Bank verven, dure investering

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

bank verven

Bank verven: lang niet elk leder bankstel of fauteuil is het waard om te laten spuiten in een andere kleur. Wat wel in aanmerking zou kunnen komen om opnieuw te laten spuiten zijn met name merkmeubels. Denk aan meubels van Gerard van den Berg, Gispen, Jori, Gelderland of Machalke bijvoorbeeld. Een goedkope bank kun je beter zelf gaan verven.

BANK VERVEN, DUUR OF NIET?

De prijs voor vervanging van een bank, is meestal dermate hoog dat het laten spuiten in een andere kleur de investering wel waard is. Vooral wanneer het leder nog in topconditie verkeert.  Prijzen kunnen erg variëren van 150 euro tot wel 400 euro per zitplaats gerekend.

BANK VERVEN IN EEN ANDERE KLEUR

Niet elk leder bankstel kan in een andere kleur worden gespoten. Heeft u een zwart bankstel en u wilt toch liever een wit bankstel, dan is de stap van zwart naar wit veel te groot en zult u met het resultaat niet blij zijn. Voor een goed resultaat kun je het beste de bank laten spuiten in dezelfde kleur of een kleur die er dicht bij zit.

BANK VERVEN: KAN HET MIS GAAN?

Jazeker kan het mis gaan. Na verloop van tijd kan de verf weer net zo makkelijk van de bank afbladderen als het erop is aangebracht. Dit komt vaak omdat het leder, in de tijd dat het gebruikt is, te veel vet in zich heeft opgenomen, waardoor er als het ware afstotingsverschijnselen ontstaan. Zelfs de beste vakman kan hier niets aan veranderen omdat je lang niet altijd het leder schoon genoeg kan krijgen om opnieuw te verven. De aangebrachte verf kan niet goed hechten op het leder waardoor de verf zal gaan bladderen.

WELK LEDER KAN GEVERFD WORDEN?

In principe kan elk leder opnieuw geverfd worden, behalve bycast leder. Dit kan problemen geven vanwege de chemische afdeklaag op de bank. Ook anilineleder kan gekleurd worden. Het karakter van anilineleder zal dan verdwijnen en u krijgt er een afgedekt leder voor terug.

BANK VERVEN ZELFDOEN

Een goedkoper bankstel kunt u beter zelf overnieuw verven. Om zelf je lederen bank te verven heb je eigenlijk twee mogelijkheden.
Je kunt gaan voor echt lederverf of een semiproduct zoals Aquacolor. Hiermee kun je de bank niet van kleur veranderen maar wel heel goed de bestaande kleur herstellen. Het is ook erg eenvoudig op te brengen net als het invetten van je leren bank.
Wil je toch liever een andere kleur, dan moet je een goede kwaliteit lederverf aanschaffen. Prijzen variëren van 20 euro per liter tot wel 100 euro per liter. Alle waar naar zijn geld.

ONTVETTEN

Belangrijk is dat je de bank eerst goed ontvet. Dit kan met sterke lederontvetter worden gedaan. Sommige mensen doen het met spiritus of aceton.  Trek hierbij ook handschoenen aan zodat er geen nieuwe huidvet op het schoongemaakte deel kan komen. Blijf net zolang schoonmaken dat echt al het vuil verdwenen is.

BASISLAAG

Gebruik een goede primer zodat de nieuwe verf goed kan hechten op het leder.

VERVEN

Je kunt de verf op verschillende manieren aanbrengen. Het is lang niet altijd nodig om met een spuit aan de slag te gaan. De eerste laag kun je goed aanbrengen met een synthetische spons. Met de spons breng je de verf al tamponnerend aan. Zeker niet te dik doen; beter is het om twee dunne laagjes aan te brengen. De eerste laag met een spons en de volgende laag met een acrylaat verfroller. Wil je het helemaal goed doen, dan kun je als laatste een transparante afwerklaag aanbrengen in de gewenste glansgraad.

TIPS

 • Voordat je een spons gebruikt , maak hem even nat met wat water en wring hem uit.. Dit werkt een stuk fijner.
 • hou de roller vochtig; met een droge roller beschadig je gauw de eerste aangebrachte laag
 • wacht niet langer dan 24 uur met de tweede laag
 • eerst met een kwastje alle moeilijke plekken verven
 • verdeel de bank in vlakken, zitvlak, rugvlak, armleuning etc
 • breng de verf aan alsof je een plafond wit, eerst horizontaal en dan verticaal
 • probeer elk vlak te overlappen
 • niet meer dan vier dunne lagen aanbrengen.

 Liever laten doen, vraag een Gratis vrijblijvende offerte

 

Bank verven, dure investering was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
8 comments to “Bank verven, dure investering”
8 comments to “Bank verven, dure investering”
 1. goeden morgen ik heb een leren draaistoel in een donker rode kleur en ik wil hem veranderen in warm grijs hoeveel verf heb ik hiervoor nodig? of als ik het laat doen wat zijn de kosten?

 2. Ik heb een bank die een versleten is en ik wil die weer nieuw leven inblazen door hem te verven. Begrijpelijk dat je niet een heel andere kleur kan kiezen. Mijn blauwe bank wil ik graag een iets donkere toon blauw hebben en dat moet vast wel lukken.

 3. Hoe zit het met van een lichte kleur naar een donkere? Ik krijg binnenkort een witte chesterfield van een verhuizend familielid en vroeg me af of het mogelijk is om het wit naar donkergroen te verven.

 4. Goededag ik heb een crème bankstel ziet er nog mooi uit enkel de hoeken waar de hond lig krijg ik niet meer mooi met water en zachte zeep geprobeerd licht wel wat op maar blijf het zien heeft u nog een tip alvast bedankt groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *