Bijwerkstift voor leren meubels

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Zelf leder repareren

Een echte lederreparatie uitvoeren is niet eenvoudig wat sommigen ook beweren. Voor een goede lederreparatie is gevoel voor kleur nodig maar zeker ook de nodige vaardigheden en gereedschappen. Een brandgat kun je dan ook beter laten repareren door een vakman.

Toch kun je zelf wel een eenvoudige lederreparatie uitvoeren, tenminste als de schade niet door en door is. Zo kun je een kras of een klein schaafplekje eenvoudig opnieuw inkleuren
met een leather repair pencil. In het Nederlands een bijwerkstift voor leren meubels.

BIJWERKSTIFT VOOR LEREN MEUBELS

bijwerkstiftJe kunt een bijwerkstift in circa 20 kleuren kopen. Voor een mooi resultaat koop je het beste dezelfde kleur. Alleen is dit niet altijd mogelijk. Neem in dat geval een kleur die erop lijkt maar ietsje donkerder is. Al is de kleur dan niet helemaal hetzelfde, je creëert dan als het ware een litteken. Dat is bij echt leder een normaal verschijnsel.

BESCHADIGD LEER HERSTELLEN

Heb je een klein krasje of plekje wat je wilt bijwerken, maak het leder dan eerst schoon met een lederontvetter.  Wacht dan even tot het droog is. Ondertussen schud je de leder bijwerkstift zodat de kleurpigmenten in de verf zich goed verspreiden. Omdat de bijwerkstift nog niet gebruikt is, moet de verf eerst in de punt kunnen komen. Desnoods teken je even op een wit stuk papier totdat de stift kleur afgeeft.

Nu kleur je de beschadiging bij en wrijf je even licht met je duim over de net ingekleurde beschadiging heen. Op die manier krijg je geen duidelijke aftekening, maar gaat de ingekleurde reparatie meer in het geheel op. Haal je per ongeluk teveel verf weg: herhaal je het gewoon nog een keer.

Op zich is het een prima oplossing voor kleine schades zonder dat je een lederreparateur hoeft te laten komen. Wil je de kleur herstellen van je leren bank kun je beter Aquacolor gebruiken.

 

Bijwerkstift voor leren meubels was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
4 comments to “Bijwerkstift voor leren meubels”
4 comments to “Bijwerkstift voor leren meubels”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *