Bank reparatie – welke opvulmethode kiezen?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank reparatieDe meest toegepaste bank reparatie is het opvullen of vervangen van de bestaande vulling.

Er zijn verschillende methodes om uw bank op te vullen. In de meeste gevallen kunt u ervan uitgaan dat het zachter worden van het zitcomfort door densiteit verlies komt. Na circa vijf jaar is het normaal dat de bestaande vulling in veerkracht afneemt. Het zitcomfort kan dan eenvoudig worden verbeterd door tussen de ondervering en de bestaande vulling een presskern te zetten. Een presskern is een schuim met een zeer hoog SG gehalte; veelal 5 beter dan dat er nu in uw bank zit. Door een goede kwaliteit presskern toe te voegen ontstaat er een voller en strammer zitkussen.

BANK REPARATIE – WELKE OPVULMETHODE KIEZEN?

HOELANG GAAT DE BANK MEE MET EEN BIJVULLING VAN PRESSKERN?

De toegevoegde presskern zal niet zo snel in densiteit afnemen als de bestaande vulling. Het is wel zo dat de bestaande vulling verder kan afnemen in densiteit, en dat u na verloop van tijd de vulling geheel zou moeten vervangen.

Op voorhand is dat moeilijk in te schatten omdat elke situatie weer anders is. Ervaring leert dat de bank bijgevuld met een presskern circa drie jaar langer meegaat.

BESTAANDE VULLING IN ZIJN GEHEEL VERVANGEN

Wanneer u de bestaande vulling laat vervangen voor bijvoorbeeld een hoogwaardig koudschuim vulling, heeft dit als voordeel dat het zitcomfort weer gemiddeld zeven jaar langer meegaat. Afhankelijk van de kwaliteit die u kiest, want in vulmaterialen heeft u een ruime keus.

MEEST GEBRUIKTE OPVULMETHODE

De eerste optie, het bijvullen met een presskern is de meest gebruikte optie. Qua prijs is de gekozen optie ongeveer even duur wanneer je het vergelijkt met de gemiddelde afschrijving die u heeft.

Stel het opvullen met een presskern kost circa 300 euro. Uw bankstel gaat daardoor drie jaar langer mee. U heeft dan een gemiddelde afschrijving van circa 100 euro per jaar.

Wanneer het geheel vervangen van de bestaande vulling circa 700 euro kost, blijft de gemiddelde afschrijving 100 euro, en u mag ervan uitgaan dat uw bank meer dan zeven jaar langer meegaat. In veel gevallen is de verlengde levensduur na een bank reparatie zelfs veel langer waardoor u dan uiteindelijk nog voordeliger uitkomt.

WAT IS GOEDKOPER, OPVULLEN OF TOCH MAAR EEN NIEUW BANKSTEL?

In tegenstelling tot het kopen van een nieuw bankstel -waar de afschrijving gemiddeld 300 tot 500 euro per jaar is – is het bijvullen of vervangen van de bestaande vulling een heel stuk voordeliger. Keuze maken tussen een nieuw bankstel kopen of uw bank een tweede ronde geven lijkt mij snel gemaakt. Met een bank reparatie bent u altijd goedkoper uit.

WAT ZAL IK DOEN, BESTAANDE VULLING VERVANGEN OF BIJ LATEN VULLEN?

Wilt u de bank nog tien jaar behouden? Dan zou ik direct kiezen voor gehele vervanging van de bestaande vulling. Het is slechts een kleine investering ten opzichte van de aanschaf van een nieuw bankstel. Wilt u de bank over een aantal jaar toch vervangen of weet u nog niet wat u gaat doen, omdat bijvoorbeeld de stoffering aan slijtage onderhevig is, kies dan voor de voordeligste optie en laat uw bankstel bijvullen met een presskern.

WIJ KUNNEN UW BANKSTEL BIJVULLEN OF VOORZIEN VAN EEN NIEUWE VULLING. VRAAG HIER EEN OFFERTE AAN EN U HEEFT VANDAAG NOG ANTWOORD.

 

Bank reparatie – welke opvulmethode kiezen? was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *