Doorgezakte bank

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

doorgezakte bankEen doorgezakte bank is niet meteen een reden om de bank weg te gooien. Nagenoeg altijd is het mogelijk om de bank weer te repareren. Er kunnen een aantal oorzaken zijn waarom de bank is doorgezakt. Oorzaken die nagenoeg altijd voor een redelijke prijs zijn op te lossen en vaak bij u thuis. Hieronder zal ik een aantal voorbeelden geven van mogelijke redenen. Waarschijnlijk zijn er wel meer oorzaken te noemen maar het geeft een goed beeld. En al deze problemen zijn op te lossen. Dus niet meteen weggooien die bank wanneer hij doorgezakt is.

 

DOORGEZAKTE BANK – KAN PRIMA HERSTELD WORDEN 

VULLING

Wanneer u een polyether vulling heeft, ontstaat er na 4 tot 5 jaar een waarneembaar verlies van densiteit. De vulling wordt zachter en in sommige gevallen voel je zelfs de ondervering.

Dit is een vrij normaal verschijnsel dat veel voorkomt. Om dit op te lossen zijn er twee mogelijkheden. De bestaande vulling kan worden vervangen door een nieuwe vulling. Of de bestaande vulling wordt voorzien van een presskern. Dit laatste is de voordeligste oplossing.

PRESSKERN

Een presskern is opvulmateriaal met een zeer hoog soortelijk gewicht. De meeste zitkussens hebben een soortelijk gewicht van 38. Een presskern heeft een soortelijk gewicht van 140. Dit is dus vele malen hoger dan het soortelijk gewicht dat in uw doorgezakte bank zit. Door dit toe te voegen aan uw bestaande vulling, wordt de bestaande vulling van uw bank weer strammer en voller. En kunt u weer een tijdje vooruit.

VERVANGING VAN DE BESTAANDE VULLING

De vulling van uw doorgezakte bank kan ook worden vervangen door een nieuwe vulling. Een en ander is afhankelijk van uw wensen zoals: hoe lang moet de bank nog meegaan. U kunt kiezen uit verschillende materialen zoals polyether of koudschuim. Vooral voor wat duurdere banken die nog in prima staat zijn – op de vulling na – is koudschuim een aanrader. Het is wel een stuk duurder dan het toevoegen van een presskern, maar in feite heb je weer een nieuwe zitting.

ONDERVERING

De ondervering kan bestaan uit singelbanden of nosagveren. In sommige gevallen kan het ook een latten bodem zijn, of een combinatie van singelbanden en nosagveren. 

SINGELBANDEN

Er zijn verschillende kwaliteiten singelbanden  met ieder een eigen rekkingspercentage. Vooral goedkope banken, maar ook de duurdere Italiaanse banken zoals van het merk Natuzzi, zijn vaak voorzien van singelbanden. Om een zachte comfortabele zit te krijgen wordt er gebruik gemaakt van singelbanden met een hoog rekkingspercentage. Nadeel is dat na verloop van enkele jaren de rek uit de singelband verdwijnt. De oplossing is het aantrekken van de singelbanden of het vernieuwen van de singelbanden.

GEBROKEN NOSAGVEER

Het breken van een nosagveer is bijna onmogelijk, maar toch komt het incidenteel voor. Het plaatsen van een nieuwe veer is de oplossing. Wel breekt vaker de veerclip. Dat is een soort haak die de nosagveer op zijn plaats houdt. Dit komt omdat een veerclip vaak van kunststof is. In het plastic zit een weekmaker die na verloop van tijd vervliegt. Hierdoor wordt het plastic bros en kan de kracht van de nosagveer niet meer weerstaan en breekt. Een meubelreparatie bedrijf zet er dan een metalen veerclip in, zodat het probleem zich niet kan herhalen.

GEBROKEN SPANT

Een spant is het hout dat van de voorkant naar de achterkant loopt in het midden van de bank.

Heeft u een doorgezakte bank, dan kan het zijn dat deze spant gebroken is. Heel vaak bestaat de spant uit spaanplaat. Doordat het spaanplaat uitdroogt, wordt het bros en kan het breken. Vooral wanneer je gewend bent om op de bank te ploffen in plaats van rustig te gaan zitten. Maar ook dit is door de vakman relatief voordelig te herstellen. U kunt van de reparatiekosten in ieder geval geen nieuwe bank kopen.

VERSCHOVEN VULLING

Het kan wel eens zijn dat u denkt: waar is de vulling in mijn bank gebleven? Je staat al in de startblokken om een nieuwe bank te kopen, maar vaak is de oplossing heel simpel. Wanneer je een doorgezakte bank met nosagveren hebt als ondervering,  kan het wel eens voorkomen dat de vulling tussen de nosagveren wegschuift. Dit komt vooral voor tussen de leuning en de zitting of in het midden van de zitting. Een meubelreparatie bedrijf kan het schuim weer op zijn plek zetten en een extra veer of singelband trekken om het probleem blijvend op te lossen. Dit is geen moeilijke ingreep en kan gewoon bij u thuis worden uitgevoerd.

WIJ KUNNEN U HELPEN, VRAAG NU EEN GRATIS VRIJBLIJVENDE OFFERTE:

 

Doorgezakte bank was last modified: juni 11th, 2019 by KijkopMeubelen.nl
24 comments to “Doorgezakte bank”
24 comments to “Doorgezakte bank”
  1. jullie contactformulier werkt niet. Zo loop je klanten mis.

    Onze hoekbank (leder) is op enkele naden gescheurd en op een zitvlak zijn er (denken wij) veren gesprongen. Deze willen wij graag laten maken.

  2. Beste. Mijn salon een 3zitplaats
    is aan 2 plaatsen doorgezakt. Is het mogelijk om een prijsraming door te sturen. En worden de werken aan de zetel bij mij thuis gedaan. Mvg Johan.

  3. Mijn complimenten voor de informatie. Voor de gebruikte tekst heb ik wel een verbeteringstip; banken zakken niet door vanwege een reden, maar door een oorzaak.
    Met vriendelijke groet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *