochtig maken met warm/lauw water en de vlek deppen net zo lang tot het vuil verdwenen is. Ondertussen steeds even uitspoelen.

Ernstige vlekken in de stoffen bank

Bepaalde vlekken vereisen een specifieke benadering. Bijvoorbeeld als er inkt op uw stoffen bank is gelekt of als er urine op uw stoffen bank is gekomen door kinderen of huisdieren. Dep in het geval van urine wel eerst zoveel mogelijk op met keukenpapier of met een tissue. Vaste substanties op uw stoffen bank kunt u het beste eerst met een lepel ‘opscheppen’ en daarna droog deppen en vervolgens reinigen.

Niet gebruiken

Gebruik in elk geval geen sopje met allesreiniger. Dat trekt in de stoffen bank en maakt de vlek zodoende alleen maar erger. Probeer daarnaast elke schoonmaakmethode eerst uit op een plekje dat zich uit het directe zicht bevindt. Laat de stof ook goed drogen, om lelijke blijvende kringen te voorkomen.

Wasmachine

Als de hoezen van de kussens van uw stoffen bank afritsbaar zijn, kunt u ze wassen in de wasmachine. Het verschilt per stofsoort hoe heet u ze kunt wassen, op welke stand, en met welk middel. Zoek eerst uit wat voor uw stoffen bank de beste wasmethode is.

 

Komt u er niet uit? Dan is er altijd nog een professioneel reinigingsbedrijf om u verder te helpen!

 

 

Een vlek in uw stoffen bank was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *