Bankstel poten zelf vervangen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

bankstel potenBankstel poten kunnen na verloop van tijd wel eens kapot gaan. Een paar boeken als vervanging werkt wel maar is eigenlijk niet zo fraai natuurlijk. Reden dat ze kapot gaan kan door het schuiven van debank komen. Of gewoon ouderdom, na enkele jaren verdwijnt de weekmaker uit het plastic. De poot wordt bros en bij de minste geringste weerstand breekt een poot.

BEVESTIGING – BANKSTEL POTEN

De poten van uw bankstel, bank of fauteuil kunnen op verschillende manieren vastzitten. Veelal zit er een bout aan de poot die op zijn beurt weer in een inslagmoer vast gedraaid kan worden. Dit soort poten zijn vrij moeilijk te verkrijgen.  En zijn ze te verkrijgen kan het wel eens een andere maat bout zijn dan welke u nodig heeft. Oplossing zou dan nieuwe inslagmoeren zijn mits de nieuwe inslagmoeren een maatje groter zijn. Anders moet u een nieuw gat boren en daar is niet altijd ruimte voor.

MOGELIJKHEDEN – BANKSTEL POTEN

Qua poten zijn er een heel scala aan mogelijkheden. Het lijkt soms wel of er onder elk bankstel weer een eigen poot zit. Speciaal ontworpen voor de betreffende bank. In veel gevallen kunnen wij de juiste poot nog wel leveren. Mocht u iets speciaals zoeken, laat het gerust weten.

Maar je kunt ook alternatieven gebruiken om bankstel poten te gebruiken. Zo zijn er zwarte kunststof poten verkrijgbaar die je simpel kan vastzetten met een schroef. Betreft het dan bijvoorbeeld een gebroken voorpoot. Wissel deze om met een achterpoot die niet opvalt. En zet op de plaats van de achterpoot een kunststof bankstel poot. Mocht de maat niet goed zijn kun je eventueel door twee verschillende maten de kunststof poten aan elkaar koppelen met een lange schroef. En zo het probleem alsnog oplossen.

BANKSTEL VERHOGEN

Wanneer je bankstel na verloop van tijd wat zachter is geworden. Kun je door het nemen van wat hogere poten weer prima zitten. Wanneer je dan de achterpoten iets korter houd als de voorpoten krijg je ook net een wat comfortabele zit. Je kunt het eenvoudig eens uitproberen door even een paar boeken onder de poten van je bankstel te zetten. Zo kun je het eens een avondje proberen voordat je poten gaat bestellen. Je weet dan ook gelijk de juiste maat die je nodig hebt.

Kunnen wij u helpen:

 

 

Bankstel poten zelf vervangen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
10 comments to “Bankstel poten zelf vervangen”
10 comments to “Bankstel poten zelf vervangen”
 1. Hallo mijn naam is henk. Ik wilde vragen of er ook kunststof poten zijn van 9 centimeter, hoog . Liefst rond, doorsnee 60 mm.
  Zwart of zilverkleurige, de vrouw liefst zilverkleurige

 2. Ik heb een nieuwe bank (hoekbank) dan
  Kon ik fijn met mijn benen omhoog zitten.
  Ik ben 79 jaar en heb een nieuwe het gekregen. Het vervelende is dat mijn bank nu te laag is en ik niet meer van de bank kan opstaan. Ik heb nu 3 dikke kussens op elkaar op de bank en nu kan ik opstaan. Het is alleen geen gezicht. Is er een oplossing voor mijn probleem. Het gaat om 20 a 25 cm. Wie helpt mij?

 3. hebben jullie bankstelverhogers waarin een poot van 9 bij 9 cm past of kunnen jullie die maken zodat de bank verhoogd wordt met de oude bankpoot erin? Ik krijg de oude poot er niet af.
  gr,
  Joke Clemens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *