Wat mag meubelreparatie kosten?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

meubelreparatie kostenMeubelreparatie kosten

De prijzen voor een meubelreparatie of meubelreiniging kunnen nogal uiteen lopen. Wat mag een meubelreparatie kosten?
Voorbeeld: Je kunt een auto kopen voor € 10.000,- of voor € 60.000,-; en met beide auto’s kun je naar Rome rijden. Alleen rijd je in laten we zeggen een Mercedes net even beter dan in een Kia Picanto. Je merkt het pas als je aan het rijden bent. Goedkoop is niet altijd beter, maar duurkoop is ook niet altijd nodig. Met een goede middenklasser kun je ook comfortabel naar Rome rijden.

Zo is het met het repareren van meubels net zo (en eigenlijk vaak met alles). Kwaliteit heeft zijn prijs. Een meubelstuk dat goed gerepareerd wordt, kan jaren langer mee dan een meubelstuk dat iedere keer weer opnieuw gerepareerd moet worden.

Belangrijk is dat degene die een meubelreparatie of meubelreiniging uitvoert:

  • snel reageert
  • goede service geeft
  • verstand van zaken heeft (goede opleiding)
  • u een het juiste advies kan geven.

Verder moet u zich natuurlijk prettig voelen bij dat bedrijf en het gevoel hebben dat u als klant gewaardeerd wordt. Helaas merk je dat vaak pas achteraf. Alhoewel testimonials (geschreven waarderingen van klanten) een goede indicatie kunnen geven.

Daarnaast kun je ook even googlen om te kijken of er klachten zijn over het betreffende bedrijf, hoe ze daar op reageren en belangrijker hoe ze de klachten oplossen.

REKENSOM VOOR MEUBELREPARATIE KOSTEN

Om te weten of de meubelreparatie kosten in verhouding zijn tot de aanschaf van nieuwe meubels kunt u een eenvoudig rekensommetje maken:
Stel uw bankstel heeft € 1500,- gekost. Dan kunt u er redelijkerwijs van uitgaan dat het bankstel circa vijf jaar meegaat. U heeft dus een afschrijving van circa € 300,- per jaar.
Stel uw bankstel is inmiddels vijf jaar oud en heeft dus € 300,- per jaar gekost. Er moet inmiddels iets gerepareerd worden, bijvoorbeeld een leer- of stof reparatie. Of het zitcomfort moet hersteld worden. Wanneer u dan door € 300,- uit te geven voor een reparatie weer minimaal een jaar vooruit kan, dan heeft u niet teveel betaald voor een reparatie. Vaak kun je dan weer meer dan een jaar met uw bank doen en bent u in feite goedkoper uit dan dat u uw bankstel vervangt.

DUS OM HET REKENSOMMETJE TE MAKEN

1. Neemt u de aanschafprijs van het meubelstuk, deel dat door het aantal jaar dat de bank normaliter mee kan gaan.
2. U komt dan op een bedrag uit dat een gemiddelde afschrijving is. Kunt u door de reparatie de levensduur verlengen met minimaal een jaar, dan mogen de kosten niet hoger uitpakken dan de gemiddelde afschrijving die u net berekend heeft.

En meestal bent u dan veel goedkoper uit dan het kopen van bijvoorbeeld een nieuw bankstel. Uw meubels laten repareren is dan ook een verstandige keuze dat u veel geld kunt besparen.

Wilt u uw meubels door ons laten herstellen?

 

Wat mag meubelreparatie kosten? was last modified: november 28th, 2017 by KijkopMeubelen.nl