Doorgezakte bank verstevigen

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

doorgezakte bank verstevigen

Uw bank zit niet lekker, of u zit al een tijdje niet meer comfortabel in uw fauteuil? Soms krijgt u zelfs rugpijn van een avondje zitten. Misschien gebruikt u al extra kussens voor een beetje zitcomfort. Dit hoeft niet nodig te zijn.

Doorgezakte bank verstevigen? Wat kunt u doen?

U kunt de rugleuningen of zittingen van uw doorgezakte bank verstevigen. Dit kunt u laten doen door het aanspannen van de singelbanden, toevoegen van verstevigingsmateriaal, of het geven van extra ondersteuning door het laten aanbrengen van singelbanden of nosag veren. Een bank reparatie bedrijf komt bij u thuis om uw bank te verstevigen. Na enkele uren kunt u weer heerlijk zitten op een als nieuwe bank, stoel of fauteuil die nog jaren mee kan.

Het verstevigen van Singelbanden

Er zijn verschillende kwaliteiten singelbanden . Met ieder een eigen rekkingspercentage. Vooral goedkope banken maar ook de duurdere Italiaanse banken. Zijn vaak voorzien van singelbanden. Om een zachte comfortabele zit te krijgen wordt er gebruik gemaakt van singelbanden met een hoog rekkingspercentage. Nadeel is dat na verloop van enkele jaren de rek uit de singelband verdwijnt. De oplossing is het aantrekken van de singelbanden of het vernieuwen van de singelbanden.

Kan een Nosagveer Breken?

Het breken van een nosagveer is bijna onmogelijk maar toch komt het voor. Het plaatsen van een nieuwe veer is de oplossing. Wat vaker voorkomt is het breken van de veerclip. Een soort haak die de nosagveer op zijn plaats houdt. Dit komt omdat een veerclip vaak van kunststof is. In het plastic zit een weekmaker die na verloop van tijd vervliegt. Hierdoor wordt het plastic bros en kan de kracht van de nosagveer niet meer weerstaan en breekt. Een bank reparatie bedrijf zet er dan een metalen veerclip in. Zodat het probleem zich niet kan herhalen.

Er zijn natuurlijk nog meer redenen waardoor de bank is doorgezakt

  • De vulling; wordt zachter en in sommige gevallen voel je zelfs de ondervering
  • Een spant; bestaat uit spaanplaat. Doordat het spaanplaat uitdroogt wordt het bros en kan het breken. Oorzaak is vaak door te hard op de bank te ploffen!
  • Verschoven vulling; Wanneer een bank nosagveren heeft als ondervering. Kan het wel eens voorkomen dat de vulling tussen de nosagveren wegschuift. Dit komt vooral voor tussen de leuning en de zitting of in het midden van de zitting.

Doorgezakte bank verstevigen en uw voordeel

Het grote voordeel bij een doorgezakte bank verstevigen zijn natuurlijk de kosten. U hoeft uw bank niet weg te gooien, en een nieuwe te kopen!  Zoals u leest kunt u uw doorgezakte bank gewoon laten repareren, en in de meeste gevallen zijn de reparaties thuis uit te voeren!
 

 

Doorgezakte bank verstevigen was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl