Relaxfauteuil kapot, repareren is goedkoper als vervangen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Gasveer van een relaxfauteuil maar ook andere onderdelen kunnen kapot gaan.  Wellicht denkt u het eerste aan vervangen van de relaxfauteuil, maar dit kost vrij veel geld. De meest voorkomende klachten zijn:

 • een kapotte gasveer
 • gebroken bedieningshendel
 • verminderd zitcomfort
 • stof of leder schade

GASVEER KAPOT?

gasveerWanneer de gasveer kapot is, kan deze in sommige gevallen nog gereviseerd worden. Dat is niet altijd mogelijk en in dat geval moet de gasveer worden vervangen. Wanneer een gasveer stuk gaat is de fauteuil in veel gevallen al wat ouder. Het is dan niet altijd mogelijk om een nieuwe gasveer te bestellen. Het is wel mogelijk om een gasveer speciaal op maat te laten maken waardoor er toch een mogelijkheid ontstaat om het probleem op te lossen. De reparatiekosten zijn vaak veel lager dan de aanschaf van een nieuwe fauteuil.BEDIENINGSHENDEL GEBROKEN

In een manueel bedienbaar relaxsysteem zit aan de zijkant van een fauteuil of bank een hendel waar u aan kunt trekken om zodoende het relaxsysteem uit te kunnen laten klappen. Jammer genoeg zijn deze hendels vaak van plastic gemaakt. Het probleem met plastic is dat er een weekmaker inzit. Na een aantal jaar verdwijnt successievelijk de weekmaker, het plastic wordt bros en breekt af. In dat geval moet er een nieuwe bedieningshendel worden geplaatst. Niet elke fabrikant haalt bij dezelfde toeleverancier deze bedieningshendels. Er zijn best veel verschillende uitvoeringen. Het makkelijkste is om bij de fabrikant van de relaxfauteuil een nieuw bedieningssysteem te bestellen; ware het niet dat er steeds meer in China of Oostbloklanden wordt geproduceerd. In dat geval is het lastig of überhaupt niet mogelijk om een nieuw bedieningssysteem te kunnen bestellen. In veel gevallen kan een meubelhersteller u helpen.

VERMINDERD ZITCOMFORT

Is de relaxfauteuil al een tijdje in gebruik, dan gaat u merken dat zitcomfort niet meer optimaal is. Het is tenslotte de meest gebruikte fauteuil in huis. Het gemiddelde polyether gaat hooguit vijf jaar mee. Natuurlijk zonde om dan een nieuwe fauteuil te kopen. Er zijn twee mogelijkheden om het probleem van verminderd zitcomfort op te lossen. De fauteuil kan worden bij gevuld met bijvoorbeeld een presskern of er kan nieuwe vulling worden geplaatst. Stel dat u de fauteuil of bank laat voorzien van een nieuwe vulling van bijvoorbeeld HR schuim, dan kan uw fauteuil weer tien jaar langer in de woonkamer staan. De kosten vallen in verhouding met de aanschaf van een nieuwe fauteuil erg mee. Laat u een nieuwe vulling plaatsen? Laat dan wel direct even de ondervering na kijken. Bestaat de ondervering uit een singelband of nosagveer dan kan deze gelijk worden aangespannen of worden vernieuwd.

BRANDGAATJE OF OPHAALTJE, MISSCHIEN WAT VLEKKEN

Het is niet meer dan logisch dat na verloop van tijd er kleine schades ontstaan.

Denk aan een brandgaatje of een ophaaltje. Weer geen reden om de fauteuil weg te gooien. Of het nu stof of leder is, het kan hersteld worden. Soms door een spotrepair reparatie een andere keer door vervanging van een gedeelte van de stoffering. Alles is mogelijk.

Als u zo nu en dan de fauteuil eens goed laat reinigen om vlekken en uitwerpselen van huisstofmijt te verwijderen, of ontgeuren wanneer de kat erover geplast heeft, dan zorgt u ervoor dat u jaren van uw relaxfauteuil kunt genieten.

Zo kunt u ook aan het milieu denken, want bij reparatie wordt er minder afval wordt geproduceerd. En tot slot denkt u aan uw portemonnee omdat reparatie goedkoper is dan vervangen.
 

 

Relaxfauteuil kapot, repareren is goedkoper als vervangen was last modified: maart 6th, 2018 by KijkopMeubelen.nl
61 comments to “Relaxfauteuil kapot, repareren is goedkoper als vervangen”
61 comments to “Relaxfauteuil kapot, repareren is goedkoper als vervangen”
 1. hallo, mijn fauteuil is van de week kapot gegaan, waarschijnlijk de gasveer. zit ook een rare knik ik de rugleuning, waarschijnlijk door dat die veer kapot is. tevens zijn ook nog 2 veren van het voeteneind kapot. kunt u een prijsindicatie geven wat de reparatie kosten hiervoor zullen zijn.

  gr. jurgen

 2. Ik heb twee relaxstoelen voorzien van nieuw polyether op de rug en zitting. Hiervoor moest de leuning en zitting uit elkaar. Nu heb ik alles weer in elkaar gezet, maar nu gaat de rug steeds naar beneden, zonder dat je het hendeltje bedien. Hoe kan ik dit verhelpen.

 3. Ik onlangs een showroom model relaxfauteuille gekocht. In de winkel zat hij prima maar nu hij in mijn huis staat zakt de leuning te ver naar achteren als je er gewoon in gaat zitten en de leuning rechtop staat. Is daar wat aan te doen dat hij niet zover naar achteren zakt als ik er gewoon in ga zitten.

 4. hallo, heb een elektrische relaxstoel, vanmorgen was bediening erg heet, los gehaald…zit een geel rond ding in en die word dus heet,verder is er nix aan te zien, stekker er uit en afkoelen dan wil hij heel ff weer, kan dit eenvoudig gemaakt? of waar kan ik een nieuwe losse bediening kopen, alvast bedankt, mvg

  • Het beste is om eerst met de winkelier contact op te nemen waar de fauteuil gekocht is. Lukt dat niet is de tweede stap om te kijken welke fabrikant de fauteuil gemaakt heeft en deze benaderen. Lukt ook dat niet kunt u zoeken naar een meubelreparatie bedrijf, gespecialiseerd in elektrische relaxfauteuils.

 5. Goedenavond, is het ook mogelijk een losse gasveer bij jullie te bestellen?
  Als ik het goed zie lijkt mijn kapotte gasveer op de onderste van het plaatje.

  Groet Roel

 6. Wij hebben een relaxfauteuil en zodra je met je rug de rugleuning raakt, gaat de rugleuning naar achteren. Dus ook al wil je gewoon zitten. Enige idee wat het probleem kan zijn? Bedankt alvast!

 7. Geachte heer,

  Ik heb een relax stoel met mechanisch mechanisme voor de relax stand. Door aan koord te trekken zou relax stand moeten worden bereikt. Werkt echter niet meer. Nu heb ik de stand van de gasveer in normale en relax stand bekeken. Echter heeft in beide standen de zelfde stand. Waar kan ik op het internet een beschrijving van zo’n mechanische contructie van een relax stoel vinden. Mogelijk kan ik dan begrijpen wat er misgaat. Op de kop van de gasveer is de kabel van de bediening handel aangesloten. Deze kan ik met de hand in beide uiterste posities krijgen. Door volledig intrekken wordt de relax stand wel bereikt door met de hand deze in deze positie te trekken.

 8. Ik heb een relax stoel waarvan de leuning met de hand naar achter kan. het zitvlak van deze stoel komt iets omhoog, denk dat er een veer stuk is.Als je gaat zitten ,voel je dat. Is dit op te lossen met een andere vulling ipv veren?

 9. Goedemorgen,
  Wij hebben een oude relaxstoel. Die is puur mechanisch. Als je je rug naar achteren drukt, gaat de rugleuning naar achteren en er gaat een voetenbankje omhoog.
  Sinds gisteren klapt de rug niet meer (volledig) terug als je weer terug wilt in de normale actieve stand. Er zit speling in, maar de rug blijft ongeveer in een hoek van 45 graden staan. Wat is er mis en wat kunnen we er aan doen?

 10. Hallo,bij ons is de gasveer kapot van de relaxfauteuil
  De stoel is van het merk skalma
  De veer van stabilus
  Type bloc-o-lift
  682136-0500n 069/03j16
  Kunnen jullie die leveren

 11. Ik heb zojuist een set van wat oudere barkrukken gekocht. Één van de krukken zakt een stuk in als je er op gaat zitten. Daarnaast zit er spelling tussen de onderste buis en de buis die er overheen schuift. Is de gasveer nu kapot of zit het probleem ergens anders?

  mvg

 12. Heb al een aantal jaar een relaxfauteuil
  alleen is de zitting aan de linkerkant kapot ik voel de vering van de stoel, dit is al een tijd aan de gang en omdat ik er niet meer tegen kon heb ik de veer eruit getrokken. Dit had ik natuurlijk niet moeten doen maar helaas dit is al gebeurd. Kunt u dit maken? misschien een betere vulling die jaren mee gaat. doet u dit ter plekken hoeveel gaat dit kosten.

 13. Wij hebben een relaxfauteuil en zodra je met je rug de rugleuning raakt, gaat de rugleuning naar achteren. Dus ook al wil je gewoon zitten. Enige idee wat het probleem kan zijn? Bedankt alvast!

 14. Beste,

  Ik heb van Eijerkamp een eetkamerstoel met gasveer. Als je erop zit gaat de rugleuning aan de rechterkant naar achteren. Het blijft niet vast zitten. Wat zou het kunnen zijn? Ik kan evt foto s doorsturen. Wat kost een reparatie? Je kan eenvoudig bij de gasveer komen aan de onderkant van de stoel.

 15. Hallo Ferry de Kok
  Ik heb leren relex stoel mechanisch bediening,als je de rugleuning naar achteren druk,komt voeten steun op de goede stand.Als je hem weer inklapt,zit die vast op vloerbedekking.
  Voetsteun moet opgetrokken worden met dun staaldraadje,dat
  is geknapt,weet niet hoe te bevestigen. verder werkt alles goed.Hoe te repareren waar en de kosten aub. De rug leuning door middel van handel R is oke.

 16. Goede morgen,
  Ik heb een Jori Symphony fauteuil met een vijfpoot onderstel. Ik wil dit onderstel vervangen door een ander onderstel (een ronde, dichte plaat). IK weet echter niet hoe ik dat voor elkaar moet krijgen. Kunt u mij daar in adviseren?

 17. De gasveren van onze bank(en) zijn defect. Het gaat over de Stabilus lift-o-mat type 4732PU. Gasveren geven geen tegendruk (zou volgens mij 250N moeten zijn). Zijn deze te repareren en zo ja wat kost dat of moeten deze vernieuwd worden en wat zijn de kosten daarvan?

 18. Hallo,
  De Gasveer van onze relaxstoel geeft waarschijnlijk geen druk meer (stuk-lek). Hierdoor heeft de rugleuning geen tegendruk meer en zakt achterover. Kunnen jullie aangeven wat de kosten zijn om de gas veer te maken / vervangen.

 19. Mijn gasveer zit vast van mijn stoel voor de rug te laten achter zakken is er een andere voor beschikbaar hij is 450mm lang -asdikte 10mm-en het lichaam waar de as in gaat is 2750mm lang de druk is 300N
  kunnen jullie mij helpen AUB
  GRTJS Walter
  GRTJS Walter

 20. Mijn Izalia relaxfauteuil hangt voorover waardoor het voetensteuntje niet meer in kan klappen omdat het dan de grond raakt.
  Hebt U enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *