Elektrische Relaxfauteuil, repareren of weggooien

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

elektrische relaxfauteuil

Heeft u ook zo’n dure elektrische relaxfauteuil die het niet meer doet. Na een aantal jaar trouwe dienst gaat vaak de transformator of het motortje stuk. Een ander veelgehoord probleem is de bedrading waar een beschadiging in is ontstaan. U heeft natuurlijk niet voor niets een elektrische relaxfauteuil, u heeft hem omdat u deze waarschijnlijk echt nodig heeft. Het is ook vaak een intensief gebruikte fauteuil, waardoor er na enkele jaren diverse klachten kunnen ontstaan.

KLACHT OVER UW ELEKTRISCHE RELAXFAUTEUIL

Er is een aantal veel terugkerende klachten over elektrische relaxfauteuils. Die klachten ontstaan vaak door het intensive gebruik van deze fauteuils.
Denk maar aan:

 • verminderd zitcomfort
 • gebroken bedieningskabel
 • beschadigde bedrading
 • kapotte transformator
 • niet werkende motor
 • doorgezakte armleuning
 • beschadigde stoffering
 • versleten stoffering

REPAREREN OF TOCH MAAR WEGGOOIEN?

Al deze mankementen hoeven geen redenen te zijn om uw elektrische relaxfauteuil weg te gooien. In de meeste gevallen kunnen onderdelen gereviseerd of vervangen worden. Het zijn niet altijd goedkope reparaties. Maar het weegt nog steeds op tegen de aanschaf van een nieuwe elektrische relaxfauteuil.

WIE KAN UW ELEKTRISCHE RELAXFAUTEUIL REPAREREN?

Meubelreparatie Nederland kan nagenoeg alle voorkomende problemen van uw dure elektrische relaxfauteuil herstellen. Zowel het reinigen van uw fauteuil als het reviseren van een motor is mogelijk. Maar ook opnieuw stofferen of een nieuwe vulling geven, vervangen van versleten zitplaatsen of repareren van een simpele stiknaad. Wanneer u niet te lang blijft doormodderen met deze ongemakken, kan een reparatie qua kosten nog meevallen.

IK HEB GEEN ELEKTRISCHE RELAXFAUTEUIL MAAR HAND BEDIENBAAR

Ook hand bedienbare relaxfauteuils kunnen stuk gaan. In de meeste gevallen is de kabel van het bedieningssysteem  gebroken of het plastic clipje waar het kabel tonnetje in vast zit. Een ander probleem is bijvoorbeeld een gebroken trekveer. In extreme gevallen kan het zelfs gebeuren dat de metalen constructie in de fauteuil breekt. In dat geval kunnen we dat vaak nog oplossen door de constructie te lassen of een vervangend onderdeel te plaatsen.

 

Elektrische Relaxfauteuil, repareren of weggooien was last modified: november 28th, 2017 by Jasper Venema
4 comments to “Elektrische Relaxfauteuil, repareren of weggooien”
4 comments to “Elektrische Relaxfauteuil, repareren of weggooien”
 1. goedendag.
  Ik zou graag willen weten wat het kost om een fitform staopstoel te voorzien van een draaiplateau. Graag Uew reactie . Vr. groet Mevr.v.d. Broek

 2. Wij hebben een Hukla elektrische fauteuil
  Het snoer van de handbediening is verteerd
  Verkoopt u hier vervanging voor ?
  De bediening zit met een stekkertje in de bedieningsunit dus is door ons prima te wisselen
  Op de afstandsbediening staat het volgende
  Sach N HU
  513673
  01 000 40

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *