Kleur herstellen van uw leren bank

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

 KLEUR HERSTELLEN MET AQUACOLOR

kleur herstellenKleur herstellen van uw leren bank kunt u doen met Aquacolor. Dit is een product dat bestaat uit polymeren en kleurpigmenten. met een uitstekende hechting en, niet onbelangrijk,  eenvoudig om zelf te doen.

Na verloop van tijd kan je leren bank door de zon verkleuren, of door achterstallig onderhoud kan er craquelé ontstaan. Het kan ook zijn dat je kat kleine lichte beschadigingen met zijn nagels heeft aangebracht en je dit wat minder zichtbaar wilt hebben. Je bank laten spuiten  is veelal te duur in verhouding met de waarde van je bank.  In dat geval is Aquacolor een uitkomst.

Je kunt Aquacolor op bijna alle leersoorten gebruiken. Zoals op alle  afgedekte leder kwaliteiten. Wanneer je het op volanilline leder gebruikt,  verandert  het karakter van volanilline en krijg je na toepassing van Aquacolor een semianilline uitstraling. Voordeel is dan wel dat vuil minder snel in het leder trekt.

KLEUR HERSTELLEN VAN UW LEREN BANK

Als eerste moet je beginnen om je bank goed te ontvetten met een leerontvetter. Vervolgens pak je de aAquacolor in een tintje donkerder dan de kleur van leder. De fles goed schudden omdat kleurpigment de neiging heeft te bezinken.

Het opbrengen van Aquacolor kun je op verschillende manieren doen. Zo kun je een schone en pluisvrije zachte doek gebruiken.  Met draaiende bewegingen breng je vervolgens de Aquacolor op het leer aan.

Of je neemt een polyether sponsje. Deze maak je eerst nat onder de kraan. Goed uitknijpen om vervolgens de Aquacolor op het sponsje te doen. Hiermee breng je dan  de Aquacolor op het leder aan. Wederom met draaiende bewegingen om strepen te voorkomen.

Een derde mogelijkheid is het gebruik van een lakrollertje. Dit werkt heel goed en je bent veel sneller klaar. Eerst verticaal opbrengen en dan horizontaal; zorg ervoor dat je de banen met elkaar overlapt.

Voor de mensen die beschikken over een airbrush of toevallig over een verfspuit beschikken is dit ook een prima mogelijkheid. Alleen moet je het dan niet in de huiskamer doen.

De kleur herstellen van uw leren bank is makkelijker dan je denkt.

VERVOLG ONDERHOUD

Je kunt na het gebruik van Aquacolor geen lederolie, lederplus of andere middelen meer gebruiken. De beste methode is om na het behandelen van de bank met Aquacolor het leder drie tot vier keer per jaar te voeden met lederbeschermer.

TIPS

Het is beter om Aquacolor in twee keer heel dun op te brengen dan in één keer heel dik. Tussen de ene laag en de volgende laag minimaal 15 minuten wachten. Heb je de smaak te pakken en wil je dan  ook nog een topfinisch aanbrengen? Dat kun je dat na 24 uur drogen doen.

De verschillende kleuren Aquacolor zijn onderling goed te mengen. Dus is er standaard geen kleur die passend is, dan kun je dit eenvoudig zelf mengen.

Wilt u uw bankstel door ons laten herstellen?

 

Kleur herstellen van uw leren bank was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
6 comments to “Kleur herstellen van uw leren bank”
6 comments to “Kleur herstellen van uw leren bank”
    • Helaas is het een product wat niet meer gemaakt wordt door de fabrikant. Waardoor langzaamaan de kleuren uit collectie worden gehaald. Om die reden dat bepaalde kleuren niet meer bestelbaar zijn. Als alternatief kunt u colourline gebruiken. Dit product is minstens net zo goed en misschien wel beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *