Vlekken uit bank verwijderen | Tips voor een snelle aanpak

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Vlekken uit bankBij de wekelijkse schoonmaak neem je uiteraard ook je bank en andere meubelen onder handen. Even stofzuigen en afnemen met een natte doek en klaar… Tenzij er een vieze vlek op de bekleding zit dan moet je grondig te werk gaan. Om zonder problemen vlekken uit bank of stoel te verwijderen kun je het beste dit artikel eerst lezen.

Zelf vlekken uit bank verwijderen

Om te voorkomen dat je later hardnekkige vlekken uit bank, stoel of tapijt moet verwijderen, moet je regelmatig je meubelen schoonmaken. Een snelle, oppervlakkige reiniging is immers niet zo moeilijk en kun je makkelijk zelf uitvoeren. Begin met je meubelen of tapijt grondig te stofzuigen. Daarna kun je eventueel ook nog een reinigingsproduct gebruiken.

Welke producten kun je het beste gebruiken?

Textile refresherWil je snel vlekken uit bank verwijderen, dan gebruik je Cleantex. Om vieze geurtjes te lijf te gaan, is de Refresher het ideale product. Als je nog iets grondiger wilt werken, kun je voor de Textile Protector kiezen. Die brengt een beschermend laagje aan op je bank, zodat vlekken en vuil er minder snel in trekken. Op die manier blijft je bank langer schoon en gaat hij langer mee.

Hardnekkige vlekken uit bank verwijderen

Textile protectorHelaas zijn vlekken uit bank of stoelen verwijderen niet altijd zo simpel. Sommige vlekken zijn zo hardnekkig dat je de schoonmaak meerdere keren moet herhalen en soms wil het dan zelfs niet lukken! De oorzaak daarvan kan bij een gebrek aan regelmatig onderhoud liggen.

Een grondige schoonmaak van je bank of tapijt doe je beste elke paar jaar, anders trekken de vlekken te diep in de stof. Ook het gebruik van foute methodes en ongeschikte producten zorgen voor problemen. De grondige schoonmaak van je bank of tapijt kun je dan ook het beste aan een expert overlaten.

Diepe reiniging door een professional

Wanneer je vindt dat het tijd is voor een intensieve reiniging, schakel dan een expert in. Bij Bank-Reinigen.nl hebben ze jarenlange ervaring in het vak. De professionals van dit bedrijf gebruiken verschillende methodes om je bank onder handen te nemen: de dieptereiniging, de ozonmethode en de enzymenmethode. Als het kan, voeren ze de reiniging uit bij je thuis. Op die manier blijft je bank lekker staan waar hij staat en hoef je hem niet te missen.

Na de reiniging: vlekken voorkomen

Na alle moeite die je deed om vlekken uit bank of stoel te verwijderen, wil je natuurlijk graag dat je meubelen schoon blijven. Dat kan. Als je je bank laat impregneren, krijgt hij een speciaal, vuilafstotend laagje, dat je niet kunt zien, voelen of ruiken. Je bank blijft zo langer schoon en je kunt er langer van genieten. Ook voor deze behandeling kun je bij de professionals van Bank-Reinigen.nl terecht!


Vlekken uit bank verwijderen | Tips voor een snelle aanpak was last modified: januari 22nd, 2019 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *