Welke reparatie mogelijkheden zijn er?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

meubelreparatie aan huisMEUBELREPARATIE AAN HUIS

Meubelreparatie is een apart vak. Het is ook zeker niet voor iedereen weggelegd. Daarbij is niet elk meubelstuk gelijk en zeker niet elke schade is gelijk. Het goed uitvoeren van een meubelreparatie vergt dan ook veel inzicht en creativiteit. Toch kan in veel gevallen de meubelreparatie aan huis worden uitgevoerd.

VEEL VOORKOMENDE MEUBELREPARATIES

De meest voorkomende meubelreparatie aan huis is wel het terugbrengen van het zitcomfort in zitmeubelen. Dit kan op verschillende manieren worden uitgevoerd, zoals onder andere:

  • Het vervangen van singels of nosagveren
  • Vervangen van het bestaande schuim
  • Aanbrengen van een presskern.

Tegenwoordig bestaan zitkussens ook veel uit losse polyethervlokken of dons. Wanneer deze kussens niet regelmatig worden opgeklopt gaat de losse vulling klonteren, waardoor het zitcomfort sterk afneemt. Natuurlijk is een nieuwe vulling een goede oplossing, maar de bestaande vulling aanvullen met een veerkrachtig materiaal brengt in de meeste gevallen het zitcomfort weer terug.

Een andere veel voorkomende meubelreparatie aan huis is het herstellen van stiknaden. Een stiknaad kan stuk gaan wanneer bijvoorbeeld de zitting te zacht wordt. Er ontstaat dan te veel spanning op de stiknaad waardoor deze knapt, bijvoorbeeld wanneer u tijdens het verplaatsen van een bank aan de armkussens of rugkussens trekt kan de naad door de spanning knappen.

Armleuningen kunnen nog wel eens inzakken wanneer erop gezeten wordt, of wanneer er op gestaan wordt. Dit kan gelukkig wel gerepareerd worden door een meubelreparatie aan huis.

REPARATIE SPECIALITEITEN

Binnen het ambacht van meubels repareren zijn er verschillende specialiteiten te vinden : onder andere leerreparatie, stofreparatie en houtreparatie. Een veel gebruikte meubelreparatie aan huis is de spotrepair techniek. Dit betekent dat de meeste reparatie methoden zo zijn ontwikkeld dat deze bij u thuis kunnen worden uitgevoerd.

LEDER REPARATIE

Leder reparatie is een techniek die nu circa dertig jaar wordt uitgevoerd. Omdat de kosten voor het herstofferen van leer in verhouding tot de aanschaf van een nieuwe bank of fauteuil vrij kostbaar is, werd er een mogelijkheid gezocht om leder en tegenwoordig zelfs kunstleder voordelig te repareren. Vroeger moest een leren bankstel of stoel opnieuw worden gestoffeerd, wanneer er een brandgaatje of snee in het leder kwam. Tegenwoordig kan er relatief voordelig een reparatie worden uitgevoerd. Dit gebeurt door de schade te verstevigen en het missende materiaal aan te vullen met een compound, waarna het in de originele kleur gebracht kan worden.

STOFREPARATIE

Niet lang na de spotrepair techniek voor een leer reparatie werd er ook een oplossing ontdekt voor reparaties in stof. Door het aanbrengen van een versteviging, kan er met op kleur gemengde nieuwe vezels het missende materiaal worden aangevuld. Vooral voor suède-achtige stoffen is dit een geweldige techniek met een goed resultaat. Stof reparaties zoals kleine brandgaatjes kunnen dan ook prima hersteld worden.

HOUTREPARATIE

Voor het repareren van houten meubels wordt een techniek gebruikt die al heel oud is. Kleine schades zijn goed op te lossen door gebruik van verschillende wassoorten. Met behulp van speciale retoucheerstiften wordt de originele kleur zo goed mogelijk weer terug gebracht.

FOLIEREPARATIE

Omdat veel meubels niet meer uit massief hout bestaan maar uit meubelplaat en folie is er ook hiervoor een nieuwe reparatie techniek ontstaan. In veel gevallen kan er een nieuwe folielaag worden aangebracht. Hiervoor hoeft u niet altijd schade te hebben. Denk bijvoorbeeld aan een keuken. Na zoveel jaar trouwe dienst wilt u wellicht eens een andere uitstraling. Door de panelen opnieuw te voorzien van een nieuwe folielaag heeft u zo weer een nieuwe keuken voor een fractie van het geld wat je kwijt zou zijn aan een nieuwe keuken.

Wilt u uw meubels door ons laten herstellen?

 

Welke reparatie mogelijkheden zijn er? was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl