Gordijnen reparatie

Gemiddelde leestijd: 2 minuten

Gordijnen reparatie is niet iets waar je gauw aan denkt. Maar tijdens een gesprek met een hoteleigenaar kreeg ik het verzoek om een oplossing te bedenken voor het repareren van verduisteringsgordijnen. Een uitdaging die ik graag aan wilde nemen.

Wat is het probleem met verduisteringsgordijnen

gordijnen reparatieNadat een verduisteringsgordijn een paar jaar dienst heeft gedaan wil het geval dat de verduistering stof kleine gaatjes kan gaan vertonen. Reden hiervoor is dat er een slijtage optreedt door invloed van UV straling door zonlicht. Een gordijn wat vaak te lijden heeft van zonlicht kan dan naar verloop van twee tot drie jaar op enkele plekken slijten. Om verduisteringsgordijnen telkens te vervangen is een dure investering die je als heel eigenaar graag wil uitstellen.

Gordijnen reparatie

De oplossing is deze gaatjes repareren. Nu had ik een aantal optie’s waarvan het plaatselijk repareren de beste mogelijkheid is.  Voordeel is dat de gordijnen niet weg gehaald hoeven te worden. Dus geen overlast dat een kamer tijdelijk niet gebruikt kan worden of dat er een vervangend gordijn voor moet komen.

Het geheim

Nu ik het opschrijf is het geen geheim meer natuurlijk. Maar waar het op neer komt is dat we van verduistering stof ronde cirkels stansen. Dit lijmen we met een flexibel blijvende lijm op de achterkant van het gordijn. Er ontstaan geen harde stukken waardoor er een doortekening kan ontstaan. Het gaatje zelf vullen we uit met een vulcaniseer pasta waar nieuwe stofvezels op worden gelijmd in de nagenoeg dezelfde kleur.

Uw gordijnen laten repareren

Inmiddels hebben we al voor enkele hotels deze reparatie techniek toegepast met positief resultaat. Schade valt niet of of nauwelijks op en de investering voor nieuwe gordijnen kan worden uitgesteld. In verhouding met nieuwe gordijnen kopen vallen de reparatie kosten erg mee. Behalve slijtage schade kunnen we met deze techniek ook kleine brandgaatjes repareren. Wanneer u schade heeft aan uw verduistering gordijnen stuur ons een mail en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Gordijnen reparatie was last modified: december 5th, 2017 by KijkopMeubelen.nl