Natuzzi banken hebben regelmatig onderhoud nodig

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

natuzzi

Natuzzi is met een gemiddelde omzet van circa 450 miljoen euro’s een gigantisch grote producent van zitmeubels. Het is een bedrijf waar ruim 6000 mensen werken. Meubels van Pasquale Natuzzi, eigenaar en stylist van het bedrijf, worden in meer dan 120 landen. De Natuzzi group is in 1959 opgericht in Italië en is nu één van de meest bekende meubelmerken in de wereld.

NADRUK OP DESIGN

Met een team van 120 medewerkers is Pasquale Natuzzi bezig om altijd de mooiste zitmeubels te kunnen aanbieden in meer dan 500 winkels. Het is een prestatie waar ik u tegen zeg.

KWALITEIT VAN NATUZZI BANKEN

De kwaliteit van natuzzi banken is gewoon uitstekend te noemen maar ik zie uit de reparatie aanvragen van deze zitmeubels twee vaak terugkerende problemen.

Het zitcomfort is naar maatstaven van de Nederlandse consumenten vaak te zacht. Helaas geven de verkopers van meubelen hierover minder goede productinformatie. Maar ook de consument zelf vraagt onvoldoende informatie.

Het zachte zitcomfort van deze zitmeubels is een kenmerk van Natuzzi. Hoofdzakelijk komt dit door het gebruik van singelbanden als ondervering. In deze singelbanden zit een behoorlijk rekkingspercentage, dat ervoor zorgt dat de bank een steeds zachter zitcomfort krijgt. Samen met een zachte vulling van de bank wordt een Natuzzi bank al gauw te zacht naar Nederlandse maatstaven.

Plooivorming is het gevolg van een zacht zitcomfort. Daardoor zal de bekleding gaan uitrekken. Natuzzi zal dit niet zo gauw als klacht zien omdat het ook een kenmerk is van deze banken. De consumenten die kiezen voor dit merk meubels, kiezen behalve voor de vormgeving ook voor het zachte zitcomfort.

ONDERHOUD OF REPARATIE NATUZZI BANKEN

Het is maar hoe je het noemen wilt. Net zo als een auto elk jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft, is dat bij een Natuzzi bank, waar je elke dag gebruik van maakt, ook het geval. Veel mensen vinden dat raar en onnodig. Maar als je hier goed over nadenkt is het eigenlijk heel normaal. Meubelvisie biedt bijvoorbeeld drie pakketten aan: een kleine of grote onderhoudsbeurt en algemeen onderhoud.

KLEINE ONDERHOUDSBEURT

Een kleine onderhoudsbeurt bestaat uit het aanspannen van de ondervering. Dat kan meestal rond de drie jaar worden uitgevoerd. Eens in de vijf jaar is het verstandig om een grote onderhoudsbeurt uit te voeren.

GROTE ONDERHOUDSBEURT

Dit bestaat uit het aanspannen of vervangen van de ondervering. Afhankelijk van hoe lang u hiermee gewacht heeft, kan het vervangen van de bestaande vulling ook een optie zijn.

ALGEMEEN ONDERHOUD

Dit bestaat uit het reinigen van de bekleding, dit kan zowel stof als leder zijn. Veelal wordt hiervoor de vapor techniek toegepast. Wanneer u een algemeen onderhoud laat toepassen is, afhankelijk van het gebruik, meestal één keer in de twee jaar voldoende om uw bankstel in topconditie te houden. We gaan er dan wel van uit dat u tussentijds zelf het nodige doet.

 

 

Natuzzi banken hebben regelmatig onderhoud nodig was last modified: december 15th, 2017 by KijkopMeubelen.nl
22 comments to “Natuzzi banken hebben regelmatig onderhoud nodig”
22 comments to “Natuzzi banken hebben regelmatig onderhoud nodig”
 1. Wij hebben een natuzzi bank met relax stand. Nu gaat de bank niet meer van de relax naar de zit stand. De motor is niet kapot, omdat de bank nog wel dieper naar de relax stand gaat. Is daar iets tegen te doen en kunt u dat repareren?

 2. Er is een gekraak in een bankstel van mijn druezit . En hoeveel zou dit kosten om dat te herstelen en om de twee zetels op te kuisen ?en misschien beetje op te vullen .

 3. Kan je een lederen salon opnieuw laten bekleden met stof? En 3 kussens opnieuw opvullen zodat het wat harder zit. En vooral wat is de prijs ongeveer. Wij hebben een donkerbruine goeksalon en willen nu een cremekleurige omdat dit niet meer past in ons interieur

 4. Goedemorgen,

  Onze bank heeft een electrisch gedeelte waar waarschijnlijk het motortje van is doorgebrand, wat kost dat om te repareren???

  Hoor graag van u….

  Groetjes
  Michel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *