Vlekken laten verwijderen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

vlekken laten verwijderenVlekken laten verwijderen is helaas niet altijd mogelijk. Dat komt omdat er veel factoren zijn die invloed hebben op het resultaat. Vlekken die niet te verwijderen zijn noemen we kleurschade en zijn niet per definitie vies. Een blauwe broek met witte vlek net uit de wasmachine is ook niet vies toch?

Professioneel vlekken laten verwijderen

Wanneer je een professional inschakelt om vlekken te laten verwijderen kan hij of zij eigenlijk nooit garanderen dat de vlek ook echt verdwijnt. Het resultaat kun je pas achteraf zien en soms zijn er meerdere behandelingen nodig. Een professional kan wel een redelijke goede inschatting maken en eerlijk advies geven over de vlek. Garanties bij vlekken zijn er helaas niet.

Een vuistregel bij vlekken is dat wanneer de vlek lichter is dan de kleur van de stof het niet of nauwelijks verwijderd kan worden. Uiteraard zijn er altijd uitzonderingen bijvoorbeeld bij melkvlekken. Is de vlek donkerder dan het meubel dan is het vaak wel mogelijk om de vlek te verwijderen maar natuurlijk zijn ook hier weer uitzonderingen.

Waarom dan toch laten reinigen?

Een ervaren meubelreiniger of tapijtreiniger heeft een schat aan ervaring en kennis van chemie waardoor een reiniging veel meer resultaat of succes heeft dan wanneer je zelf aan de slag zou gaan. In veel gevallen kunnen vlekken 100% verwijderd worden of in ieder geval sterk worden verminderd.

Soms lukt het niet en dan kan het resultaat teleurstellend zijn. Gelukkig is dat nog niet het einde van je meubel want er is ook nog een mogelijkheid om de kleurschade te laten repareren.

Helpt een nabehandeling?

Wijn vlekken laten verwijderenJa een nabehandeling kan het zeker resultaat verbeteren. Vooral als de vorige behandeling de vlek heeft verminderd is de kans groot dat het met een nabehandeling nog meer zal verbeteren. In sommige gevallen is een nabehandeling zelfs noodzakelijk om een optimaal resultaat te verkrijgen. Dat komt omdat er na een bepaalde tijd een verzadiging optreed waardoor verder reinigen geen zin meer heeft. Het is dan noodzakelijk om het de vlek eerst te laten drogen om vervolgens een volgende behandeling in te zetten.

Wanneer is een vlek schade?

Een vlek die niet verwijderbaar is noemen we dus een kleurschade. Kleurschade ontstaat wanneer door onzorgvuldigheid of achterstallig onderhoud een kleurtransfer heeft plaatsgevonden. Afhankelijk van het materiaal de samenstelling van de vlek en eventueel verkeerde reinigingspogingen ontstaat er een kleuroverdracht. In dit geval wordt een vlek een kleurschade.

Waarom kan niet elke vlek worden verwijderd?

Ondanks dat een meubelreiniger of tapijtreiniger een opgeleide professional is kunnen ook zij kleurschade niet repareren door het te reinigen. Reinigen en repareren zijn 2 verschillende ambachten en door die te combineren is het vaak wel mogelijk om een vlek weer te herstellen. Helaas zijn er niet veel bedrijven die dat kunnen. MeubelVisie is een bedrijf die dat wel kan! Niet alleen op stof of textiel maar ook op leder is het vaak mogelijk om de kleurschade te repareren.

Kleurschade repareren

MeubelVisieKan een kleurschade gerepareerd worden? Ja dat kan…Maar helaas ook niet altijd. Meubelvisie is op dit ogenblik het enige bedrijf in Nederland die goede resultaten heeft met het repareren van kleurschade. Door jarenlang research heeft Meubelvisie een doorbraak in het repareren van kleurschade op tapijt of textiel bereikt. Maar er zijn ook beperkingen, niet alles is mogelijk en het is sterk afhankelijk van het materiaal.

Ons advies is dan ook om Meubelvisie in te schakelen voor vlekken laten verwijderen en het repareren uw meubels en tapijt. Mocht een vlek niet verwijderd kunnen worden dan bestaat wellicht de wel mogelijkheid om de kleurschade te repareren.


Vlekken laten verwijderen was last modified: mei 22nd, 2018 by KijkopMeubelen.nl