Leer reparatie

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

leer reparatieLeer reparatie door spotrepair technieken

Leer reparatie met behulp van spotrepair technieken is tegenwoordig een hot item. Het betekent dat met eenvoudige middelen reparaties kunnen worden verricht aan bijvoorbeeld uw leder of stoffen bekleding van uw zitmeubels.
Deze techniek is bijzonder geschikt voor kleine schades zoals een scheurtje van een sleutel of een gaatje van een brandende sigaret. Hoe kleiner de schade is, hoe mooier het hersteld kan worden. 100% onzichtbaar is nooit mogelijk maar een reparatie kan wel zodanig gemaakt worden dat de schade niet meer opvalt in het geheel.

LEER REPAREREN VALT EN STAAT MET DE JUISTE KLEUR MAKEN

Het belangrijkste aspect bij het repareren van leder is wel de juiste kleur mengen. Hier valt en staat een leder reparatie mee. Elke kleur moet op het oog worden nagemaakt. Een kleur 100% perfect nabootsen is niet mogelijk, er zit altijd een kleine afwijking in.

Dit heeft te maken met onze zintuigcellen in ons netvlies. Deze zintuigcellen kun je verdelen in staafjes en kegeltjes. De staafjes zijn gevoelig voor alle kleuren en licht. De kegels zijn kleurselectief en gevoelig voor groen, rood en blauw. Elk mens heeft deze zintuigcellen in verschillende mate ontwikkeld. Sommigen kunnen heel goed blauw onderscheiden anderen weer heel goed groen of rood. Op zekere hoogte is dit te ontwikkelen maar nooit tot perfectie.
Iemand die kleuren moet namaken kan om die reden nooit 100% de originele kleur mengen.

Er zal altijd een kleine afwijking zijn bij een geoefend kleurmenger van circa 3 tot 5 procent. Omdat de meeste mensen ongeoefend zijn in het herkennen van groen, rood en blauw lijkt het vaak dat een kleur exact is nagemaakt. Maar sommige mensen kunnen dit van nature wel goed onderscheiden en kunnen zien dat er wel een kleurverschil is.

Daarnaast zijn de staafjes in ons netvlies gevoelig voor licht. Het is dan belangrijk om zonder kunstlicht een kleur te mengen. Een leer reparatie ’s avonds uitvoeren is dan ook haast niet mogelijk. Omdat je simpelweg de kleurintensiteit niet kunt waarnemen.

Iemand die kleuren mengt heeft ook een zekere aanleg hiervoor nodig. Wat eigenlijk betekent dat zowel de staafjes en kegeltjes  in het netvlies van degene die de kleuren mengt goed moet zijn ontwikkeld. Daarnaast moet hij weten uit welke kleuren hij een bepaalde kleur kan mengen. De vakman kenmerkt zich door de juiste vaardigheden om het kleurverschil zo klein mogelijk te maken.

Eén van de vaardigheden is het kunnen herkennen van violet in de kleur van uw bankstel. Het toevoegen van blauw of rood violet kan vaak net het verschil maken om tot een mooie leer reparatie te komen.

LEER REPARATIE EN HET RESULTAAT

Niet elke leer reparatie is hetzelfde. Om die reden kun je ook nooit elke reparatie op dezelfde manier uitvoeren. Het is aan de vakman welke handelingen hij nodig acht. Vaak zie je foto’s van leer reparatie die perfect lijken uitgevoerd. Eigenlijk geeft dit een verkeerde verwachting van het resultaat. Eén keer een goede leer reparatie uitvoeren is geen kunst maar als je duizend keer een goede leer reparatie kan laten zien ben je pas een vakman.

Belangrijk is dan ook een vakman te vinden die u geen gouden bergen belooft maar eerlijk kan uitleggen wat wel en niet mogelijk is bij een leder reparatie.

Feit blijft wel dat een leer reparatie, herstoffering overbodig kan maken waardoor u vele malen goedkoper uit bent. Wacht niet tot het spreekwoordelijke kalf verdronken is met het dempen van de sloot. Is er een leer beschadiging? Laat het tijdig herstellen! Hoe kleiner de schade hoe mooier het resultaat zal zijn van een leer reparatie.

 

Wilt u uw bankstel door ons laten herstellen?
 

 

Leer reparatie was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl