Lederen bank laten repareren

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Uw lederen bank; het pronkstuk van uw woonkamer

De woonkamer wordt door veel mensen gezien als het visitekaartje van het huis. En dat is niet voor niets natuurlijk; het is de ruimte waar gasten het meest verblijven.
Zelf verblijf je ook het meest in de woonkamer; de inrichting, het meubilair en de sfeer in de woonkamer zijn dus van groot belang. Uw lederen bank of de zitcombinatie is hier een belangrijk onderdeel van; hij moet niet alleen lekker zitten maar moet ook mooi zijn. We besteden veel aandacht aan de keuze voor een bankstel; het onderhoud verdient dat ook!

Oud en vertrouwd of toch nieuw?

Voor de mensen die een lederen bank hebben is het een bekend fenomeen; het moment dat de lederen bank zijn eerste slijtage gaat vertonen. Of er kan een ongelukje voorkomen waardoor er schade ontstaat aan je pronkstuk in de woonkamer. Natuurlijk kan je dan op zoek gaan naar een nieuwe bank, maar vaak zijn we gehecht aan onze bank. Want, wanneer je de bank vervangt, moet ook vaak de rest van het interieur er aan geloven. Het kan dan zo maar weer een dure aangelegenheid worden. Heb je er al eens bij stilgestaan dat er ook heel veel mogelijkheden zijn om een lederen bank te laten repareren? Dat is makkelijker, goedkoper en millieuvriendelijker dan vervangen. Het repareren van je leren bank is dan een uitstekende keuze.

Mogelijkheden voor repareren van lederen bank

lederen bank

Zoals aangegeven zijn de mogelijkheden om je lederen bank te laten repareren groot. Zo zijn de toepassingen en technieken om een leren bank te repareren zijn de laatste jaren sterk verbeterd. In veel gevallen is het repareren van de beschadigde onderdelen mogelijk. Zo zijn brandgaatjes, scheuren of kleine winkelhaken met vulkaniseren prima te repareren. Zonder te veel in details te treden, houdt het vulkaniseren het volgende in: de te behandelen plekken schuren we eerst licht op, we brengen een versteviging aan en reinigen de plek goed. Vervolgens wordt er vulkaniseerpasta in laagjes op de reparatie aangebracht. Iedere laag wordt afzonderlijk verhit om de hechting aan de bestaande stof te versterken. Tot slot wordt de kleur op maat gemaakt. Ook dit is handwerk. Wanneer de schade te groot is behoort het vervangen van de bekleding ook tot de mogelijkheden.

Een leren bank repareren kan ook door deze in een andere kleur te spuiten of een nieuwe coating aan te brengen. Een lederen bank repareren is in alle gevallen maatwerk; sterk afhankelijk van de wensen van de klant en de te repareren materialen. Maar, in alle gevallen durven wij te stellen dat het laten repareren van een lederen bank veel voordeliger is dan het aanschaffen van een nieuwe.

Onderhoud van een lederen bank

Leder is een prachtig, duurzaam materiaal. Maar het is ook een natuurproduct; een lederen bank heeft op tijd verzorging en aandacht nodig om slijtage en reparaties uit te stellen. De levensduur van een lederen bank is dan ook sterk afhankelijk van het onderhoud ervan.

Hier volgen een paar tips voor het gebruik en het onderhoud van een bank:

  • Bij het plaatsen van een bank is het belangrijk om rekening te houden met het zonlicht. Fel zonlicht veroorzaakt vaak snel verkleuring van het leer.
  • Plaatsing bij een warmtebron (openhaard of verwarming) is ook extra belastend voor het leer. Dit droogt dan sneller uit waardoor scheuring kan ontstaan
  • Let op met scherpe zaken; sleutels, ritsen, knopen van broeken etc. kunnen schade veroorzaken aan het leer.
  • Probeer een bankstel gelijkmatig te gebruiken. Natuurlijk hebben we allemaal een favoriete plek op de bank, maar dat kan ongelijkmatige slijtage veroorzaken.
  • Verwijder regelmatig stof en vuil. Reinig je leren bank minimaal twee keer per jaar grondig. Gebruik daarvoor speciale onderhoudsproducten.
  • Na een reiniging moet het leer altijd worden behandeld om uitdroging van het leer te voorkomen.
  • Ieder soort leer heeft een eigen soort behandeling. Laat je hierover heel goed informeren; niets is pijnlijker dan onnodige schade.

DESKUNDIG ADVIES

Bij ons krijg je deskundig advies op maat voor de beste behandeling van je lederen bank. Expertise voor het repareren van je lederen bank is van het grootste belang. Wij hebben deze expertise in huis. Voor een scherpe offerte kun je bij ons terecht. Reparaties van je leren bankstel kan in, bijna, alle gevallen bij je thuis gebeuren. Op die manier zie je direct onze werkwijze en resultaten van ons vakmanschap.

 

 

Lederen bank laten repareren was last modified: mei 14th, 2019 by KijkopMeubelen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *