Elektrische Relaxfauteuil, repareren of weggooien

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

elektrische relaxfauteuil

Heeft u ook zo’n dure elektrische relaxfauteuil die het niet meer doet. Na een aantal jaar trouwe dienst gaat vaak de transformator of het motortje stuk. Een ander veelgehoord probleem is de bedrading waar een beschadiging in is ontstaan. U heeft natuurlijk niet voor niets een elektrische relaxfauteuil, u heeft hem omdat u deze waarschijnlijk echt nodig heeft. Het is ook vaak een intensief gebruikte fauteuil, waardoor er na enkele jaren diverse klachten kunnen ontstaan.

KLACHT OVER UW ELEKTRISCHE RELAXFAUTEUIL

Er is een aantal veel terugkerende klachten over elektrische relaxfauteuils. Die klachten ontstaan vaak door het intensive gebruik van deze fauteuils.
Denk maar aan:

 • verminderd zitcomfort
 • gebroken bedieningskabel
 • beschadigde bedrading
 • kapotte transformator
 • niet werkende motor
 • doorgezakte armleuning
 • beschadigde stoffering
 • versleten stoffering

REPAREREN OF TOCH MAAR WEGGOOIEN?

Al deze mankementen hoeven geen redenen te zijn om uw elektrische relaxfauteuil weg te gooien. In de meeste gevallen kunnen onderdelen gereviseerd of vervangen worden. Het zijn niet altijd goedkope reparaties. Maar het weegt nog steeds op tegen de aanschaf van een nieuwe elektrische relaxfauteuil.

WIE KAN UW ELEKTRISCHE RELAXFAUTEUIL REPAREREN?

Meubelreparatie Nederland kan nagenoeg alle voorkomende problemen van uw dure elektrische relaxfauteuil herstellen. Zowel het reinigen van uw fauteuil als het reviseren van een motor is mogelijk. Maar ook opnieuw stofferen of een nieuwe vulling geven, vervangen van versleten zitplaatsen of repareren van een simpele stiknaad. Wanneer u niet te lang blijft doormodderen met deze ongemakken, kan een reparatie qua kosten nog meevallen.

IK HEB GEEN ELEKTRISCHE RELAXFAUTEUIL MAAR HAND BEDIENBAAR

Ook hand bedienbare relaxfauteuils kunnen stuk gaan. In de meeste gevallen is de kabel van het bedieningssysteem  gebroken of het plastic clipje waar het kabel tonnetje in vast zit. Een ander probleem is bijvoorbeeld een gebroken trekveer. In extreme gevallen kan het zelfs gebeuren dat de metalen constructie in de fauteuil breekt. In dat geval kunnen we dat vaak nog oplossen door de constructie te lassen of een vervangend onderdeel te plaatsen.

 

Elektrische Relaxfauteuil, repareren of weggooien was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
28 comments to “Elektrische Relaxfauteuil, repareren of weggooien”
28 comments to “Elektrische Relaxfauteuil, repareren of weggooien”
 1. goedendag.
  Ik zou graag willen weten wat het kost om een fitform staopstoel te voorzien van een draaiplateau. Graag Uew reactie . Vr. groet Mevr.v.d. Broek

 2. Wij hebben een Hukla elektrische fauteuil
  Het snoer van de handbediening is verteerd
  Verkoopt u hier vervanging voor ?
  De bediening zit met een stekkertje in de bedieningsunit dus is door ons prima te wisselen
  Op de afstandsbediening staat het volgende
  Sach N HU
  513673
  01 000 40

 3. Hallo
  Ik heb een electrische massage stoel
  Uit het niets doet de kneed stand het niet meer in plaats van de kneed stand gaat de stoel in de press stand maar hij blijft wel op de kneed stand functie staan hij lijkt een soort van in de war bij de andere functies maakt ie iets meer lawaai dan normaal wat zou het kunnen zijn en wat kost het ongveer om te maken

 4. Goedendag, bij ons is door verhuizing het mechanisme in de war. Soms reageert de stoel wel en een andere keer weer niet. Nu is het beegedeelte met geen mogelijkheid meer dicht te klappen. En het ruggedeelte reageert ook alleen maar als je bepaalde knopjes op de afstandsbediening tegelijk indrukt en niet eens altijd dezelfde. Tis gewoon mazzel als ie weer in wil klappen. Wat te doen?

 5. Ik heb een § a ! personen hoekbank waarvan 4 zetels in relax kunnen gaan middels een elektrisch knopje. Iemand is gevallen op het voetstuk van de bank terijl hij uitgerekt stond, hij lijkt hierdoor helemaal scheef te staan. het lijkt of het nu ook de naaststaande relax uit zijn voegen duwt. We hopen dat het mogelijk is dit te repareren?

 6. Wij hebben 2 relaxstoelen van hukla en daar is bij allebei een veer onder weg geknapt. Zou graag 2 van deze veren willen kopen maar ik kan bij deze reactie geen foto bijvoegen.
  Hoe kan ik het beste te werk gaan ?

  BVD

  Mvg han heijne

 7. Handbediening is een paar keer gevallen. Merk Hukla type Sach N HU. Bedieningspanel doet niets meer. Wat raadt u mij aan. Ben op leeftijd kan hem niet missen.

 8. De kabel van de bediening elc.stoel is uitgerekt en een kabeltje pakt op de bediening zeer slecht en zal opnieuw gesoldeerd moeten worden, tevens een vraag de zitting v/d stoel moet opgevuld worden
  Kan dat en wat zou het kosten

 9. Hoi met Cees, ik heb een elektrische relax stoel merk; nimolla .
  Maar het zit conform en rug, armleuninggen
  Zijn doorgezakt. Is het mogelijk om heel de stoel op teknappen en wat ga dit kosten?
  Graag u reactie.
  Groetjes, Cees van loon.

 10. Beste

  Wij hebben een elektrische massage stoel van het merk
  Robot model A50

  Hij werk verder goed alleen de rug massage doet het niet.

  Kun u dit repareren?

  Mvg John de waal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *