Lederen bank repareren

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

HET PRONKSTUK VAN DE WOONKAMER

De woonkamer wordt door veel mensen gezien als het visitekaartje van het huis. Niet voor niets natuurlijk. De meeste tijd verblijf je ook in de woonkamer. We hechten dus veel waarde aan de inrichting, het meubilair en de sfeer in de woonkamer. Het bankstel of de zitcombinatie neemt in de woonkamer een centrale plaats in. We besteden veel aandacht aan de keuze voor een bankstel. Deze moet niet alleen lekker zitten, maar moet ook zeker mooi zijn.

VAN OUD NAAR NIEUW

Voor de mensen die een lederen bank hebben is het een bekend fenomeen. Een lederen bank gaat op een gegeven moment slijtage vertonen. Of er kan een ongelukje plaatsvinden waardoor er schade ontstaat aan je pronkstuk in de woonkamer. Natuurlijk kun je dan gaan shoppen voor een nieuwe bank, maar heb je er al eens bij stilgestaan dat er ook oneindig veel mogelijkheden zijn om je lederen bank te laten repareren? We zijn vaak gehecht aan onze bank, want wanneer je het bankstel vervangt, moet je ook vaak de rest van het interieur weer aan gaan passen. Het kan dan zo maar weer een kostbare aangelegenheid worden. En in deze tijd gaan we toch graag op zoek naar goedkopere alternatieven. Het repareren van je leren bank is dan een uitstekende keuze.

lederen bankMogelijkheden voor repareren van lederen bank

Zoals aangegeven zijn de mogelijkheden om je lederen bank te laten repareren (bijna) oneindig. De toepassingen en technieken om een leren bank te repareren zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Wanneer de schade te groot is behoort het vervangen van de bekleding ook tot de mogelijkheden, maar in de meeste gevallen is het repareren van de beschadigde onderdelen mogelijk. De techniek die hiervoor het meeste wordt gebruikt is vulcaniseren. Brandgaatjes, scheuren of kleine winkelhaken kunnen hier prima mee behandeld worden. Zonder helemaal in technische details te treden, betekent het vulcaniseren het volgende: de te behandelen plekken worden eerst behandeld door het licht te schuren, versteviging aan te brengen en heel goed te reinigen. Vervolgens worden er in verschillende laagjes vulcaniseerpasta aangebracht. Ieder laagje wordt afzonderlijk verhit om de hechting aan de bestaande stof te optimaliseren. Tot slot wordt de kleur op maat gemaakt. Dit is handwerk.

Een leren bank repareren kan ook door deze geheel in een andere kleur te laten spuiten of een nieuwe coating aan te laten brengen. Een lederen bank repareren is in alle gevallen maatwerk en afhankelijk van de wensen van de klant en de materialen die gerepareerd moeten worden. In alle gevallen kunnen we stellen dat het repareren van een lederen bank aanzienlijk voordeliger is dan het aanschaffen van een nieuwe.

ONDERHOUD VAN EEN LEREN BANK

De levensduur van een lederen bank is sterk afhankelijk van het onderhoud ervan. Een lederen bank is prachtig, duurzaam, en goed te onderhouden. Maar het heeft verzorging en aandacht nodig. Het is immers een natuurproduct. Hier volgen nog enkele tips voor het onderhoud:

  • Bij het plaatsen van een bank is het belangrijk om rekening te houden met het zonlicht. Fel zonlicht veroorzaakt verkleuring van het leer.
  • Plaatsing bij een warmtebron (openhaard of verwarming) is ook extra belastend voor het leer. Dit droogt dan sneller uit waardoor scheuring kan ontstaan
  • Let op met scherpe dingen. Zaken als sleutels, ritsen, knopen van broeken etc. kunnen schade veroorzaken aan het leer.
  • Probeer een bankstel gelijkmatig te gebruiken. Natuurlijk hebben we allemaal een favoriete plek op de bank, maar dat kan ongelijkmatige slijtage veroorzaken.
  • Ieder soort leer heeft een eigen behandeling nodig. Laat je hierover heel goed informeren.
  • Verwijder regelmatig stof en vuil. Reinig je leren bank minimaal twee keer per jaar grondig. Gebruik daarvoor speciale onderhoudsproducten.

DESKUNDIG ADVIES

Bij ons krijg je deskundig advies op maat voor de beste behandeling van je lederen bank. Expertise voor het repareren van je lederen bank is van het grootste belang. Wij hebben deze expertise in huis. Voor een scherpe offerte kun je bij ons terecht. Reparaties van je leren bankstel kan in, bijna, alle gevallen bij je thuis gebeuren. Op die manier zie je direct onze werkwijze en resultaten van ons vakmanschap.

 

 

Lederen bank repareren was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *